Любители на кучета - 157

• 5 281
  • 208
  •   2
Отговори
# 195
  • Бургас
Здравейте!
Какво бихме ми препоръчали за козината на Джак. На 3 месеца е, а много пада. Добавки, нещо?
Отделно да се оплача, че като играе с детето много се настървява и го хапе, понякога доста болезнено. Как да процедирам? Карам му се, наказвам го и все едно нищо.
Когато започне да похапва бутате играчка. Ако не минава, просто пресичате играта. Това е период - сменя зъбите. Из нета пише разни трикове, но да си призная при мен нито един не сработва добре.
След Пипинската смяна бяхме без чорапи и пантофи. След Ева, без шорти и гащи. Но минава когато сменят всички зъби. Аз му казвам периода на кукичките - Малки, остри зъбенца, на всевъзможни местенца.

За козината - нищо не помага. Малко рано ми се вижда да хвърля бебешкия пух, но когато това се случва е ад. Пипин сменяше към 6тия месец. Буквално се сипеше като сняг. Останалото си е нормално ръсене. Ресане поне през два дни помагаше.

# 196
Той хапе силно само детето, винаги играем с него с играчки. Даже детето като върви или бяга и са се заиграли кучето му бяга в краката и го хапе за крачолите. Колко дрехи вече му скъса...

Има ли значение какъв гребен ще ползвам?

# 197
  • София
Аз реша Нара с фурминатор и за мен това е най-добрият гребен. Обира идеално козинката. Веднъж седмично я сресвам и събирам колкото да оплета цял пуловер, след което почти косъм не пада до следващото ресане.
https://zoocc-bg.com/product/furminator-medium-dog-short-hair-fu … eta-sredni-porodi

# 198
  • Бургас
Мира, това минава.
Същата работа беше и при нас. Дъщеря ми седеше на дивана с подвити крака. Що рокли скъса...
Малките кученца така играят с братята и сестрите си. За да разберат къде е границата, някой трябва силно да изпищи и да избяга от играта.

# 199
За съжаление обикновено така става, в един момент изведнъж рязко се влошават и сме безсилни да помогнем. И при двете ми предишни кученца стана така. Трудно се взима решение в такъв момент, и преди съм писала, и през двата варианта съм минала, нито един не е по-лек. В единият случай се питах дали пък нямаше още какво да направим, а в другия ми беше адски мъчно, че не бях с него в последните му мигове. Така че много сила ви пожелавам, и дано имат още малко отредено време без болка.
На Кас вчера му дойде жабешкия костюм и снощи като валя го изпробвахме. Е няма такъв кеф - и кучето сухо, и банята чиста. На него не му хареса особено да върви с обувки, но да се надяваме, че няма да му се налага често.

# 200
  • Пловдив
На дон Томазо преди 6 години ми казаха че вероятно има остеосарком на челюстта - извадиха му долните зъби, толкова беше зле, че нямаше как да вземат материал дори за да пратим за анализ и казаха 2-6 м живот.
Преди 3 години ми казаха, че има активни лимфни възли и вероятно има лимфом. Той отслабна много и искаха да го отваряме, да вземем материал и евентуално химиотерапия. Отказах.
Но тогава реших - профилактично на преглед и изследвания и, че най- важно е, че се храни, активен е за неговата възраст и дори не искам да знам какво му е, защото само тази информация ще ме убива и мен всеки ден.

Сега е на 14,5 години, предстои ми да го водя на лекар (изследвания и ехограф), направо ме свива сърцето какво ще ми кажат. Но за сега се храни, виждам го, че има стомашен дискомофрт, боли го коремчето след ядене.
Но със сигурност няма да го оперираме, каквото мога да направя за облекчаване на болката ще направя.

# 201
Остеосаркома е бързо прогресиращ рак. Първото ми куче имаше на коляното на едното задно краче. Правихме операция, около година по-късно получи разсейки по гръбнака и се парализира задницата. Приспахме я. Буквално за едно денонощие се влоши.
Предполагам, че при дон Томазо, не е това.  Дано има как да му осигурите още малко временце без болка.

# 202
Милите ни Пипин и Мунчо...За тези години в темата,толкова близки ги чувствам всички.И кученца,и стопани...Добри мисли,надежда,обич и сили изпращам.

# 203
Малките кученца така играят с братята и сестрите си. За да разберат къде е границата, някой трябва силно да изпищи и да избяга от играта.
Той пищи, казва му да спре, бута го да се махне, ако много го е заболяло се разплаква, но имам чувството, че кучо така се настървява още повече. С мен и ММ не си позволява такива игри. Пак ни хапе, но друго е.

Ето го тук с първата му дрешка, аз естествено обърках размера и дойде малка. ММ каза, че прилича на броненосец😀

# 204
  • Бургас
Бутането е сигнал за още игра.
Детето трябва да прекрати играта. Да се махне физически от кучето.
Ако вие сте там, можете вие да отстраните кучето от детето.

# 205
  • Бургас
Ето бебе джак, точещо зъби по пантофи. Детето просто спираше и кучо се отказваше сам. Пипин в битка да начеше зъбите на пантофа, синко с физиономия “няма да стане”

Чудо беше, ако си само по чорапи и реши да хване чорапа…малей. Но си мина когато смени зъбаците.

Ева на 4-5 месеца си беше кобила и си стигаше я шорти, я поли Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 15:57 от MeMyselfI

# 206
  • Mediterraneo
Ох, много ми е мъчно за всяко другарче, което страда ...
Моята бабичка натам е тръгнала. Сляпа, глуха и куца, милинката, ама върти всички на лапите си- искам навън, не искам навън, трябва да ям сега, искам да спя точно тук, облечи ме, че треперя, сега пък махни това от мен, отвори тази врата, не, няма да ходя там... Дъщеря ми е решила да я води на ветеринар на профилактичен преглед. За какво? Тя по- млада няма да става, на 12 години е.

# 207
Кастиел не ми е правил такива золуми, предния кавалерчо също, но първото ми куче много мразеше чехли. Не можах да я  отуча като малка и си гонеше и хапеше чехли цял живот.

# 208
  • София
Нори пък има страх от чехли - като се наведа да си ги преместя или да побутна с тях топката, по която тя лае, за да ѝ я дам, се пази от чехлата и заляга от страх. Никога не сме я били с такова нещо или да сме ѝ се карали в такава връзка, не знам защо я е страх.
И от опъване на ролетка я е страх. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт