Любители на кучета - 157

• 7 157
  • 282
  •   3
Отговори
# 270
  • Бургас
Охо, ние тази голямата купа за вода отдавна сме я открили Simple Smile
Joy
Пуснах снимката на големия син да я види какви ги твори пак:

Сега ще се учим с понито, че така не може Simple Smile

patenceto, много съм ЗА кучето да си е куче. Не искам да ми мирише на парфюм, ами куче. Да е оплезило езика от кеф, да копа, за гризе пръчки и всичките му там кучешки чудеса. Тя просто реди глупост, след глупост. Куче да си завре носа в пепел до сега не бях виждала.
Тоз пусти инстинкт да гони е брутален. Пипинчо бързо схвана, че гони, ако давам, но при нея е трудно. Изключва се и си става животно. Гони докато хване. Не убива, а носи. Лятото я чакам да ми носи каквото си намери из двора. Само да не ми досурка жив пълх, че аз ще бягам, тя ще ме гони с плъха.

За другото: който си е взел бяло куче, ще си го гледа.

Дрийм, още уча всичко мъжко, че има жена и не е редно седалката да е горе. Какво остава да ги уча капак да затварят. С кучката ще е по - лесно Grinning

# 271
  • Бургас
Дрийм, на майка котаракът си върши тоалетните работи в мивката на банята.
Която достига, като скочи върху тоалетната чиния.
Паролата  "вратите отворени - капакът затворен" я знаем всички, които ходим да го храним, когато я няма.
Но тя за всеки случай лепи и бележки Simple Smile

# 272
Грейси яде на мивката в банята и също се качва така, е понякога и със скок от пода. Обаче точно под мивката стои една голяма купа за вода и  тя някак си успя да се приземи в нея. Преди това имаше малка кофа там, та поне не цопна, докато беше кофата.

# 273
  • Бургас
Момичета и момчета, дали има институция, служба или организация, където мога да подам сигнал за недобросъвестни стопани?
В двора срещу нас има вързани на синджири кучета. Вият и лаят. Едното няма и къща, а вали и е студено. Лае и скимти стресирано. Не е просто лай на селско куче, в двор. Животните се използват за лов, но са сами в изоставена къща, вързани на двуметрови синджири. Да, хранят ги, но до там. Вероятно собственика е в друга къща, в селото.
Няма как да вляза в чужд имот. Но ако има служба, която може да направи нещо?

Акъла не ми стига как се оставя живо същество така.

# 274
  • Бургас
БАБХ - за лошо отношение към гръбначни животни и ветеринарна регистрация
Общината - за проверка на регистрация и чип.
Полиция - за тормоз на гръбначно животно, писмен сигнал в РПУ, да не се отмятат, че хич не им се занимава с подобни дела.
Или сигнал директно в прокуратурата, те пак ще го препратят до полицията.
Накарая пак ще го прекратят, щото "няма престъпление", но поне собствениците ще се стресират и току-виж си променят отношението.

# 275
Добро утро!
Докато беше вътре Берга два пъти повърна сутрин преди да яде жлъчна слуз.
Реших, че е нещо временно.
Тази сутрин отново.
Не зная дали е всяка сутрин, защото е на двора.
Сменихме храната, защото нашата не я зареждат вече.
Не знам дали това е причината. С вет ще се консултирам, но вие какво мислите?

# 276
  • София
Остави я гладна 24 часа, после бавно захранване. Премери и температурата за всеки случай. Ако и след 24 часа има позиви я води на вет.

# 277
  • под тепетата
И Ози е повърнал в четвъртък . Понеже е болногледач до дядо си се чудех дали не е прихванал нещо. Сега зорко  го следя, но не дава индикации за проблем. Дано да се е успокоило стомахчето и на Берга.
 За сигнал и аз мисля към полиция и отдел Екология в общината.

# 278
  • София
Реа, гледай също и да не яде....там

# 279
  • Бургас
Реа, Ева така ми е повръщала когато не и понася храна. Часове след хранене обилно количество жлъчни сокове и слуз в тях. Върнах я на старата храна и се оправи веднага.

# 280
Акита не яде, но е цял ден на двора и какво яде, аз не знам.
Като бяхме в апартамента и я извеждах сутрин и вечер по квартала със сигурност не е яла от земята. И за една седмица повърна 2 пъти. Вярно е, че съм й давала разни нещица допълнително.
Снощи й дадох малко заек, ама много малко една хапчица и тази сутрин в клетката имаше повърнати жлъчна слуз.
С новата храна ми прави впечатление, че големи акита събирам. Предишната по добре я усвояваше. Иначе тя се чувства много добре, жизнена както винаги.
Преди НГ й правих пълно кръвни изследвания всичко й беше в норма.

# 281
  • Бургас
На Ева не и е било лошо, ядеше си с апетит. Абе в топ форма и да речем 2-3 пъти в седмицата - жълти локви.

# 282
И при нас Съни вчера повърна жлъчен сок. Не си е яла гранулите, може би нещо не й харесват. Иначе си е жизнена както винаги. Днес ще я наблюдавам дали ще има нещо пак.
За сигнала не знам само съседите да не се разгневят нещо след това и да ви правят проблеми щом така се отнасят към кучетата.
Аз си редактирам поста с голяма мъка и направо не мога да си намеря място. Rage
Така бях развълнувана,че свалихме котето от дървото и реших да го прибера вкъщи, но го сгази кола. Нямаше как веднага да отида до вкъщи и го оставих отпред, то си седеше пред вратата на работата ама явно другите котки или кучета нещо са го подгонили и го е сгазила колата. Всичко за 10-15мин и мнооого ме е яд. Постоянно го наблюдавах дали е отпред и като се освободих веднага излезнах да го търся и го видях смазано Cry
Знам, че това е тема за кучета ама знам, че само тук мога да споделя и да ме разберете.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 16:58 от patenceto_

Общи условия

Активация на акаунт