Съпруга ми не желае още едно дете

• 5 051
  • 187
  •   1
Отговори
# 60
Аз съм на противоположно мнение - при положение, че толкова много го желаете, толкова ли не може да Ви зарадва съпругът с още едно дете?! За мен това е егоизъм. Не може ли да направи компромис? А че това Ви е фикс идея, разбирам го, и при мен се е получавало.
Егоистично е да принуждаваш друг да прави нещо, което не иска. И то нещо, което те обвързва в огромна степен. Дори и да се разделят, той трябва да продължи да е баща.

# 61
Между 40 и 45х се чувствах в най-силните си години, но приближавам 49 и съм далеч от усещането от онзи период.Нещата много бързо се смениха и не си представям да гледам бебе в момента. Та и за това трябва да се помисли- с напредване на възрастта честичко ,емоционално и физически, не сме като на 25-30, а дори на 40-45, нищо че са минали няколко години от последния етап.
На прага на менопаузата съм толкова изнервена и уморена, само бебе ми липсва.И аз имам познати, родили след 40, но първо дете или с нов мъж.Братовчедка ми роди късно и в момента е с малки деца на 46г и откача буквално.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 21:52 от ДХ3

# 62
А ако той иска 3 жени и 12 деца ти ОК ли си с това? Да смените религията, ако трябва държавата и да сбъднете мечтата му? Иска "голямо семейство" човека. Зее празнина! И започва да се сърди и претръшква до степен да си влошите отношенията! Как ти се струва?

Не се шегувам! Егоистично гледаш своята мечта "Аз искам детенце! Той как може да не иска, като само ще ме оплоди". Щом сте двама, подобни мечти са общи и сърдене и разваляне на отношения за това са манипулации. Някой мъже биха реагирали доста крайно на подобна манипулация. А твоя явно е кротък и си иска спокойствието. 

П.П. Да я зарадвал? С детенце, защото и било фикс идея? Ама вие все едно автомобил искате да и купи! Това е дете! Не е нещо за година - две тя да си поиграйка! Дори куче не трябва да се взема, за да се зарадвал някой, а вие за дете говорите!

# 63
Аз си мисля, че все трябва да има някаква причина, че при две големи деца, съпруг с който живее в безоблачно разбирателство, в авторката да зее чак пък такава празнина. Която трябва да се запълни с дете,  та и осиновено.  Какво я предизвиква тая празнина, вместо да си гледа хубавите неща в живота, на тази вече средна възраст.

# 64
  • София
Малко е попрекалила с родовите терапевти и е пропуснала конвенционалните такива.
Спешна нужда от такъв.

И стига ѝ предлагахте нероденото ѝ внуче, само тази бездна ѝ липсва.
Внучето ще си има отглеждащи родители, няма нужда от баба- мама.

# 65
Човека е отгледал вече две деца, сега вече му е времето да отдъхне, да се порадва на света колко себе си, да гледа внуци.

# 66
Всичките ви думи са умни и доводите ви против също. Но как никой не каза встрани от това, че както той има право да не иска, така и тя има право да иска. 🤔
Май само едно такова мнение прочетох.
Всеки е прав за него си. И точно примиряване си е от нейна страна. Единият трябва да отстъпи. За мен така не става. Е айде де? Кой ще отстъпи?
На кой правото е повече право?
Ето затова по такива генерални въпроси трябва да има единомислие. Иначе единият винаги е ощетен,а бих казала и нещастен ако ставаше дума за първо или второ дете. А защо не и за трето. Ами жената може много да иска, може да си представя животът с още едно дете 🙂
Да, те си имат деца вече. И сте напълно прави за много неща. Обаче копнежа ако е истински,а не някаква фикс идея, а кажете как се примирява човек?
Иначе аз не бих родила на тази възраст при положение, че имам вече две големи деца.
Влязох в темата като реших, че е за жена около и над 30, която иска второ дете.
И понеже аз съм в тази категория ми беше интересно 🙂

# 67
Тук не става дума само за него и нея, а и за детето. Трябва да мислят дали то ще е щастливо с родители, за които ще го питат "това баба ти и дядо ти ли са?". И дали ще имат капацитет да го отгледат.
Отделно, че майката в случая не самостоятелна и независима, а ще "стовари" последствията на мъжа си.

# 68
  • SF
Късно се включвам в темата, вече доста е изписано.
За танго са нужни двама. Трябва и той да е съгласен, и той да бъде радостен, и двамата да сте доволни от решенията си. Предполагам, че човекът е доста стресиран от това ваше фиксиране, а и ядосан, че на средни години обтягате отношенията си, като може и да не ги обтягате.
Той е поставен в ситуация да избира между своето и вашето желание, но не и да гради общото. С деца, забременявания и отглеждания компромиси не трябва да се правят.

# 69
  • Пловдив
Отстъпва тоя, който иска по-големия брой деца, очевидно.
За всички доводи в посока "не е нормално да искаш трето дете" изказах отрицателното си мнение, някои ги смятам направо за смешни. Но когато няма съгласие за действие - правене на дете, очевидно остава бездействието - неправене.

# 70
  • SF
Нормално е да иска. Но е нормално и другия да го иска. Без значение дали мъжът иска или жената иска. Идеалният вариант е, ако и двамата го искат. Нека си направят дете, нека си го гледат на стари години, нека се радват и то тях. Но при положение, че единият не иска, току-що описаната идилия се разваля.
И не бива да се издевателства и да се развалят отношения. Ако той искаше, а тя не, той трябва да се примири и обратното.
Започват да им страдат отношенията и ако нито един не отстъпи и е непреклонен, не само без дете, а и без брак ще останат.

# 71
Фундаментално различие е това и не мисля, че някой е повече в правото си или трябва да отстъпи. Но пътищата им ще трябва да се разделят, ако не могат да постигнат консенсус.

Всеки е в правото си да иска и повече деца. Притеснителното е, че Люта чушка говори за празнини за запълване и усещане, че е изоставена. Това не са добри съветници.

# 72
И още нещо. Най-вероятно жената вече няма да може да зачене по естествен път, а мъжът й може изобщо да не е склонен да преминават през процедура за асистирана репродукция или през процедура за осиновяване. Ето, той се е съгласил да запазят възникналата по естествен път бременност, макар и с неохота, но за останалите две опции – инвитро и осиновяване, може изобщо да не е съгласен.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 00:32 от Radilena

# 73
  • SF
Ама то всяко желание, което пречи на щастието на другите, може да завърши с празнина за запълване и усещане, че е изоставена.
По същия начин някой от партньорите може да се вманиачи в идеята да продадат всичко и да се изнесат да живеят в бунгало до езерото, с куче и козичка. И всеки отказ на партньора или криво повеждане, да кара вманиачения да се чувства нещастен, недоразбран, неподкрепен, изоставен, неизпълнен, предаден дори.

# 74
Синът стана баща на 38, така си решили, след доста години заедно. Ами призна ,че не е като на 20-25, да будуваш цяла нощ на шумен купон  и да си пресен на работа после. 
 Аз на 22 и 23 не съм видяла зор, сега го мисля ,че е лесна работа/оцелява се с една дума/ с две бебета, но имам спомен ,че съм искала да ме няма, да си почина. Вечна почивка.

Трудно си  е ,засяга всички в къщата и изисква съгласие от всички, тоест от двамата ,дето трябват за тази цел.
 Иначе - самотна майка или друго семейство и  нататък.
 Не може насила.

Общи условия

Активация на акаунт