Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 67

• 3 725
  • 43
  •   2
Отговори
# 30
  • Варна
Оризови кюфтаци от изостанало пиле с ориз, много се харчат и не хвърлям храна.

# 31

Лимонов чийзкейк с рикота, бейгъл сандвичи с домашни бейгъли, салата и пиле с грах, гъби, малко сметана, сладко-солени ядки с подправки.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 21:49 от Plectruda

# 32
От мен - баничка Simple Smile

# 33
Печени картофи с наденички и сладък салам.

# 34
  • Бургас
СвинЦко със зеле

# 35
  • София
Боб-чорба

тава с кисело зеле

баница

# 36
Печени картофи с наденички и сладък салам.

Моля за рецепта на салама Hug

# 37
Vilqna, заповядай.

Натрошавам един пакет бисквити (около 200гр). Този път имах останали от бисквитена торта бели и черни и ги смесих.
Една чашка си приготвям със сушени плодове - стафиди обикновено. Този път настъргах и една кора от портокал и сложих сушени кайсии, нарязани на ситно. Тази чашка с плодове я слагам при бисквитите.
После на котлона загрявам - 1/2 ч.ч мляко, няколко лъжици какао 3-4 супени, 100гр масло, 1/4 шоколад и 1/2 чч захар. Може и по - малко захар, защото става достатъчно сладко. Бъркам си на котлона, млякото загрява и всичко се разтваря докато стане еднородна течност.
Оставям сместа настрани да се поохлади и след това заливам бисквитите и плодовете. Разбърквам с лъжица, като гледам да се разнесе течността навсякъде и да стане като течно тесто. Този път течността ми беше малко повече и в последствие натроших още малко бисквити.
Оставям тази смес малко да стегне и след това я разливам в/у лист фолио. Загъвам фолиото във форма на салам и прибирам в хладилника.

# 38

Пилешка супа

# 39
  • Варна
Ей, сетих се да снимам днес, че да се запиша в новата тема, любезно подготвена от Мики!
  Сандвичи ,, Принцеси", на тиган, че вън(на остъклена тераса,  ми е скаричката) е зверски студ:

Скрит текст:
Скрит текст:
   Дано сре на топло и уютно!

# 40
  • ВАРНА
Благодаря на Мики за новата тема!
Суджукът ми е готов

# 41
Мики и аз да благодаря за темата!  Иланг залепнах за суджука ти! Много апетитен изглежда. Браво!
От мен днес едно агнешко печено с пълнеж от гъби с ориз+ добавени в сосчето и картофки. Не сме много по дреболиите и затова постничко.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 20:58 от Fatalina

# 42
За днес яйца на очи, кренвирши с кашкавал, настъргана ряпа с морков и ябълка, и бобена салата.

# 43
  • Варна
Последното парче от кекс - измислица с банан, кокос, шококапки и ананас. Мислех го за провал, а не остана за снимка.

Общи условия

Активация на акаунт