Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 5

• 48 630
  • 307
  •   1
Отговори
# 105
harmony_broken , много красива торта! А и съчетанието мокачино с орехи звучи доста вкусно. Разкрий рецептата, моля!  bouquet

# 106
благодаря лабрекс, Simple Smile
мока4ино с орехи (тортата е доста голяма доза - за едри и гладни мъже)
1 пакет шоколадови блатове ( ина4е пека обикновени пандишпанени с те4ен шоколад и малко нес кафе вътре, но нямах хартия за пе4ене)
1 кутия сметана те4на 1л. , укрепена с нарурален готварски шоколад 75% около 100г. но аз слагам пове4е, стопен на МВ+1 чл. нескафе
200г орехи едно на4укани, сипват се в готовата сметанена смес.
за сиропиране 50г сметана, 50г-70 г вода,  50г калуа или друг шоколадов ликьор (днес- тиа мариа, 4е калуа нямаше) 1 с.л нес кафе+ захар около 4 сл. или на вкус. (ако има , но днес нямах мока4ино есенция), отвън- ясно
в общи линии това е - измишльотина по наш вкус

# 107
harmony_broken,много красива и нежна торта.Лесно ли се рисува вьрху марципан варна?Как точно го направи?

# 108
лесно е, в момента няма професионални те4ни бои, затова смесвам следната взривоопасна комбинация. 20 г вода +20 г мед + прахообразна боя на върха на ножа се кипват в МВ . става лепкава оцветена те4ност. особеното е,4е тортата не трябва да е лакирана , нито после да се глазира. защото ще се размаже. това оба4е не важи за тези,които разполагат със спрей за лакиране. аз оба4е нямах Simple Smile не седи грубо , въпреки липсата на гланц, защото рисуваните у4астъци леко лъскавеят от меда.

# 109
благодаря лабрекс, Simple Smile
мока4ино с орехи (тортата е доста голяма доза - за едри и гладни мъже).........

Благодаря ти! Гладни мъже около мен дал господ! Grinning Пък и любители на шоколад. Красотата няма да я докарам, много ми е малък опита с марципана, но тортичката ще я спретна, със сигурност ще е много вкусна.

# 110
Ето и от мен нещо ново, торта за бебешно парти

# 111
Ееее Танита, разкошна е. Браво. Сподели вътре каква е  Hug

# 112
Вътре е Тирамису.

# 113
Танита,разкошна е тортата-много професионално.Какво е покритието-толкова е бяло..

# 114
Покритието е марципан Варна, а белия цвят е постигнат с боя.

# 115
  • София
лесно е, в момента няма професионални те4ни бои, затова смесвам следната взривоопасна комбинация. 20 г вода +20 г мед + прахообразна боя на върха на ножа се кипват в МВ . става лепкава оцветена те4ност. 
Аз не разбрах какъв инструмент се използва за рисуването с тази смес  Embarassed Ще ми поясните ли, моля!

# 116
Цитат на: Rumya

Аз не разбрах какъв инструмент се използва за рисуването с тази смес  Embarassed Ще ми поясните ли, моля!

инструментът се нари4а 4етка . в слу4ая за акварел номер 0-1 Simple Smile просто такава имам.

# 117
  • Варна, морето и сините вълни!
Момичета, имам питанка.
Направих тортата с моркови. Предстои и мазането с крем - крема сирене, масло ,пудра захар. Имам готов маслен трансфер. Кога да сложа транфера върху тортата и има ли опасност картинката ми да се разплаче?

# 118
Момичета, помогнете за рецепта!
Тази събота бях на сватба и там сервираха ето този десерт

http://images16.snimka.bg/002740547.jpg

Изтормозих организаторите да ми дадат рецептата, но не постигнах успех. Мъж ми обича точно такива тортички, крема беше много лек, изобщо не беше прекалено сладка. Казаха, че това е паста, но със същия успех може да се направи като торта.
Много сочна, много вкусна, дори желатина беше прекрасен!

# 119
  • София
Момичета, помогнете за рецепта!
Тази събота бях на сватба и там сервираха ето този десерт

http://images16.snimka.bg/002740547.jpg

Изтормозих организаторите да ми дадат рецептата, но не постигнах успех. Мъж ми обича точно такива тортички, крема беше много лек, изобщо не беше прекалено сладка. Казаха, че това е паста, но със същия успех може да се направи като торта.
Много сочна, много вкусна, дори желатина беше прекрасен!
Емси, кажи каква е рецептата и какво не се получи при теб, за да умуваме как да го оправиш.

Общи условия

Активация на акаунт