Токсични гости

• 5 525
  • 144
  •   2
Отговори
# 135

Скрит текст:
Бабата и дядото на мъжът ми живеят във Виена. Имат една стая за гости -  за деца, внуци, правнуци. Сестрата на бабата живее с дъщеря си и семейството й. Някога майката продала имоти за да може дъщерята да си купи апартамент. Когато се появиха нискотарифните полети до Виена, дъщерята започна да търси и купува билети на майка си, да гостува на сестра си. Понеже търсила евтини билети, майка й остава при сестра си по  около месец, изцяло на издръжката на баба и дядо. Това се случва по 2-3 пъти в годината.

Последния път дъщеря ми и братовчедка й бяха останали при прабаба и прадядо за 5 дни, ние бяхме по работа в Будапеща, минахме да ги видим и децата решиха, че искат да останат при тях. Баба и дядо ги поканиха  и бяха много щастливи, че децата  ги предпочетоха.
На третия ден, на вратата цъфнала сестрата на бабата. Дядо казал, че не може да остане, защото стаята е заета.
Скрит текст:
Сестрата казала " ми то са деца, ще спят на едно легло, нали скоро ще си ходят." Дядо купил доста скъп билет и върнал сестрата на баба още същия ден. Племенницата на баба й вдигнала скандал, как не я било срам, да върне сестра си от чужда държава. Две деца по-важни ли са от собствена й сестра... след това настрои всички роднини против баба и дядо. За протокола, баба и дядо са 80+ години и доста тежко го преживяват. То е ясно, че дъщерята не понася майка си и се опитва да се отърве от нея, ама е ясно само за нас. Всички останали роднини  /близки, далечни и някои почти непознати/,не поспуснали да се обадят и да кажат, че не са очаквали баба така да се отнесе със собствената си сестра. Обаждаха се и на свеки, да й кажат, как баща й се държал с роднините на жена си. Тя не им мълча и ги блокира, но майка й и баща й се измъчват. Братовчедката на мъжа ми му се  обади, да му търси сметка, защо сме оставили 10 годишни деца при толкова възрастни хора, опитваше се да ни изкара безотговорни, намила 20 мин всякакви глупости, докато той не затвори и не я блокира. 

Много е тегаво с устати и нахални роднини.    [/color]
Ужасна ситуация.
Но наистина ли сестрата е ЦЪФНАЛА без предупреждение? И то в чужда държава!

# 136
Егати проклетата им племенница.

То и сестрата не пада по-долу. Крушата и дървото, нали...

# 137
  • София
Сега, ако бабата и дядото са умни няма да посрещяат повече сестрата, както и ще спрат комуникацията с онези, белким им дойде умът в главата! Както и всички вие.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 14:52 от Светулчица

# 138
  • SF
Но според мен дядото и бабата си мислят, че са постъпили глупаво и вместо да я приемат пак и пак, както винаги са го правили, са я отпратили и са си навлекли неприязънта на целия род. Според мен съжаляват за постъпката си и биха я приели пак. Затова ми е жал.
На края на живота им не биха искали да си отидат скарани със света. А са живели достойно, с отворени сърца и не заслужват това, в което са упреквани. Сигурно много ги боли от това колко е нечестно всичко.
Ей така, човек се учи, докато е жив. И на 84 може да разбереш, че ха си казал Не, ха е станало проблем.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 16:10 от Esmee

# 139
  • Варна
Тез пък, роднините, големи тапири. Как може да си помислят, че за бабата и дядото някой друг е по-важен от внучетата?!?! Егоизъм до шия.

# 140
На гости в чужда страна без предварително уведомяване и покана?! Разбира се, че внучетата са по-важни от сестрата.
Аман от нахални роднини, и в други теми. Време е за ясни правила

# 141
Сто пъти направи добро - ще се забрави. Един път откажи - ще се запомни.

# 142
Но според мен дядото и бабата си мислят, че са постъпили глупаво и вместо да я приемат пак и пак, както винаги са го правили, са я отпратили и са си навлекли неприязънта на целия род. Според мен съжаляват за постъпката си и биха я приели пак. Затова ми е жал.
Скрит текст:
На края на живота им не биха искали да си отидат скарани със света. А са живели достойно, с отворени сърца и не заслужват това, в което са упреквани. Сигурно много ги боли от това колко е нечестно всичко.
Ей така, човек се учи, докато е жив. И на 84 може да разбереш, че ха си казал Не, ха е станало проблем.
Ама сестрата затова е насъскала родата за този роднински морален съд - за да бъде поканена отново. Да й имат страх  и винаги да я поставят на първо място.
Според "традиционните български ценности за гостоприемство" (ако не накарат внучетата да спят на пода) сестрата е очаквала безплатно да я трансферират някъде за 2-3 дена, докато внуците си тръгнат - да намерят приятели или да й наемат квартира. Колкото и да ви звучи абсурдно, това са старите разбирания (от преди 40-50 г.).

# 143
"Гостите са сладки, когато за кратки"
/Народна мъдрост от моето село/

# 144
  • Down south
Гостите са като рибата, след три дни започват да миришат.

Общи условия

Активация на акаунт