Токсични гости

• 4 324
  • 126
  •   11
Отговори
# 90
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Имам роднини, които живееха на морето, при тях се изсипваха всяко лято до девето коляно роднини. Първо при тях се пренесоха майка й, и брат й за живеене постоянно. Второ всяко лято идваше лелята на жената плюс внуците на тази леля, както и децата женени големи на семейна почивка. Беше много страшно само да го слушаш, бях дете и за родителите ми звучеше като тормоз за самите нас да отидем в такава къща, но веднъж бяхме в съседния град и те дойдоха и някак си ни убедиха, че трябва да отидем уж за ден, после за нощувка...истината е че на мен ми беше адски яко, защото си играех с братовчедка ми, тяхното дете на въпросните хора. Помня, че спахме на земята, защото от гости нямаше легла, във всяка стая различни роднини, веднъж мъжът се прибрал от нощтно дежурство и нямало къде да легне рано сутрин и легнал на пейката в градината. Живееха в къща и когато се разведоха, защото мъжът не издържа, катунът се разтури. Нашите никога не повториха подобно гости, защото казаха, че били изтощени, отделно те искаха да участват в пазаруването, а хората бяха адски много. И после мъжът каза, че друг не е участвал, даже лелята казвала, че тя яде малко и защо да дава. Имала лятна работа на морето с осигурена квартира, но било по-хубаво при сестра си.
Години наред мъжът не отваряше уста, но вътрешно не е издържал, докато един ден не си е тръгнал. И тук той също има вина, защото да гостите са безумно нагли, но мамка му това е домът и семейството ти, защити ги!

Ако са негови роднини - да, но ако са на жената, това е нейна работа.

# 91
Скрит текст:
Имам роднини, които живееха на морето, при тях се изсипваха всяко лято до девето коляно роднини. Първо при тях се пренесоха майка й, и брат й за живеене постоянно. Второ всяко лято идваше лелята на жената плюс внуците на тази леля, както и децата женени големи на семейна почивка. Беше много страшно само да го слушаш, бях дете и за родителите ми звучеше като тормоз за самите нас да отидем в такава къща, но веднъж бяхме в съседния град и те дойдоха и някак си ни убедиха, че трябва да отидем уж за ден, после за нощувка...истината е че на мен ми беше адски яко, защото си играех с братовчедка ми, тяхното дете на въпросните хора. Помня, че спахме на земята, защото от гости нямаше легла, във всяка стая различни роднини, веднъж мъжът се прибрал от нощтно дежурство и нямало къде да легне рано сутрин и легнал на пейката в градината. Живееха в къща и когато се разведоха, защото мъжът не издържа, катунът се разтури. Нашите никога не повториха подобно гости, защото казаха, че били изтощени, отделно те искаха да участват в пазаруването, а хората бяха адски много. И после мъжът каза, че друг не е участвал, даже лелята казвала, че тя яде малко и защо да дава. Имала лятна работа на морето с осигурена квартира, но било по-хубаво при сестра си.
Години наред мъжът не отваряше уста, но вътрешно не е издържал, докато един ден не си е тръгнал. И тук той също има вина, защото да гостите са безумно нагли, но мамка му това е домът и семейството ти, защити ги!

Ако са негови роднини - да, но ако са на жената, това е нейна работа.
Трябвало е да каже на жена си. Иначе да, в случая е нейна работа да каже на роднините, просто е безумие, безумие. И на авторката е работа да каже на роднината, аз съм сигурна, че братовчедката мисли, че хората в София имат много пари, и тя идва да се разнообрази, и ако те се държат мило, без намек дори, тя смята, че всичко е наред. Отговорност е на авторката да направи нещо, има тотална липса на граници, които авторката трябва да постави, а не да чака нетактичния гост.

# 92
  • Обран бостан ;)
Да каже на жена си ??! JoyJoyJoy

# 93
Лично за мен  щом съм поканила приятели на вилата няма проблем за спане и хранене, ще се подготвя и ще ми е приятно. Обаче очаквам да си спазим уговорките за пристигане и заминаване. Не може еднолично да си решаваш, че не пречиш защото има място, храна ще купиш и ще си поседиш още. Не съм длъжна да си измислям ангажименти, за да си тръгнат гостите.

# 94
Преди години, през соц-а, когато нямаше токова хотели, да не говорим за квартири за ден два да се наемат (изобщо нямаше), и у нас са преспивали роднини, които не са от София, но имат някаква работа в София. Даже имах братовчедка, на която й се беше наложило около месец да бъде у нас, понеже имаше тук едни изследвания да прави. Не сме имали против конкретно за нея, но тя ми е като сестра близка, както бяха и родителите й - и аз съм им гостувала през ваканциите и съм била, като у дома си. Никой не е бил навлек.

По-далечни роднини, ако се е наложело, са преспивали по за една нощ. Не е било драма за никого.

Но в днешно време, нещата са много различни. Не бих се натрапила да спя у някого, не искам и у нас. Ако на някой роднина се наложи - заради преглед, лечение, друго - ще го приема, разбира се, но не и гостуванки със седмици.

# 95
  • ВАРНА
Авторке,прати и този клип

# 96
Щом не му е приятно, не мислиш ли, че трябва да каже нещо, очевидно в това семейство много неща са куцали.

# 97
  • SF
Трябвало-нетрябвало.... Ако всеки знаеше какво трябва да направи, няма да има разводи.

# 98
  • Обран бостан ;)
Щом не му е приятно, не мислиш ли, че трябва да каже нещо, очевидно в това семейство много неща са куцали.

Искаш да кажеш, че жена му е малоумна и не вижда какво му е ?

Я, стига.

# 99
Остави развода, поне психичното здраве човек трябва да си съхрани, ще му трябва и след развод. Не може над 10 години подобен живот да мълчиш и тихо да роптаеш.

# 100
Преди години, през соц-а, когато нямаше токова хотели, да не говорим за квартири за ден два да се наемат (изобщо нямаше), и у нас са преспивали роднини, които не са от София, но имат някаква работа в София. Даже имах братовчедка, на която й се беше наложило около месец да бъде у нас, понеже имаше тук едни изследвания да прави. Не сме имали против конкретно за нея, но тя ми е като сестра близка, както бяха и родителите й - и аз съм им гостувала през ваканциите и съм била, като у дома си. Никой не е бил навлек.

По-далечни роднини, ако се е наложело, са преспивали по за една нощ. Не е било драма за никого.

Но в днешно време, нещата са много различни. Не бих се натрапила да спя у някого, не искам и у нас. Ако на някой роднина се наложи - заради преглед, лечение, друго - ще го приема, разбира се, но не и гостуванки със седмици.
Малко останаха сърдечните хора като вас.

# 101
Няма нищо сърдечно в това да ти се натресе някаква нахална патица без грам усет и възпитание.
Сърдечен си и гостоприемен с възпитани и усетливи хора. Не с навлеци.

# 102
Аз си каня когото искам, но когато друг го прави, е егоист. Доообре.
Ще кажа непопулярно мнение - авторке, послъжи. Намери оправдание. Не казвай, че не я искаш. Например може да кажеш, че роднини на мъжа ти са на гости или че вас ви няма в града.
Неприемливото, но подходящо за снизхождение поведение има граници, след тях е очевидно нахалство. При вас границите са минати.
Пиша го за пореден път, неуважението към чуждото време и ангажименти е ужасно.

# 103
  • Варна
Сърдечен е равно на безплатна квартира и прислужване ли? Аз съм супер безсърдечна тогава и грам не го крия.

# 104
Чакайте сега, всичко има граници, абсолютно всичко. У дома са преспивали хора, роднини и приятели за дни, готвила съм им, но да идваш нон стоп, когато искаш и да се държиш безобразно, неуважително и изцеждащо финансово домакините не е равно на гостоприемство.

Общи условия

Активация на акаунт