Боледуването на децата ни - тема 94

• 9 868
  • 668
  •   3
Отговори
# 645
Вдига темрература моя,направо се тресе от студ,а не е висока 37.6,7.Явно е грип,след около 12дена след батко си,и беше пил Тамифлу?Възможно ли е това?Дадох му лекарство,надявям се да не стигнем до болница.

# 646
  • София
Може защо не. Просто не е хванато от вкъщи ако е грип де. Но и мен ме тресеше здраво, а не съм имала някаква висока температура.

# 647
Моите хора ходиха на Унг. При нея за първи път ходим.. този, при който ходим го няма тази седмица. Аз се надявах честно ксзано да изпише АБ. Ама не. Казала, че проблема са сополите - имал гноен секрет назад. И наистина започна да издухва много неприятни сополи - предните дни нищо.
Цилоксан в уши, дексамфеникол в нос, някакъв сироп за синусите и спрей за гърло. Дано се оправи с това лечение.

# 648
Тони, доктор Генова ли е това?
Дексамфеникол съм ползвала за себе си. Не знаех че става за деца 😃 ще го имам предвид, защото е излизал в антибиограмата. На колко е вашето?
Ние се връщаме от ЛЛ сега, главно ходих за болничния. За него предимно инхалации и да се отървем от сопола, за мен синулан и атусин. Възпаление на трахея и ларинкса. 😮‍💨аз така го и усещах, но и адски запушен нос.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 17:56 от FrozenBubble

# 649
Тони, доктор Генова ли е това?
Дексамфеникол съм ползвала за себе си. Не знаех че става за деца 😃 ще го имам предвид, защото е излизал в антибиограмата. На колко е вашето?
Ние се връщаме от ЛЛ сега, главно ходих за болничния. За него главно инхалации и да се отървем от сопола, за мен синулан и атусин. Възпаление на трахея и ларинкса. 😮💨аз така го и усещах, но и адски запушен нос.

Доктор Щерева в Санита 😆 Дексамфеникол е по моя инициатива 🫣 Защото изписала цилоксан в носа.. а на него никога не му помага.
На 6 години е синът ми Simple Smile

# 650
Момичета, има ли вирус с повръщане и главоболие?

# 651
Почна с повръщане при нас,сега е с температура,+диария,негативен тест за грип А.Наистина се надявам да мине без усложнения.

# 652
Почна с повръщане при нас,сега е с температура,+диария,негативен тест за грип А.Наистина се надявам да мине без усложнения.
Имаше ли главоболие?

# 653
Малък е още не разбирам да го боли честно,но е парцал.Баткото прекара нещо подобно преди 2седмици имаше зверско главоболие,като ставаше от леглото казваше че самото движение му причинява болка.

# 654
Малък е още не разбирам да го боли честно,но е парцал.Баткото прекара нещо подобно преди 2седмици имаше зверско главоболие,като ставаше от леглото казваше че самото движение му причинява болка.
Какво му даваше?

# 655
Баткото пи Тамифлу,плюс Нурофен и Хексалгин.Ден 3 беше ок вече,на 4тия нищо му нямаше.На малкия, има абокат на ръката от спешното снощи,пуснахме система селум Глюкозе,спря да повръща,сега се дрисна.И без това пиеше Умкалор,сега включихме осцилококсиум,+от утре Изопринозин,витамин с,биогая и температурапонижаващи.

# 656
  • shumen
Yezlem,чист ентеровирус е това според мен.Дано спре да вдига Т и да спите спокойно тази вечер.
Тони,дано се разминете с АБ.
I.R.най-после ти изписаха АБ.Дано е правилният и скоро да се оправиш.
Аз съм добре да не казвам голяма дума.Разминах се този път само със симптоматични.

# 657
Моето продължава да кашля, вярно по-малко от вчера, ама кашля. Излязох до магазина и ги оставих с баща му за 30 минути и точно се прибирам и той звъни...Закашлял се и повърнал храчки...Чудя се дали не е от Вентолина сутринта. Педиатърката в спешното каза цитирам " Правиш Вентолин докато спре да кашля - около 3 дни". Днес е трети ден...Ама...Утре ще го видя как е и ако пак го направи ще го водим на преглед. Иначе всичко друго е наред.

Имам въпрос към мамите с по- големи деца. Когато сменяха зъби, намалиха ли храненето?
На моето предният зъб е пред падане. Боли го и хапва по-малко от обикновенното. Искам да си сверя часовника...Да знам дали и за това да се тревожа.

Искам до 17 февруари всичко да е наред, че парти съм му организирала..

# 658
Емилия, на моето дете на 2 бяха предписали Вентолин за 4 дни. Според мен инхалирай още 1 ден поне, явно детето чисти секрети.

# 659
  • София
Болеше я докато не разбрахме, че се клати и е нормално това. Сега тя си намираше начини да яде с другите зъби (това когато сменяше предните). Храната намали като беше с ангина, но за зъби само бебе като е била.

Общи условия

Активация на акаунт