Боледуването на децата ни - тема 94

• 12 122
  • 838
  •   1
Отговори
# 810
Ще изчакам до утре.
Сега единствено краката само ледено студени.
Казва, че вече не го боли корема.

# 811
Хайде, вдигна температура моето. Водих на преглед, засега го считат за вирус. Ако продължи и утре - да я водя за нов преглед и изследвяния.

# 812
  • shumen
Танче,за тест за грип е рано.Утре,ако вдига Т му направи тогава.
The doors,пак се е активирала бактерията сигурно.При моя активираше ли се и вдигаше Т и започваше кашлица.На 2 пъти и го изтървах и стигаше до пневмония.
Моя е добре,но аз пак се разкашляш от нищото,вадя храчки и носа ми потече.На всичкото отгоре и ми пари като пишкам и бъбрека ме боли.Утре ще пусна една стерилна урина и ще видя като излязат да мина през доки.

# 813
Малкия беше с баба си вкъщи а ние отидохме до Кауфланд.
По някое време ни се обади да ни каже, че е много топъл и пъшкал.
Прибрахме се бързо и видях, че беше заспал на спалнята.
Приместих го в неговото легло и се събуди.
Измерих 38 градуса температура.
Явно е нещо по сериозно щом поддържа температурата.
Утре сутринта ще го заведем на преглед.
Пи одеве малко вода.
От сутринта не е хапнал нищо.От 16.00 часа както се прибрахме той лежи.
Пишкал е само веднъж.

# 814
Поне малко със спринцофка му дай вода,чай,сок да не се обезводни.38 не е толкова висока температура просто му е зле,болничък си е все пак.Оводни го просто и му подпомагай с каквото можеш.Стискам палци всичсо да е наред.

# 815
  • shumen
Танче,освен Т други симптоми има ли?Давай поне малко вода или сок,за да не се обезводни.Нормално е да лежи щом има Т.

# 816
Танче,освен Т други симптоми има ли?Давай поне малко вода или сок,за да не се обезводни.Нормално е да лежи щом има Т.
Ей сега пи малко вода.
Иначе 38.1 е температурата вече.
Отпаднал е.
Него боли коремчето.
Лежи си.
Общо взето за сега е това.
Ще следя през нощта.

# 817
Даваш ли за температурата нещо?
Аз бих дала и нещо хидратиращо от сорта на стоперан хидра или хидратин алфа. Вече при температура винаги давам...

# 818
  • София
Хайде и ние в кюпа отново.
Дребния е с ларингит ,кашля брутално ,изписаха Пулмикорт ,който грам не го облекчи,  на терасата излизахме, в банята, къпах ... а е едва 22 ч още, не ми се мисли каква нощ ме чака.

Вече във Вита база 2 имат дежурен педиатър през уикендите.Лабораторията им работи до 19 ч, което е огромен плюс.

Хора, не знам къде ги лепим просто и не ми се мисли като почне ясла септември какво ще е ... Всичко за кърменето е един абсолютен мит!

Танче , ох, бори се с нещо, 38.1 не е кой знае колко високо , дано не качва повече.
И моето цял ден го поя с една спринцовка, ама трябва да пият вода, няма начин.

the doors, колко вдигна?

# 819
Попринцип редувам Панадол и Нурофен.
Личната лекарка ние казвала при 38.5 да се редуват.
Иначе когато я измерих следобед  близо 39 и му дадох Нурофен.
Сега заспа.

# 820
  • shumen
Танче,с тая висока Т е грип или гнойна ангина?Щом е отпаднал е нормално да лежи.
Bubble,да минава скоро.Дано не се зарази и големия.
The doors,как сте?
Моя е добре,но аз с тая кашлица от нищото пак не мога да спя.На всичкото отгоре и бъбрек ме боли и ме пари като пишкам.Утре сутринта съм първа писта пред лабораторията.
И да питам понеже нямам направление от ЛЛ за стерилна урина,а имам карта за допълнително осигуряване към Алианс дали лаборатории Рамус работят с нея?

# 821
Бабъл, съчувствам... Както казваш, едва 22:00 е. Дано все пак имате спокойна нощ. Нашата тераса пред стаята на децата е остъклена, не е като да отвориш директно прозореца, но все пак се усеща. Та, държала съм прозореца отворен на ножица и аз будна на телефона, за да мога да ги завия, ако се отвият. Според мен помага много, пробвай, ако искаш. Никакви печки, духалки, радиатори не пускай в стаята...

Фроузън, не знам и аз, накашля си, но сякаш вчера беше по-зле. Като ме връхлетяха през нощта спомените за боледуването с RSV-то, как и тогава сополки и кашлица, децата жизнени, скачат, щуреят, пък накрая бронхит и пневмония, голям стрес изживях, тръгнах да ровя в супердок за педиатри, които работят в неделя. С голям страх и стрес си наложих да изчакам до понеделник. Та, утре ще я водя на слушалка. И се моля да не лепнем нещо ново. Почти не се налага да чакаме, но все пак си изкарваме едни 10 минути в кабинета. Дребното накашля от време на време, но влажно. Издухват гъсти секрети

Тези хидртиращи прахчета са ужасни и нямам успех с даването им аз Sad Малкото с голям кеф яде мляко с Авирон, каката само се облизваше като котарак около него и когато и тя се зарази и почнах да й давам и на нея, взе да мрънка, че не го искала. Щото на брат й вече не му давам. Само си завиждат значи. Кошмарно е като са двамата Grinning

# 822
  • София
Сега заспа.
Да и аз така правя попринцип, колко е голямо детето?

Барбалена , ще отварям, да , със сигурност.Сега заспа ,обаче съм в очакване на поредната серия.
Бях пуснала нагревателя за шишета малко пара да вдигне 🤣 Отчаяна работа ...

Дано при вас да няма находки утре и всичко да е наред.Не го мисли ,че ще лепнете ,все пак нямате директен контакт с другите деца.
 На моето голямо дете допреди месец, педиатрите му бяха груповата практика в поликлиника България, винаги ме е ужасявал детския им кът , където могат всички болни деца да обменят вирусите си ... е там вече заплахата беше реална да отидеш с кашлица и да си тръгнеш с грип да речем.

За хидратация Hipp имат едни много хубави сокчета ORS, в аптеките се купуват , има с ябълка има и с морков, винаги спасяват ситуацията.
Гадни са, ама не чак толкова.

# 823
Сега заспа.
Да и аз така правя попринцип, колко е голямо детето?

Барбалена , ще отварям, да , със сигурност.Сега заспа ,обаче съм в очакване на поредната серия.
Бях пуснала нагревателя за шишета малко пара да вдигне 🤣 Отчаяна работа ...

Дано при вас да няма находки утре и всичко да е наред.Не го мисли ,че ще лепнете ,все пак нямате директен контакт с другите деца.
 На моето голямо дете допреди месец, педиатрите му бяха груповата практика в поликлиника България, винаги ме е ужасявал детския им кът , където могат всички болни деца да обменят вирусите си ... е там вече заплахата беше реална да отидеш с кашлица и да си тръгнеш с грип да речем.

За хидратация Hipp имат едни много хубави сокчета ORS, в аптеките се купуват , има с ябълка има и с морков, винаги спасяват ситуацията.
Гадни са, ама не чак толкова.
На 5 години е .
Последно боледуване Ден 2025 година.

# 824
Танче, това не е висока температура, просто детето е болно и му е отпаднало. Давай сокче и водичка по малко и нека спи. Сериозно или несериозно, вирусите държат температура 3 дни и повече, та няма място за паника.
Дани, за да ти изплатят изследването ти трябва амбулаторен лист.
Ние ще пробваме да поискаме да ни върнат поне част от парите, които дадохме за изследвания на голямата. Те ни даваха едни хвърчащи листове от болницата....та ще видим, дано все нещо платят.
Имате ли наблюдения дали пулмикорта, който е сух във флакон за вдишване е по-ефикасен от инхалаторния? До оня ден беше сутрин и вечер на по 2 мл пулмикорт. Сега е на по 1 вдишване сутрин и вечер по 200 микрограма, дозата е реално на половина, но това дете почти не кашля. Не че се оплаквам, чудно ми е...
Вчера бяхме на рд в голям и фрашкан детски кът, очаквам всичко.
Дани, това с твоите бъбреци и кашлица излиза от границити на нормалното. Търси други лекари и пий вит Д по много.

Общи условия

Активация на акаунт