Нямам нищо и никого и не знам как да продължа напред.

• 2 083
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
От това което виждам: търсиш някой да те съжали, където и да отидеш, хората са едни и същи, дори на запад е по зле. Simple Smile но ако искаш на запад, кандидатствай за виза и в САЩ, там ще ти се отвори погледът. Спомена че ще работиш година и заминаваш, за виза се чака няколко месеца, ако въобще те одобрят, до тогава ще имаш готов план за бягство.

# 46
  • София
леле леле колко хора се засегнаха заради няколко изречения и колко заключения си изкараха за мен.. успокойте се, не съм надута, нито пък се мисля за някаква велика.. всъщност е точно обратното. Да казвате, че мисленето в България и на запада е еднакво е безумно.. но както и да е. И да, може да съм написала несвързани изречения, но просто не успях да се наспя и постоянно съм в движение, съжалявам ако съм объркала нещо или е безсмислено!
Доколкото за твърдението ми, нямаше да го твърдя ако не беше вярно. Затова изрично в края на поста написах ПИТАЙТЕ ако нещо не ви е ясно...защото явно наистина не може да си изкарате адекватно мнение за мен без да знаете някои детайли за случая ми..

Бояна: "И сериозно ще повторя – докато презираш другите и им завиждаш няма как да имаш контакт с тях."

Нямаш си и напредстава колко пъти съм отивала позитивно настроена при хора и съм ги поздравявала и започвала разговор с тях, само и само за да ме изгледат като полезно изкопаемо и да ме игнорират. Simple Smile
Грешни изводи си правиш. Защо да сме се засегнали. Синът ми е наполовина французин. Живяла съм в няколко страни, хич не ме напряга твоята самопреценка като западно мислеща, но ти казвам, че бъркаш.

Иначе е възможно около теб да са невъзпитани диви балкански субекти, но по цял ден в клас никой да не ти говори е повод да ровим в миналото и да видим защо. Подобно нещо съм виждала само веднъж със съученичка на сина ми, която отказваше да говори с другите. И все пак говореше с него понякога, защото той отказа на опитите и да се скарат. Нещо е станало, дай да видим какво е, вместо да се местим веднага в чужбина. Случва се понякога някой да има толкова лош имидж, че всички да го отбягват, но това стъпва поне на няколко събития, не е от нищото. Може би нещо пропускаш.

# 47
леле леле колко хора се засегнаха заради няколко изречения и колко заключения си изкараха за мен.. успокойте се, не съм надута, нито пък се мисля за някаква велика.. всъщност е точно обратното. Да казвате, че мисленето в България и на запада е еднакво е безумно.. но както и да е. И да, може да съм написала несвързани изречения, но просто не успях да се наспя и постоянно съм в движение, съжалявам ако съм объркала нещо или е безсмислено!
Доколкото за твърдението ми, нямаше да го твърдя ако не беше вярно. Затова изрично в края на поста написах ПИТАЙТЕ ако нещо не ви е ясно...защото явно наистина не може да си изкарате адекватно мнение за мен без да знаете някои детайли за случая ми..

Бояна: "И сериозно ще повторя – докато презираш другите и им завиждаш няма как да имаш контакт с тях."

Нямаш си и напредстава колко пъти съм отивала позитивно настроена при хора и съм ги поздравявала и започвала разговор с тях, само и само за да ме изгледат като полезно изкопаемо и да ме игнорират. Simple Smile
Грешни изводи си правиш. Защо да сме се засегнали. Синът ми е наполовина французин. Живяла съм в няколко страни, хич не ме напряга твоята самопреценка като западно мислеща, но ти казвам, че бъркаш.

Иначе е възможно около теб да са невъзпитани диви балкански субекти, но по цял ден в клас никой да не ти говори е повод да ровим в миналото и да видим защо. Подобно нещо съм виждала само веднъж със съученичка на сина ми, която отказваше да говори с другите. И все пак говореше с него понякога, защото той отказа на опитите и да се скарат. Нещо е станало, дай да видим какво е, вместо да се местим веднага в чужбина. Случва се понякога някой да има толкова лош имидж, че всички да го отбягват, но това стъпва поне на няколко събития, не е от нищото. Може би нещо пропускаш.

Аз пък съм виждала много освен мен на които съучениците им изрично не говорят с тях... даже съм ги чувала гордо да го обсъждат на глас.. И то са кротки, тихи деца които просто не се вписват в идеала им за красота или държание Simple Smile Така че, ако проблема беше в самочувствието, щях да съм само аз, но явно не.

# 48
  • София

Аз пък съм виждала много освен мен на които съучениците им изрично не говорят с тях... даже съм ги чувала гордо да го обсъждат на глас.. И то са кротки, тихи деца които просто не се вписват в идеала им за красота или държание Simple Smile Така че, ако проблема беше в самочувствието, щях да съм само аз, но явно не.
Значи имат групичка популярни, които ви игнорират, а свитите сте повече. Защо не говориш с някой от другите, които са като теб щом има други. И не е въпрос на самочувствие, не знам откъде го вадиш това, въпрос е на какво се е случило. Очевидно една група са се самопровъзгласили за елит, но това прави ситуацията обикновена гимназиална драма. Събери се с по-скромните и поне си говорете. Ясно, че другите са в група с ексклузивен достъп и по-добре, че не си при тях.

# 49
Не е вярно, че децата, с които никой не говори в клас сами да си виновни и нещо им има, ако натам върви разговора. Мога и примери да дам, но вярвам, че целта ни не е да спорим с авторката и да и начукаме канчето колко е зле, а да и дадем работещи съвети.

Първо трябва да има добра диплома. Как е там положението?
Втор, предлагам да се махне от този раздел и да отиде в темата за висше образование. По страни има перфектни синтезирани теми, които ще и дадат информация колкото за дни самостоятелно ровене в нета и дружелюбни хора, готови да съдействат и отговарят на въпроси.

Като се информира добре, да си постави цел и да си действа по нея. На човек с добро образование и професия много рядко му се правят фасони. И по време на следването се създават приятелства и се трупа опит в добра среда. Точно каквото и липсва на авторката.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 20:58 от Iris04

# 50
  • София
Не е вярно, че децата, с които никой не говори в клас сами да си виновни и нещо им има, ако натам върви разговора. Мога и примери да дам, но вярвам, че целта ни не е да спорим с авторката и да и начукаме канчето колко е зле, а да и дадем работещи съвети.
Изобщо не върви натам. Върви на да разберем защо е така и разбрахме. Има групичка булита, но очевидно има и други като авторката, винаги има. Никога не е изолиран само един човек, освен ако не се е самоизолирал и пак е трудно чак нула комуникация. Не е необходимо, даже е лошо, като има клика с такива като описаните, човек да бъде един от тях. Важно е, че има други и с тях може да се общува и да си се групират.

# 51
Еми да.
Допълних си поста и къде може да намери информация за следване в чужбина.

# 52
  • София
Еми да.
Семейството и няма средства и тя планира една година да работи и да пести, за да замине. Мисля, че е по-хитро да си запише тук в някой университет и да замине по Еразъм, например. Пропускането на година често е пагубно за следването, а ако учи у нас и има добри резултати по-лесно ще замине. Може и да поработва  докато следва. Ако каже какво смята да учи ще и помогнем още повече.

# 53
  • У дома... някъде
Като цяло трябва да промениш възприятието си,че всеки до който се доближиш да контактуваш,ще те отхвърли или ще го счита за неуместно.
Ако говориш рязко се приема,че имаш твърде голямо самочувствие ,което няколко потребители забелязаха и тук.

Аз имам няколко въпроса:
1.Считаш ли,че донякъде си твърде рязка или отбранителна в комуникацията със средата ти?
2.Правиш ли нещо по силите си да опознаеш хората около теб,или чакаш те да те заговарят или да намират теми за разговор?
3.Каква е причината да те одумват или игнорират според твоето виждане за нещата?
4.Случва ли се сама да се затваряш в себе си,поради грешна среда и съученици и ти да не допускаш хора около теб?
5.Естествена,приветлива и усмихната ли си като цялостно излъчване и помагала ли си на някой от твоето обкръжение макар и малко ,било то за проект,идея,съвет,физическа помощ?

# 54
Еми да.
Семейството и няма средства и тя планира една година да работи и да пести, за да замине. Мисля, че е по-хитро да си запише тук в някой университет и да замине по Еразъм, например. Пропускането на година често е пагубно за следването, а ако учи у нас и има добри резултати по-лесно ще замине. Може и да поработва  докато следва. Ако каже какво смята да учи ще и помогнем още повече.

Няма сила на този свят, която да ме накара да остана в България. Съжалявам просто хората/живота/ манталитета тук не ми харесва. Предварително се извинявам на патриотите. Право искам да уча, ако е от значение.
Пък и ако не знаеш ако учиш тук и отидеш да живееш в друга държава може да не ти признаят образованието.
Знам защото леля ми е учила и в България и в чужбина и сега живее в чужбина и знам как седят нещата от реален източник.
Образованието в България е под всякаква критика, няма какво да се лъжем.

# 55
Право е хубава специалност, но цял живот ще ти се налага да общуваш с хора, а ти нямаш умения. Мислиш да работиш 1г и да си спестиш пари. Как точно ще стане, ако не си дружелюбно настроена към колеги, шефове, клиенти....Пари за пътни, за такса за университет, за издръжка? Според мен трябва да търсиш психолог, който да разбере какви са ти проблемите. Дано успееш!

# 56
Скрит текст:
Значи имат групичка популярни, които ви игнорират, а свитите сте повече. Защо не говориш с някой от другите, които са като теб щом има други. И не е въпрос на самочувствие, не знам откъде го вадиш това, въпрос е на какво се е случило.
Очевидно една група са се самопровъзгласили за елит, но това прави ситуацията обикновена гимназиална драма. Събери се с по-скромните и поне си говорете. Ясно, че другите са в група с ексклузивен достъп и по-добре, че не си при тях.
Болднатото е много добър съвет - тихите хора могат да са много добри приятели.

Като пишете за училищни драми се сетих за такава. В конретен випуск на една от най-желаните (елитни) гимназии не знам какви са били децата, но е имало тотален булинг. Дъщеря ми имаше двама съученици от предното училище и двамата са били отхвърлени и тормозени (знам причината, но за чужди деца не пиша). Понеже са от различни класове двамата са се събирали в голямото междучасие да си дават сили и да си ближат раните. Но тези деца запазиха приятели от предишното училище.

До тук нищо интересно. Но ... светът е малък, познавам майката на една от ексклузивната група на тормозещите. Това дете също е било много нещастно в гимназията, може би защото е била в групата, но от средно тормозещите. И са й трябвали 4-5 години да преодолее поне частично травмата от този период. Средата може да е токсична за всички.  Само за протокола трите деца от тази история завършиха/завършват висше в чужбина.  

Авторке, ученето в чужбина не трябва да е самоцел. Не и ако отиваш с единствена цел да ти реши проблемите с приятелите. Това е важен, но отделен избор.
Най-важното е да избереш КАКВО и къде ще учиш. Като граждани на ЕС има много възможности за евтино/безплатно образование, на някои места има възможност за помощи, да работиш и т.н. Както писа и Ирис - прегледай под-форум висше в чужбина, има теми по държави.

# 57
Ей, това е страхотна ситуация - да отгърнеш снова страница!
Никой не е казал, че е лесно, но е освежаващо да започнеш от самото начало - да търсиш себе си, да се харесаш и обикнеш, да потърсиш хора, които ще те обикнат и ти тях.
Самотна? Хм, това е относително!

Замисли се дали не си малко прилепчива. Когато се сприятелиш да очакваш човека да отговаря на някакви критерии, постоянно да е на разположение, да смяташ, че трябва да е активна част от твоя ЖИВОТ.
Всички сме сами и самотни! И това не е лошо! Дава пространство!

# 58
  • София
Еми да.

Няма сила на този свят, която да ме накара да остана в България. Съжалявам просто хората/живота/ манталитета тук не ми харесва. Предварително се извинявам на патриотите. Право искам да уча, ако е от значение.
Пък и ако не знаеш ако учиш тук и отидеш да живееш в друга държава може да не ти признаят образованието.
Знам защото леля ми е учила и в България и в чужбина и сега живее в чужбина и знам как седят нещата от реален източник.
Образованието в България е под всякаква критика, няма какво да се лъжем.
Ето този тон е груб. Така ако говориш с хора няма как да се сприятелиш. Освен това не следиш повествованието. Написах ти, че съм живяла в няколко чужбини, синът ми е наполовина французин, очевидно знам и се опитвам да ти помогна. В ЕС българското образование се признава, а и ти говорех за заминаване по Еразмус, което не би могло да се случи, ако не признават нашето образование. Правото, естествено, не е от тези специалности по обективни причини, защото законите са различни.
Какъв език знаеш на ниво С1-С2? Правото изключително работи с владеенето на езика и то в нюанси. В чужбина можеш да станеш юрист, адвокат или нещо повече трудно, защото стажовете са неплатени, продължителни и за добър стаж се иска много висок успех в добър университет. С такава специалност няма да можеш да работиш и някой трябва да те издържа 5-6 години.

И вече патриотите... Не съм патриот, но познавам живота в доста други страни и не ми се живее по този начин. Опознай и ти и ще прецениш, защото не знам какво си представяш и в коя чужбина искаш да отидеш, но ми звучи като силно да идеализираш нещата. Опитай и ще ни разкажеш после.

# 59
Другите писания с груб тон са и ги зачистили.
Кауза пердута е, ако не се вгледа в себе си и не работи много за да се промени тя самата. Светът и другите хора няма как да промени.
П.С
Виждайки правописа и изказа на български....не залагам надежди да владее добре чужд език

Общи условия

Активация на акаунт