Боледуването на децата ни - тема 94

• 11 366
  • 774
  •   4
Отговори
# 735
Не знам дали да го дам изобщо... Ударете едно рамо за пулмолог.

# 736
Или отидете на второ мнение скоро, или го почни и наблюдавай. Винаги може да се спре, няма привикване.

В София, известните: Татяна Стоева, Милена Янкова, Рада Маркова.

Ходили сме при Биляна Георгиева във Вита и Александровска, млада, с добри впечатления останахме. Тази, за която ти писа, гледам е завеждаща отделение в Александровска, трябва да е добра също. Там са специалистите пулмолози.

# 737
Не намирам никъде координати къде преглежда или как да зпазя час.

# 738
Звънни в Александровска и питай дали преглежда и как можеш да си запазиш час.

Между другото във фейсбук има група Деца с Астма. Малко е позатихнала напоследък, но ми е помагала с доста информация по различни въпроси. Това ей така за който се интересува от темата и иска да прочете подобен опит и как се борят хората.

# 739
  • София
Гъгне от седмица, ама преди това не.
Днес бяхме на преглед при пулмолога, прави спирометрия, после още една след физическо натоварване, после още една след вентолин. Каза, че има намален обем, гранични стойности...не разбрах всичко, малко напред-назад говори, за сега не го нарича астма, но може да е това. Изписа пулмикорт за месец, като 3 седмици ще е сутрин и вечер и още 1 седмшца ще е само сутрин. Антихистамин за нос, някакво пръскало, ериуса продължава и Сингулар. При нея също е нещо индуцирано от вирус явно, всички изследвания са добре. Сингулара ме притеснява, четох листовката. Мъжа ми ме притеснява, това защо, онова защо, не може да е астма, да не привикне към лукарствата, да не я повредят...никога не е бил такъв. Предложи даже да ходим по София на лекар, а това пък съвсем никога не го е предлагал.
Забраниха и спорта, не знам дали да го спазя на 100%.
Нас ни казаха спорт задължително независимо ще излезне или няма да излезне с астма. Но и тоава внимателно трябва да се избира такъв.
Иначе при нас изписаха Ефира. Уж няма астма ама да “пробваме”.
Казах, че с детето ми експеримети няма да си правя. На Ефира листовката е доста “цветна” и тя.
Идете и на второ ако трябва и трето мнение, за да си сигурна.
Иначе за Александровска ми дадоха час за след 2 месеца напред🤣И просто реших, че не си заслужава чак толкова ай нямах време след пристъпа да чакам.
При коя лекарка ги правихте тия изследвания и къде?

# 740
При др Улевинов.
Аз няма да я огранича от всичко, ще пржбва на катеренето да се върне, ако се чувства джбри, нека ходи. Плуването не мисля, че е проблем, та тя плува година и половина. Изчакам малко и ще я пробвам пак.

# 741
Фликсотид да и изпишат с този уред който показвах. Много съм доволна аз. Инхалира една година.
Спорт задължително трябваше да прави.
Може и от хлора да се е получило.

# 742
Тя от както се разкашля, вече почти 2 месеца, не е ходила на нищо, то физически нямаше как с тази кашлица. Изписа и Пулмикорт турбохалер.
Рейна, при твоето дете имало ли е проблем със зъбите или гъбички заради инхалаторните кортикостероиди? Доктора каза да жабури и да прави гаргари със сода след като диша пулмикорта.

# 743
Аз препоръчвам доц.Лазова. Преглежда в очна клиника Зора, до The Mall. Тъкмо ще го съчетаете с една разходка.

I.R, Лазова ли ви изписа тази Ефира? Иначе дъщеря ми я пи месец някъде покрай третата сливица. Даже не помня вече кой я изписа, но никакъв ефект за нашия проблем и я спряхме без проблем. Не помня дали е имало странични ефекти.

# 744
Не, никакъв проблем със зъбите, въпреки че инхалираше сутрин и вечер. Обачи след това ги миехме с паста за зъби. Аз му ги миех вечер до към 11 годишна възраст. Така ми беше казала зъболекарката.

# 745
  • София
Аз препоръчвам доц.Лазова. Преглежда в очна клиника Зора, до The Mall. Тъкмо ще го съчетаете с една разходка.

I.R, Лазова ли ви изписа тази Ефира? Иначе дъщеря ми я пи месец някъде покрай третата сливица. Даже не помня вече кой я изписа, но никакъв ефект за нашия проблем и я спряхме без проблем. Не помня дали е имало странични ефекти.
Да, Лазова я изписа. Не ме притеснява спирането, а че просто нещо трябва да пие. Ама защо да пие ако не е асматичка?
Иначе посъветвах се тогава и с педиатърката при която я водя и тя каза, че и според нея е добре да я започне. Отказах и на двете. Ще се борим по други начини. Омръзна ми да е опитно зайче докато открият проблема.
Иначе Лазова като лекар е страхотна по отношение на всякакви изследвания, разпитва ме около час, разпитва ме за бремеността ми и още много подробности дето други лекари не са се интересували. Каза ми и някакви неща за който се съмнява, но няма как да позволи толкова малко дете да го изследват.

# 746
Аз в понеделник бях с малкия при нея, малко превантивно. Но си гледа какви са били предишните оплаквания, проявява интерес и към странични неща - например третата сливица при нас. Преди година като сме били, е бил с подути лимфни възли, сега ги провери пак. Когато се влачи над седмица с хрипове, назначи изследвания за 200 лв... И така, според мен се опитва да разнищи до край всичко.

# 747
  • София
Може ама при нас стигна до едно ниво сшед като не открихме нищо освен нали, че е алергична към тия цъфтежи дето много скоро че започнат.

# 748
  • shumen
Ваня,търси второ и трето мнение,ако трябва.За плуването изчакай малко и пак я пробвай.При моя астмата се сложи след чести бронхеолити и бронхити.Аз пак казвам от Трявна съм най-доволна.Ако искаш пиши на лични кога ще ходите и питайте ако искаш  още нещо.
Мартина,дано подейства АБ при твоето дете и да е добре скоро.
Емилия,твоя как е?

# 749
И моето е с диагноза астма на база на бронхиолити, иначе IGE u ECP са в норма.

Може ли информация за Трявна?

Общи условия

Активация на акаунт