Боледуването на децата ни - тема 94

• 6 607
  • 441
  •   9
Отговори
# 390
Нехе така започва варицелата. Утре, след като е вдигнала Т трябва да има още пъпки. Варицелата много срива имунитета.

Ваня дано открият какво му е детето.

Моето спи и кашля...суха кашлица..Беше се овлажнила и почти изчезнала и вечер не кашляше, от снощи кашля. Няма да дочакам петък за педиатърката. Утре вечер ще го заведем.

# 391
Моето е от понеделник е с температура до 38,9°, сутрин спада и вечер се покачва. Снощи дадох нурофен по някое време, питах, питах дали да давам, но детето не искаше. Обаче на вътрешната страна на бузката нещо като ухапано ли не знам и леко подуто и боляло и спеше неспокойно, та дадох. Тази сутрин нямаше температура и късният следобед пак. Легна с 38,9°, носа задръстен, кашлицата уж намаля след лук и мед, но чувам от време на време свирене. Още не съм разбрала от носа или от бронхиите е. Мъжът ми ще може в петък да го заведе на лекар, да видим дали не се наложи още утре.

# 392
  • shumen
Ваня,мислим Ви.Дано най-после се разбере от какво е тази продължителна кашлица.За чуждо тяло тя е голяма и щеше да се сети,ако има нещо.Моя миналата година след дълго кашляне накрая педи ни изпрати на детски пулмолог и тя откри,че е с начална форма на астма и алергиите му.Аз си мислех,че в пубертета ги израстват,но лекарката ми каза,че при някои деца става обратното и точно тогава се отключват.
Hexе,така започва варицелата.След нея имунитета им спада рязко.
The doors,аз слагам АБ капки поне 10 дни.

# 393
Благодаря за подкрепата, момичета!
Рейна, скенер ще правят, сиреч компютърна томография.
Вчера пулмолога ми обясняваше, че белия дроб бил раздут на снимката, нещо за позата и...ама тя си седи изгърбена, също така спортува активно. Дозата вентолин беше бая голяма вечерта, 0.45 мл, много и стана горещо след него. Кашля жестоко после, но се чуваше влажно. Беше и много превъзбудена, направо подивя, а беше късно. До колкото схванах иска да изпише помпичка вентолин, аз не знам колко съм съгласна.
Иначе тука сме като на хотел, макар че предпочитам вкъщи. Много се надявам да не я бодат повече, защото тя е голяма и силна и упорита...опита да избяга вчера,  пусна няколко сълзи.
Hexe, варицела е вероятно.

# 394
  • София
Какво спортува госпожицата? То не винаги спорта дава такива ползи дето човек си мисли, че има….

# 395
Стоматологът ни изписа оралактин пробиотик за оцветяването на зъбите. Каза, че е бактерия, която реагира с желязото и детето е ок (2г и половина), не било от лекарства. Някой има ли отзиви за този пробиотик? Иначе бяхме и на алерголог, установиха алергии към 2 алергена от 12 тествани. За единия бяхме на 99% сигурни, защото направи анафилактичен шок и това беше и причината да отидем на алерголог.

# 396
Пх, Ваня, в болница ли сте? Изпуснала съм, дано бързо се оправите.

# 397
10 дни след края на приема на Тамифлу(профилактично) и другата ми дъщеря вдигна температура. Не са ходили на градина от 3 седмици. Но симптомите са същите - Т и повръщане. Направо ми идва да се гръмна вече. Седят си вкъщи, обикаляме улиците, не ходим по паркове. Влизаме само в магазина, но няма как. Днес ще я водя на лекар, но не знам какво ще я прави при положение, че вече е пила Тамифлу..

# 398
  • shumen
Ваня,ох,милата.Дано скоро разберат от какво е тази кашлица и Ви изпишат.Те вече са големи,разбират и трудно се удържат.Дано не е от нещо сериозно и не пречи на спорта.Моя и той много обича да ходи на спорт и сега като беше болен направо откачаше,че не може да отиде.
За Вентолин аз съм казвала,че не го харесвам.Моя от него,но сироп се превъзбужда и направо пощурява.
Нехе,как е малката? Голямата изкара ли варицелата?
Хоуп,то реално отвсякъде може да лепне грип.Лошото е,че е пила Тамифлу и няма как пак да и го изпише.Вчера случайно се заговорихме с колежка и тя каза,че се е оправила със Стаматин,но за деца не знам става ли.
Моя е що-годе добре,но снощи и тази сутрин пак се оплака от ръката.Ще му дам още някои ден и ако не минава ще го водя на ортопед.

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 08:14 от danaeka

# 399
Хоуп, как стана това? Освен едното дете още да е заразно и така да е заразило другото?!
Спортува плуване и катерене, не на състезателно ниво, но много и харесва. Сиреч 2 пъти седмично плува по 50 мин интензивно и 2 пъти седмично се катери в прашна смрадлива зала.

# 400
Какаката не е карала варицела. След малко сме на лекар. Какво се случва ако малката е с варицела, каката под карантина ли е, може ли да ходи на училище?

# 401
  • София
Моето играе по 4 часа в смрадлива студена зала гимнастика. Това общо 4-5 пъти в седмица. При твоето не виждам проблем с плуването даже знам, че доста полезно било. За катеренето нямам информация ама едва ли би направило нещо кофти върху организма…
Ваксинирана ли е Hexe2021

# 402
Не знам защо толкова се плашите от вентолина. На сироп е в пъти по-гаден отколкото на помпичка. Моето инхалира от 5 годишно с помпичка с накрайник, че на всеки вирус се налагаше. Сега само при цъфтящите. Няма странични ефекти при него, всичко отива директно в бронхиите. Отхрачва се много добре.
Нашата нощ беше странна, детето става през час да пикае. Носа задръстен.

# 403
  • София
Има има, вентолина си товари сърцето да не говоря за треперенето, което преживях. И като гледах каката как се превъзбуди и тя трепереше се стреснах доста.

# 404
  • shumen
Ваня,плуването не би трябвало да вреди,но катеренето не знам.За катеренето може би праха да я дразни и от това да кашля.Иначе друг проблем не би трябвало да има.
Рейна,да не е настинала нещо и от това да става до тоалетна по-често?
Вентолин и при моето дете действа така.Направо пощурява от него.

Общи условия

Активация на акаунт