Токсични гости

• 3 361
  • 112
  •   7
Отговори
# 75
  • Варна
Ами поизнасяй се и ти с него в провинциалната къща, вашата да е заключена, а нахалницата да си търси къде да я обгрижват.

# 76
Разбирам, че и съчувствате, че гледа дълго време болната ви леля, че няма семейство и други развлечения, че животът и се е стекъл така. Може би чувствате някаква форма на семейно задължение. Може и да имате общи имоти, наследствено земи.
Но нейното поведение към вас и може би другите роднини си е чисто използвачество и видите ли аз съм ударената от живота.
Както сте писали вие и мъжът ви се тормозите сериозно от нейните гостувания без никакво отчитане на вашето лично пространство и финанси.
Ако бях на ваше място бих я отрязала ясно и категорично. Бих предложила да помогна с  нещо на леля в зависимост от бюджета ми, може и в продукти.

# 77
Защо да работи друга работа? Къде ще намери с толкова отпуск, да не е луда? Joy
На колко години е тази жена?
Странно, че мъжът ти не реагира, не му ли пречи? Да не би да имат връзка, гости с екстри Heart Eyes
Хич не търпи, на мен надумва като идва и в повечето случаи се изнася към къщата ни в провинцията. 😀
Тамита,
защо предпочиташ братовчедка си пред мъжа си? Не на мен, на себе си отгвори.

Пак на себе си отговори какво искаш да постигнеш, така ще знаеш как и ще имаш сили да го направиш.
Какво искаш:
- да не идва изобщо (защото е нахална, пречи и на теб и мъжа ти). Тук директно режеш,. Ако нямаш сили да е от твое име, може да кажеш, че на мъжа ти му е писнало да се изнася от дома си.
- да идва, но да не ви използва - ами казваш директно какво да се промени - да си плаща, да не пуска парно, да купува храна, да върши конкретна домакинска работа (ти си вкъщи, ти даваш задачите) и т.н.

Първата крачка е най-трудна. Направиш ли я, после е по-лесно.

# 78
Оо няма да се отървеш лесно от гостенката. Сама жена с голяма отпуска, живее на село, какво да прави освен да се разходи до София при братовчедката. Явно вас смята за семейство. Предполагам, че така се държи и вкъщи, и майка ѝ я отглежда. Ако се спомине болната  леля, тя ще остане съвсем сама и по-често ще прихожда.

# 79
Аууу, колко сте негостоприемна. Хората се овълчиха. Много ги е страх да не се почувстват, че ги използват..

# 80
Следващия път прати мъжа си да спи при нея. Trollface
Да бе, че да вземе да изгони авторката и да ѝ приватизира мъжа. Такива нахалници са способни.

Глей са.

Требе си подготовка на мъжа.

- Една седмица без баня и без да сменя бельото.
- Три денЯ на пръжки с лук и боб.
- Чаршафи седяли в кучешка колиба.
- Възглавница натъпкана със стари дрехи.

Добавете и нещо по избор.  Trollface
Обичаше и топла стая. Повредено парно или климатик Simple Smile ще избяга веднага

Това е добра идея. Не може сега да дойдеш, нямаме парно/климатик. Въпреки, че може да си донесе  духалка😀

# 81
  • София
Аууу, колко сте негостоприемна. Хората се овълчиха. Много ги е страх да не се почувстват, че ги използват..
Братовчедке, не нахалствай!
Авторката е повече от гостоприемна и Е използвана в случая. След като сте толкова ларж, вземете координатите на 'гостенката' и я поканете у вас на пълен пансион.

# 82
Братовчедке, не нахалствай!
Авторката е повече от гостоприемна и Е използвана в случая. След като сте толкова ларж, вземете координатите на 'гостенката' и я поканете у вас на пълен пансион.
Ще поканя, когото си искам удома, разбира се. Няма бг мамите да ми дават наклон на гостуванията. 😅😅

# 83
  • София
И авторката също има право да кани (или не) когото си иска. Въпросната братовчедка обаче се самопоканва постоянно, без да й пука удобно ли е или не. Свестните хора, ако постоянно ги посрещат и обгрижват някъде, се усещат малко и се опитват да не натоварват домакините. Въобще няма какво да й е гузно на авторката да ограничи или тотално прекрати подобни изпълнения.

# 84
Това е добра идея. Не може сега да дойдеш, нямаме парно/климатик. Въпреки, че може да си донесе  духалка😀
Да му мисли напролет и есен, когато дните са перфектни и вътре и вън.

# 85
  • Down south
Спомням си в детството дъщеря на  роднина на баба ми, която идваше без да се обади по телефон (с шайба) водеше и съпруг, а след това и приятелско семейство.
Така и не разбрах, защо бяха приемани и обгрижвани.

Авторке, ако ти не сложиш граница, няма кой да ти помогне.
Направи го заради твоето душевно спокойствие.

# 86
  • Варна
Никой не е длъжен да е гостоприемен. В моя дом нещата определям аз. Гости не каня и не приемам. По чужди домове също не обичам да ходя на гости, камо ли с преспиване. Това са моите правила и работят добре вече 20+ години откак живея сама. Никой не ме е намразил заради това.

П.п. Пък живея на морето Simple Smile

# 87
Спомням си в детството дъщеря на  роднина на баба ми, която идваше без да се обади по телефон (с шайба) водеше и съпруг, а след това и приятелско семейство.
Така и не разбрах, защо бяха приемани и обгрижвани.

Авторке, ако ти не сложиш граница, няма кой да ти помогне.
Направи го заради твоето душевно спокойствие.
Щото беше "Какво ще кажат хората".

# 88
  • SF
HighSpeed, не си имала ситуация. Ако си имала, - намразили са те веднага, да знаеш!
Въпросът е с това, че и да ги беше посрещала, пак щяха да те намразят по някакви други причини, ако са мразещи хора.

Иначе на мене ми е лесно. Аз съм от големия град, в малките нямам роднини. Имам приятели, но те си имат домове тук. В подобни ситуации не съм изпадала по технически причини.
Аз съм ходила на гости в чужбина но сега ако отида, бих си взела наблизо апартамент. Тогава сме го правили именно с идеята да бъдем заедно през цялото време, вместо да се виждаме само за вечеря и после всеки да се прибира.

# 89
Имам роднини, които живееха на морето, при тях се изсипваха всяко лято до девето коляно роднини. Първо при тях се пренесоха майка й, и брат й за живеене постоянно. Второ всяко лято идваше лелята на жената плюс внуците на тази леля, както и децата женени големи на семейна почивка. Беше много страшно само да го слушаш, бях дете и за родителите ми звучеше като тормоз за самите нас да отидем в такава къща, но веднъж бяхме в съседния град и те дойдоха и някак си ни убедиха, че трябва да отидем уж за ден, после за нощувка...истината е че на мен ми беше адски яко, защото си играех с братовчедка ми, тяхното дете на въпросните хора. Помня, че спахме на земята, защото от гости нямаше легла, във всяка стая различни роднини, веднъж мъжът се прибрал от нощтно дежурство и нямало къде да легне рано сутрин и легнал на пейката в градината. Живееха в къща и когато се разведоха, защото мъжът не издържа, катунът се разтури. Нашите никога не повториха подобно гости, защото казаха, че били изтощени, отделно те искаха да участват в пазаруването, а хората бяха адски много. И после мъжът каза, че друг не е участвал, даже лелята казвала, че тя яде малко и защо да дава. Имала лятна работа на морето с осигурена квартира, но било по-хубаво при сестра си.

Години наред мъжът не отваряше уста, но вътрешно не е издържал, докато един ден не си е тръгнал. И тук той също има вина, защото да гостите са безумно нагли, но мамка му това е домът и семейството ти, защити ги!

Общи условия

Активация на акаунт