Лесно управление на дома и сградата с HomiePM. Включете се в дискусията!

• 432
  • 56
  •   6
Отговори
Какво всъщност се случва в сградата, в която живеем? Защо плащаме таксите за входа по различен начин от тока и водата? Защо не можем да ги плащаме по-лесно – с Revolut или на каса на EasyPay?
Колко точно дължи всеки собственик и защо? Какво се случва със средствата на входа? Кога ще има Общо събрание? Кога и от кого ще бъде ремонтиран покривът?

Ако не живеете в къща, а в жилищна сграда в режим на етажна собственост, най-вероятно сте си задавали тези въпроси. Създадохме Homie - приложение за дома и сградата, което може да ви даде решение.

С помощта на Homie всеки домоуправител може да регистрира виртуална сграда, към която да се присъединят всички собственици. Homie създава за всеки собственик отделен партиден номер, който той може да ползва за плащане на сметките за апартамента си.

Плащането може да се извърши в самото приложение (с карта, Revolut или сметка), както и на каси на Easypay, Fastpay и чрез онлайн банкиране. Задължението се задава от самия домоуправител на база това какво е решило Общото Събрание, а средствата, платени от всички собственици пристигат по посочена от него сметка на сградата.

Чрез Homie домоуправителят може:
● да създава и следи задължения за всеки имот
● да води цялата отчетност на сградата (приходи, разходи, плащания, задължения)
● да получава и обработва сигнали за нередности
● да изпраща уведомления и съобщения до собствениците

Homie дава възможност на всеки собственик в сградата:
● да плаща лесно и удобно задълженията си в приложението (Revolut, карта, сметка)
● да получава пълен достъп до отчети и справки
● да получава всякакви уведомления за сградата си
● да участва в гласувания по въпроси за сградата
● да подава сигнали за нередности

Към момента в HomiePM са регистрирани близо 4000 сгради в режим на етажна собственост – около 1500 от тях се управляват от физически лица домоуправители. Работим и с множество фирми за професионално управление, които използват продукта ни, но основният ни фокус са услугите за физически лица, свързани с техните домове и сгради. В HomiePM можете да регистрирате демо акаунт, за да разгледате продукта безплатно. При активация на услугата има 3-месечен промоционален безплатен период, след което услугата става платена.

Отскоро в партньорство с Fibank предлагаме и допълнителна промоция при използване на общия ни продукт - тук можете да научите повече.

Ако Homie ви заинтригува, имайте предвид, че управлението на дигитални сгради не е единствената функционалност на приложението. Чрез Homie можете да заплащате различни сметки за дома си – електроенергия, вода, интернет, данъци и други, както и да поръчвате услуги, свързани с него.

Свалете Homie за iOS или Android, или го използвайте през уеб версията на app.homie.bg.

Включете се в дискусията и спечелете!
Отговорете на следните въпроси:
- Какви са проблемите във вашата етажна собственост?
- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда?
- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение?

На 26 януари ще изтеглим трима участници в дискусията, които ще спечелят смарт часовник myPhone - Watch Tool, 2'', 4.1 mm, зелен.

Моля, запознайте се с Общите услоивия на играта.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 09:33 от Жaклин

# 1
  • SF
Сигурно ще е полезно, но не и за мен. Аз не менажирам сгради. Може би е подходящо за разни вход управители или мениджъри.
Аз бих искала да инсталирам приложение, което да ми показва сметки, срокове, суми, които съм платила и са потвърдени, вместо да съхранявам бележки, бележки, фактури в една кутия, да ги сортирам по години. С натрупването им само хвърлям стари години, но никога не преглеждам последните, защото ми е трудно.

# 2
Ние използваме това приложение като обитатели на сградата ни, респективно сме с домоуправител Вход мениджър. За мен приложението е изключително полезно, защото мога са следя в реално време плащанията, отчетите на блока, ручонтите, които текат. Информирам се и за Общо събрание на блока от там.
Като блок имаме доста проблеми, най- вече с нередовни платци, належащи ремонтни дейности, за които не можем да вземем решение поради липса на кворум и нисък интерес към Общите събрания.
Полезно би било да мога да получавам нотификация при промяна на статуса на подаден сигнал.

# 3
- Какви са проблемите във вашата етажна собственост? - незаинтересовани съседи, недостатъчно внимание на проблемите.
- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда? - за домоуправителя и/или друг, който се ангажира с проблемите на входа
- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение? - възможност за коментари по различни проблеми

# 4

Трудно събиране на задълженията на всеки апартамент по всякакви причини. Ние нямаме професионален домоуправител, а един от собствениците движи каквото е нужно, но е трудно заради смяна на наематели на някои жилища. Аз, например в дните които минават да събират пари не съм у дома, а когато мога да посетя съседа - той не е свободен. Физически му плащам накуп веднъж или два пъти годишно, общуваме с бележки в асансьора или вайбър.
Да, всичко на едно място за целя вход би било супер.
Чат, таблица за входа със събрани и несъбрани задължения, полезни връзки към закон за етажна собственост (с търсачка), отделно възможност за проследяване на консумация и задължения за общите разходи - асансьор, ток и вода, почистване. Евентуално връзки към електронни услуги, свързани с етажната собственост.

# 5
Кати във всеки един блок имаме съседи, които рядко плащат сметки, или не искат нищо да се ремонтира, изхвърлят несъобразително боклуци. Приложението изглежда много добре, допада ми, смятам че би ни било от ползва, но ние сме в дълбоката провинция и тук хората не са много по "новостите". Не мисля че в близко бъдеще биха го оценили като вариант.

# 6
  • Другата България
Незаинтересованост на част от съседите не само за събиране на сумите за обща ел. енергия и вода, но и за хигиена, ремонти на общи части, спазване на Наредбата за опазване на общ. ред, поддържане на асансьор и т.н.
Освен това няма домоуправител, от доста време.
С тези съседи за момента надали, но като цяло при цивилизовани и разбрани хора за мен би имало полза от него.
Някакъв електронен начин за връзка между отделните апартаменти и класификатор на задълженията на всяко домакинство, както и списък или отново класификатор с погасените такива.

# 7
Здравейте!
Незаинтересованост, неплащане на сметки за дълъг период от време, неприсъствие на събрания.
Да. Ще бъде полезно. В забързаното ни ежедневие, всичко, което би ни улеснило е полезно.
Чат с другите собственици, възможност за гласуване.

# 8
  • Пловдив
- Какви са проблемите във вашата етажна собственост? - както на повечето места - събирането на сумите, особено от собствениците на празни жилища ил от наематели, както и вечно недоволни съседи.
- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда? - не, много възрастни хора живеят във входа.
- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение? - никога не съм ползвала такова, съответно ми е трудно да преценя каква функционалност би била подходяща за него.

# 9
Нашият домоуправител ползва собствено приложение, полезно е, защото не вижда балансът на касата, приходите и разходите, може да се подаде сигнал за нередност. Проблем на ЕС са трудното събиране на вноските, не се пазят общите части чисти.

# 10
За сгради с по-млади обитатели такова приложение би било удобно( предполагам), но конкретно при нас- Вайбър група е достатъчна.

# 11
Основен проблем е събирането на таксите, за което приложението със сигурност би било изключително полезно

# 12
- Какви са проблемите във вашата етажна собственост? - Подават се сигнали, които не се регистрират и не се работи по тях съответно. Трудна комуникация и връзка с домоуправителя. Бавно се работи по проблемите, за които се знае.
- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда? Определено би било полезно за нашия блок и бих го използвала.
- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение? Да се пише с останалите собственици, да се взима решения, да се гласува.

# 13
  • София
О, да. Определено. В блока таксите се събират като едно време с кеш на ръка и трябва да спазваш времето когато се събират. Според мен в днешно време, когато всички сметки плащаме онлайн без опашки и сърдити лекичко, бъдещето е в приложения като Homie. С удоволствие бих го предложила на домоуправителя.

# 14
  • София
- Какви са проблемите във вашата етажна собственост? Трудно събиране на ежемесечните вноски; незаинтересованост на част от живущите какво се случва в блока и др.
- Мислите ли, че приложението ни би било полезно на вашата сграда? да, със сигурност по-лесно ще се управляват приходите и разходите на блока.
- Какво бихте искали да има като функционалност в подобно приложение? Подробни отчети във всякакви насоки - кой апартамент не е платил, колко вноски се дължат и за какъв период, за какво се изразходват събраните пари, водене на обща коменикация и т.н

Общи условия

Активация на акаунт