Боледуването на децата ни - тема 94

• 8 731
  • 600
  •   4
Отговори
# 585
Аз пък не знам какво е прозрачен сопол, воднист, съвсем сериозно. При моето дете директно се започва със зелените сополи. От ден първи хахах

# 586
С лекарите от старата школа според мен е по-малко вероятно да става усложнения и да се стига до болнично лечение, защото предписват по-хард лечения.

Между другото водили ли сте децата в Сандански/Трявна или други подобни? Чудя се тази година да отидем

# 587
  • София
Зеленият сопол не означава винаги бактерия обаче. При децата си има и когато е гъст бял сопол също. От 2 дни бактерийка и после бронхитче. Ами да ще им бъркам в носа и ще нося секрети Simple Smile По-добре пуснат секрет отколкото изкаран бронхит.
Тя бактерията сама няма да се изчисти.
Всяка година са в Сандански и двете по седмица. Файда 0.
Аз лично предпочитам морето колкото и да е кофти според лекарите за деца с бронхити. Моите там им спират всички болежки още на 1-вия ден.

# 588
  • shumen
Антилоп,аз го водя в Трявна всяка пролет и есен от 5 годишен и правим физиотерапия.
Не знам от нея ли или го израстна,но понамали боледуванията.Сега априлската ваканция ще ходим пак и след това към края на Август или началото на Септември.
I.R.така е.Бактерия сама не се чисти,но и резултат от секрет 3 дни не мога да чакам.
Емилия,дано бързо минава при твоето дете.
Нашата педи е от старото поколение,но никога не изписва АБ още на ден 1.

# 589
Аз лично предпочитам морето колкото и да е кофти според лекарите за деца с бронхити. Моите там им спират всички болежки още на 1-вия ден.

Миналата година ходихме на екскурзия Варна/Златни пясъци/ Белослав/ Албена в края на септември. Морският въздух с Планинският се отрази много добре на детето. Тоя период изкара 60 дни без прием на лекарства, тоест абсолютно здрав...Но пътуваме близо 5 часа до там. Далече ни е.

Иначе и тук не изписват в началото по хард лечение, изписват го на 4ти ден след симптоматичното, като се забелязва влошаване при децата/възрастните.

# 590
Определено морето и чистият въздух помагат, както и времето навън. Те се заразяват най-вече, когато нон стоп стоят вътре и си дишат във врата. Моето 2-годишно май-тържествено ми сподели, че взел сопол от носа на друго детенце и си го пъхнал в своя 😄. Изобщо не се пази. Да, знам, че не всеки зелен сопол е бактерия и не всеки прозрачен е безобиден. Моят е имал няколко пъти бактерия масово с прозрачен.

# 591
Определено морето и чистият въздух помагат, както и времето навън. Те се заразяват най-вече, когато нон стоп стоят вътре и си дишат във врата. Моето 2-годишно май-тържествено ми сподели, че взел сопол от носа на друго детенце и си го пъхнал в своя 😄. Изобщо не се пази. Да, знам, че не всеки зелен сопол е бактерия и не всеки прозрачен е безобиден. Моят е имал няколко пъти бактерия масово с прозрачен.

Рева от смях... Онзи ден се засичаме с една майка при градският педиатър. Тя е с три деца. Момче на 5 и близначки на 3 год. Близначките са с коксаки. 5 годишното дете е отделено от тях, обаче ги издебнал и им взел шишетата с вода и пил от тях на пук на забележките и го чакат и той да цъфне. Satisfied Тези деца са чудо направо.

# 592
Падам 🫨🫨🫨
Иначе ние живеем на морето, но файда

# 593
  • shumen
Тези деца направо падам с тях.Моя уж е голям и пак понякога ме изумява с такива простотии.В училище и от шишето му бяха пили,и от закуската му яли и то не да отчупи,а му отгризали.В градината и от едни чаши пиеха.Аз вкъщи от една лъжица с него не ям,от една чаша не пием,а навън всякакви простотии.

# 594
  • София
Да аз имам позната дето живее на морето и я бях питала нейното дете боледува ли и бронхити прави ли.. Ами правило си и така. Те пък ходят по планините, за да се задържи здраво нейното дете.
Моята дъщеря миналата година на пролет с един безобиден сопол реших да я кача в планината (уж да и повлияе по-добре). Още вечерта направи пръстъп, но не съм знаела, че е алергична към микс треви и цъфтящи…
Та всяко дете различно му се отразява я море я планина. Съседката се кълнеше в тоя Сандански, че детето и не боледувало след престой там. Ами той и по принцип не боледува😀

# 595
  • shumen
I.R.само с престой и моето пак си боледува.Но със физиотерапиите е една идея по-добре.
Мен глава ме боли,кихам,прокашлям сухо и гласа ми е променен.Пия Гелоривойс и Грипекс и се моля да остана само с това.

# 596
Дани, това не е нормално, от едно в друго, вече им изгубих бройката колко са.

# 597
  • shumen
Ваня,не знам вече какъв е тоя омагьосан кръг в които влязохме.Тъкмо сега колежка ми писа,че тя се е оправила със Стаматин само и ще взема да пробвам.Дават го за подсилване на имунитета.

# 598
  • София
I.R.само с престой и моето пак си боледува.Но със физиотерапиите е една идея по-добре.
Мен глава ме боли,кихам,прокашлям сухо и гласа ми е променен.Пия Гелоривойс и Грипекс и се моля да остана само с това.
Каква е тази физиотерапия?

# 599
  • shumen
I.R.правят нагревки на гърба и носа със УВ лампа,масаж на гърба с Вазелин и инхалации.Аз лично инхалациите ги отказвам.През другото време сме свободни и обикаляме по разходки и гори на чист въздух.

Общи условия

Активация на акаунт