Токсични гости

• 3 792
  • 117
  •   12
Отговори
# 60
  • 🌊
Авторле, избирай си кое ти е по-важно: личното спокойствие или да изглеждаш добра и гостоприемна пред братовчедки и рода. Защото ти с добро няма как да отрежеш клон на който не само си ѝ давала да стои ами си слагала и възглавничка. При следващо обаждане я питай "Добре, вече не ти ли е неудобно?" и я остави да дава заето.

Една моя приятелка така развали дослук, защото имахме обща позната, която много обича концерти, но хич не обича да дава пари. И си купила билет, и се отбелязала във фейсбук, че ще присъства, и натагнала певците, че няма търпение да ги види. С приятелката ми не е говорено, тя разбра от фейсбук, че тепърва ще ѝ се насаждат. Същото наглярче се пробва през не знам колко хора да си уреди безплатно море във Варна, че даже намекваше ако може собствениците да отидели на почивка другаде, за да е сама и да не пречат. Проблем тук не е провинция<>град, някои хора просто са страшно нагли.

# 61
Ами да кажа и аз, припомням се от темата с племенницата ми, която разбрала, че"мога да живея при теб" безсрочно.. до когато тя реши, че й е полезно, щото "нямала зор с намиране на работа". И аз така, трудно, но с подкрепа от форума, осъзнах, че не е нормално в собствения ти дом, друг да организира престоя си. И до днес брат ми се сърди и не говори с мен. Към днешна дата племенницата ми започна работа в София, като преводач и.. изненада, живее в апартамент на приятел на брат ми"докато си намери работа". Някой хора са създали свой свят, в който всички са им длъжни, те са жертва, трябва да им се помага и когато подходиш към тях с твоите разбирания, доводи и съображения, са крайно обидчиви и злопаметна. За всеобщо съжаление. Авторке, ти поне не си сама, използвай този факт, както намериш за удачно и върни спокойствието в своя дом. Аз съжалявам, че брат ми не говори с мен, но дишам спокойно вкъщи.

Благодаря, и на мене ми бяха много полезни коментарите и подкрепата във форума. Всеки път се чувствах все по-зле, но сега при последното идване буквално се счупих. Наистина се раздирам от различни чувства, най-малкото защото според мен тя не осъзнава какво причинява с поведението си.

# 62
Вината за това, че не осъзнава, е твоя. Мълчиш и се ядеш отвътре.
Трябвало е още в началото да реагираш и да ѝ посочиш кое в поведението ѝ е неприемливо за теб. И тя или щеше да се коригира, или просто щеше да престане да идва.
Ако на най-близките си не можеш да кажеш, на кого другиго?

# 63
  • София
А, не се залъгвай. Осъзнава много добре какво причинява. Но да не е луда да си разваля рахата.

# 64
То не е случайна приказката за зелника. Бъди директна и ти я "счупи". Просто й кажи, че каквото било, било, повече у вас не я искаш.

# 65
Това момиче/жена няма ли семейство - мъж/приятел, работа, ангажименти нещо? Как така прелита от чужда къща на къща?

# 66
Към авторката - дори общи роднини и познати да ти правят физиономии, да се сърдят и т. Н, бъди непреклонна. Защото и това може да се очаква, баби, лели, съседки и не знам още какви, да цъкат възмутено. Ако се случи нещо такова, кажи, че тя вече си е изгостувала Гостито за няколко десетилетия напред и не се впечатлявай.Много ти трябва такъв човек, хайде, моля. И ако си чела различни теми, ще ти направи впечатление колко често сме на противоположни позиции, а тук всички сме на едно мнение. Това също трябва да ти говори колко зле постъпва твоята роднина.

# 67
  • София
Все повече хора смятат, че те са единствено важни и не осъзнават какво им е на другите, защото не ги интересува. Няма никакъв смисъл да хрантутиш подобни създания. Някой дошъл на лекар, има нужда от помощ за кратко, но сериен навлек и паразит, за какво?

Това като съфорумката с безработната племенница. Вместо да се сърди баща и да и наеме квартира и да я чака да си намери работа. Да не говорим, че страната е малка, повечето кандидатури се изпращат по интеренет и ако толкова държи може и за през деня да дойде с влак или рейс за интервю. Стоенето тук не намира работа.

# 68
Следващия път прати мъжа си да спи при нея. Trollface
Да бе, че да вземе да изгони авторката и да ѝ приватизира мъжа. Такива нахалници са способни.

Глей са.

Требе си подготовка на мъжа.

- Една седмица без баня и без да сменя бельото.
- Три денЯ на пръжки с лук и боб.
- Чаршафи седяли в кучешка колиба.
- Възглавница натъпкана със стари дрехи.

Добавете и нещо по избор.  Trollface
Обичаше и топла стая. Повредено парно или климатик Simple Smile ще избяга веднага

# 69
Това момиче/жена няма ли семейство - мъж/приятел, работа, ангажименти нещо? Как така прелита от чужда къща на къща?
Има право на почти 3 календарни месеца отпуска. Отказва да работи друга рабога, защото иска да си почива. Няма мъж, само болна майка /за която безкрайно ми е мъчно/ и за моите стандарти - доста подтискащи селски условия за живот.

# 70
Лелеее, и това колко години го търпиш? Тая братовчедка е намерила балъци, които да я посрещат и дондуркат.
Много си я изтърпяла.

# 71
  • София
Явно я съжаляват, заради болната майка и гадния живот, разбирам, но всичко си има някакви граници.

# 72
  • София
Защо да работи друга работа? Къде ще намери с толкова отпуск, да не е луда? Joy
На колко години е тази жена?
Странно, че мъжът ти не реагира, не му ли пречи? Да не би да имат връзка, гости с екстри Heart Eyes

# 73
Защо да работи друга работа? Къде ще намери с толкова отпуск, да не е луда? Joy
На колко години е тази жена?
Странно, че мъжът ти не реагира, не му ли пречи? Да не би да имат връзка, гости с екстри Heart Eyes
Хич не търпи, на мен надумва като идва и в повечето случаи се изнася към къщата ни в провинцията. 😀

# 74
Тамита, искаш да кажеш, че излагаш семейството си на риск ( защото мъжа ти е в пълното право да не търпи тая), заради някаква нахалница ?
Да ти кажа, малко мъже биха се съгласили и изтърпяли.
Виж, ако не й кажеш директно и прекратиш тая отровна практика, няма да стане по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт