Боледуването на децата ни - тема 94

• 9 419
  • 647
  •   7
Отговори
# 615
А, чудесно Simple Smile любимата ми, с която се борихме 4 месеца, ще видим колко още.
Зентрум е азитромицин. При нас все беше резистентен към него.

# 616
Аз естествено съм с вируса на детето. Чудех се на какво ми напомня това чувство което имам в носа, с едно постоянно кихане и особена миризма в носа и секрети..точно така бях и с ковид, едно към едно. Разликата е, че нямам температура. И понеже ми е отпаднало утре в 8 ще висна при докторката за болнични.

# 617
Съжалявам, Рейна, звучи ужасно. Какво пръскаш в носа? Дано бързо се пребори организмът ти с този вирус.

# 618
Нищо не правя, пих един ибупрофен. Мисля, че ми трябва сън просто. Покрай детето се събраха няколко нощи с малко сън.

# 619
Пуснахме на моето днес изследвания, урината е добре, кръвните съвсем малко понижени неутрофили на фона на малко повишени лимфоцити. Личния по телефона каза някакъв бързопреходен вирус и това е. ЦРП 1, СУЕ 6 - утре отива на ясла по изгрев слънце, защото днес ми скъси живота вкъщи, работа, срещи, и аз и бащата, тя врещи с все сили и направо бях на ръба накрая.

# 620
The doors, супер сте! Даваш ли витамин д? Може да дадеш и дано дълго ходи на ясла. Разбирам те отлично, трудно е вкъщи с див мъник, който се отегчава.

Рейна, дано се наспиш добре и утре да ве похвалиш с по-добри новини.

# 621
Да не съм само раздаваща акъл, да се оплача веднъж и аз. Втасахме я ние. Четвъртък вечер конюнктивит без други симптоми, в неделя вечерта изрева от ухо и вдигна темп. Днес вече 2 възпалени уши, без изненада на АБ и силна препоръка за вадене на трета сливица. Няма спокойствие с тва дете, всяка година ме изненадва. Първата година ясла - хрипове след хрипове след хрипове. Втора година - нон стоп ларингити. Трета година сега - постоянно уши, все пълни с течност, все там го удря. Какво ли ще е догодина?

# 622
  • shumen
The doors,супер е детето.Утре го изпращай на ясла и дано изкара по-дълго здраво.
Рейна,оправяй се скоро.
Ваня,как сте?
Емилия,как е твоето дете?
Мира,дано спре да боледува твоето дете.
Моя голяма игра в снега направи.
Аз съм все така.Ще видя като ходя за изследвания да си пусна и едно витамин Д.

# 623
И ние днес бяхме 3 часа навън, голяма игра.
На моменти си кашля бая, друг път прави паузи. Все по-рядко чувам да отхрачва. Тя реално отхрачваше само първите няколко дни на вентолин. Доктора ми каза 3-4 дни да е на вентолин и на сиропа за отхрачване. Аз не знам да ги спирам ли, той не каза от какво зависи...

# 624
  • София
Вероятно да прецениш сама (това ми е любимо).
Muppa Всичко това дали е само заради 3-тата сливица, че са дали препоръки да я вадите?

# 625
И ние в кюпа. Декември беше с ларингит и сополи и от там го удари в ушите - изписаха цилоксан. Казаха, че са леко зачервени. Не знам дали не се е само замазало.. от вчера отново го болят ушите и не чува добре. Явно от възпалението са се запушили. УЖ е с извадена сливица ама знам ли.. носът запушен. АМАН. Във Всрна един читав УнГ няма, нз къде ще го водим… Гърло го боли, има лека Т. На моя глава почнах Макситрол в ушите ама май не трябваше, защото ще компрометира прегледа при унг.

# 626
И ние в кюпа. Декември беше с ларингит и сополи и от там го удари в ушите - изписаха цилоксан. Казаха, че са леко зачервени. Не знам дали не се е само замазало.. от вчера отново го болят ушите и не чува добре. Явно от възпалението са се запушили. УЖ е с извадена сливица ама знам ли.. носът запушен. АМАН. Във Всрна един читав УнГ няма, нз къде ще го водим… Гърло го боли, има лека Т. На моя глава почнах Макситрол в ушите ама май не трябваше, защото ще компрометира прегледа при унг.

Аз съм доволна от Др Давидов. На късмет имаше час януари и съм много впечатлена, огледа уши, нос и гърло с камера.

# 627
  • shumen
Ваня,и моя откара три часа навън.Голяма игра в снега.Прибрах го замръзнал и мокър,вкарах го в банята и се моля да не се разболее.
Тони,да минава бързо.

# 628
Muppa Всичко това дали е само заради 3-тата сливица, че са дали препоръки да я вадите?

Не всичкото. Ушите само. Септември се разболя и се оплака за първи път от уши. От тогава остана течност и в двете, каквото и да я правим не изчезва. Ако се задържи здрав намаля, но разболее ли се с най-малкия симптом - веднага оглушава. Като оздравее и мине достатъчно време, пак намаля и така. Хроничен отит го водят и предвид колко време седи, плюс усложнението сега от на пръв поглед никакъв вирус без никакъв симптом освен очи… препоръката е вадене. Рядко се оплаква от болка, май от септември насам е първи път, но просто оглушава.
Казват и че ларингитите ще намалеят, но няма да изчезнат.

Тони, пак акъл ще давам, извинявай. С капки външно в ушите нищо няма да направиш. Възпалението е вътре, те няма как да проникнат там, че да подействат (освен ако не е с макарички, или с прясна парацентеза, ама тогава изобщо не знам може ли да се слагат такива неща в уши) Ако искаш да ги капеш, слагай в носа.

# 629
Мирра, сливицата сама ли се свива? Това е добър знак, ако е така. Защото е нормално при боледуване третата сливица са се уголеми. Въпросът е дали след време се свива сама. А правите ли тимпанометрии? На 5 ли е детето?

Иначе казват, че при течност в ушите, помагат балоните Отоглоуб. Но не трябва да има никаква хрема. Идеята е, че при надуване се отваря евстахиевата тръба и така течността би трябвало да изтича лека-полека. На нас ни беше 5-ти ден с Отоглоуб при напълно прави линии при тимпанометрията, но се наложи да спрем заради вирус Sad

Общи условия

Активация на акаунт