Боледуването на децата ни - тема 94

• 10 589
  • 710
  •   3
Отговори
# 675
Има ли някакви симптоми детето?
Във вашата ситуация може би бих капала капките 7-10 дни. И бих давала пробиотик.

Аз вече не тествам освен ако нещо не се проточи много дълго (което явно при вас се е случило) и ако има симптоми някакви. Като цяло не държа да знам какво има в носовете им, освен ако не са болни. Бисептол не го харесвам като лекарство, разбира, че е по антибиограма, но когато се е случвало да го изпишат (също по антибиограма), никога не е помагал.

# 676
  • София
Здравейте, ние приключихме преди 12 дни антибиотик Бисептол за Streptococcus pneumoniae,
Заради тази двумесечна кашлица,пуснах на детето пълни кръвни изследвания и всичко е наред.
Реших все пак тъй като са минали 12 дни а детето говори носово да вземем секрет.
Е познайте, Streptococcus pneumoniae  масово.
Тя си е още там....аз вече не знам какво да правя Аб капки ли да почвам?
Какво е това чудо,започва трети месец не в стъпвал на градина няма как да е вторично,просто не е излекувано.
С какво убихте тази гад?

Чувствителна по антибиограма само на моксифлоксцин от капките
Пробвай с пробиотик в носа… И аз съм го играла това с Бисептол. Сега пробваме с пробиотици да оправим носа. Иначе сме във вашето положение.

# 677
Моето снощи преяде и изпи една камара вода. Поду му се корема много...щях да го набия по едно време, защото му правих забележка, а той прави на пук...Познайте тази сутрин оповръща света. Frowning1 После повърн още веднъж и изкара една шепа храчки.  Обеща днес, че повече няма да ми прави напук и уж ще слуша..Обещание на 5 -годишно...Защо ли не му вярвам..Grinning

Не е вирус, защото нищо не го боли. Няма температура, а от тъпото преяждане...Надявам се де. Днес ще го наблюдавам.

# 678
Емилия, много неприятно. Моят ги прави същите неща. Все драйфа.. Преял, натъпкал си устата, скача с пълна уста, задави се. Имаше една серия такава през няколко дни повръщаше, та ни вкара в приключения.
А на скоро след градината ми каза "аз днес повърнах" 🫨 После госпожата обясни че си натъпкал устата.
Дайте съвет за нещо ефективно за големк, много ми се запушва носа. Ползвам подобен на ксилометазолинов спрей, като действа 5-6 часа и после тотален блокаж. Трябва ми да се оправя и да не стигна до синузит за следващия вторник, наистина изключително важен ден. Почнах от тази сутрин геломиртол, преди това пиех синулан ама той е ала бала..

Забравих да кажа, като сигурно се повтарям на всяка страница, сори за редовните... Тоя стептококус пнеумония, вече 5 месеца се е закотвил у нас. Голяма гад е. Аб капки, но следващия вирус пак се активира. 🙄🫨 Според мен е редно цялото семейство да се лекува.

# 679
  • София
Гледах една фармацевтка дето препоръчваше Бакторинол за отпушване. Явно е някакъв нов продукт, защото не съм го чувала до сега. Няма ксилометазолин в него.
П.С: По принцип аз не мога да мина без ксилометазолин обаче преди време ми бяха изписали Йоаклин и след дълго време запушен нос само то ме спаси... Зиртек Д също добре действа на носа.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 08:53 от I.R.

# 680
На мен само капки с Ксилометазолин ми оправят носа. От Геломиртол също съм доволна. И Нурофен стопколд или Ибупром Синус.

# 681
Пий или антихистамин или нурофен стопколд, или нещж другж с псевдоефидрин. Може да вземеш и кортикостероиден спрей за нос.
Този спрей Бакторинол, сега го погледнах, 30 лева и нищо съществено вътре, някакви масла и щуротии.

# 682
Симптоми има диша като куче с отворена уста,говори носово ужасно а иначе се борехме с кашлица заради постназално стичане два месеца.
I.R какъв пробиотик даваш за нос?
Риноджермина е изчерпана в София, няма и в складовете вчера попитах в аптеката.
Иначе стандартен пробиотик си пие вече месец,за стомаха зареди пероралния антибиотик който изпи.

# 683
  • София
Нарине препоръча лекарката. Първо сме с някакъв разтвор сега за 3 дни и после почваме пробиотика. Стискайте палци да стане иначе минава на Аугументин... А тя скоро пи Клацид заради паракоклюш.

# 684
Гледах една фармацевтка дето препоръчваше Бакторинол за отпушване. Явно е някакъв нов продукт, защото не съм го чувала до сега. Няма ксилометазолин в него.
П.С: По принцип аз не мога да мина без ксилометазолин обаче преди време ми бяха изписали Йоаклин и след дълго време запушен нос само то ме спаси... Зиртек Д също добре действа на носа.

Нов е да, но е изключително гаден и не действа. Беше изписан на детето. Поредното  нещо, с което фармацевтичните мед представители омайват. Да дам пари за някви масла, абсурд.
Мерси за идеите. За съжаление нурофен и други НСПВС не са ми вариант, освен парацетамол, заради алергии... Имам един кортистероиден спрей, ще помисля дали да го ползвам.

# 685
Тестове за грип и ковид отрицателни, уши, гърди и гърло - чисти. Вдига си Т, тресе ми се и той и посинява, но той така си вдига. Някакъв вирус каза ЛЛ.
Пие Изопринозин (хич не го харесвам, ама няма какво да го мъча с Биозини) и това е.

# 686
  • София

Нов е да, но е изключително гаден и не действа. Беше изписан на детето. Поредното  нещо, с което фармацевтичните мед представители омайват. Да дам пари за някви масла, абсурд.
Мерси за идеите. За съжаление нурофен и други НСПВС не са ми вариант, освен парацетамол, заради алергии... Имам един кортистероиден спрей, ще помисля дали да го ползвам.
Извинявай ама какви масла? Не разбрах...

# 687
Бакторинол
Състав:
Масло от мастиково дърво (Pistacia lentiscus L., плодове), витамин Е (DL-алфа-токоферол), масло от ший (Butyrospermum Parkii), PGE-6 естери на кайсиево масло, средноверижни триглицериди на мастни киселини.
копирано от Фрамар

# 688
Моят нос сега с RSV беше най-зле..но имах едни прахчета на Миволис от ДМ с цинк, вит.Д, вит. Ц, Селен и започнах да ги пия, че нямах нищо друго освен вит.Д. Много ми помогнаха, на 4-ти ден съм топ, носа има още някакви секрети, които два пъти на ден чистя, но и енергията ми вече е повече. В градината пък има дете с RSV и грип едновременно.
Малкото вече е ок, носа е малко запушен.

# 689
Фроузън, аз лично точно заради ксилометазолинови капки стигнах до синузит. Виброцил и ринолекс на маз само и единствено ме съветват да ползвам за отпушване. И противоалергично през устата са отбъбва лигавицата.

Общи условия

Активация на акаунт