Боледуването на децата ни - тема 94

• 12 715
  • 880
  •   3
Отговори
# 840
Рейна, аз тогава сякаш за друго разбрах. Но това е изключително удобно, изумена съм че не се използва масово, цък и айде.
Ако стават изследванията и със зелениото направлениепе супир, защото такова имаме.

# 841
Имаме същата лампа, нашата няма таймер. Ползвали сме я няколко пъти, същата е като във физиотерапията. Не сме се изгаряли, правила съм и на малкия нагревки. Може би си трябва постоянство, за да има ефект. Има очила в комплекта, не трябва да гледа пряко в светлината.
За допълнителното здравно - мисля че искат амбулаторен лист. Отвори приложението или виж в условията на договора - трябва да е описано какви документи искат.

# 842
За допълнителното здравно, задължително трябва амбулаторен лист, че изследванията са назначени от лекар. Иначе няма да възстановят парите.
И стерилната урина, и антибиограмата ако има изолирано нещо, минават през здравната каса. Направлението трябва да е издадено с антибиограма, за да не се наложи да се доплаща после.

# 843
  • София
При нас и с амбулаторен лист не искаха да върнат пари. Защото видиш ли на детето му нямало нищо😆

# 844
Да, трябва да има някаква диагноза описана, не става ако са профилактични изследвания. Мъжът ми ходи на уролог (имаше оплаквания), но се установи, че не е урологична причината. Въпреки че бяха описани оплакванията, диагноза нямаше в амбулаторния лист и не му върнаха парите.

# 845
  • София
Става въпрос за кардиолог. Тя ходи през определени години заради така нареченият "шум в сърцето". Какъва по-ясна диагноза да им дам не знам...

# 846
  • shumen
В Трявна във физиотерапията лампата не е същата.Там също слагат очила и не трябва да си без тях.Нагревките се правят определено време като при детето са 5 минутки,а моите за плексита 10.
Аз ходих и пуснах обикновена и стерилна урина.За допълнителното здравно питах и казаха,че трябва да имам амбулаторен лист и да са назначени от лекар.

# 847
Здравейте.
Бяхме на преглед било вирус.
Не е грип нито ковид.
Изписани лечение.
От снощи не е вдигнал температура.
Тази сутрин хапна.
Започнах да му давам лекарствата и дано по бързо да се излекува ме.
Изписа му спрей за нос,гърло за чревната флора.
Авирон Рапид за деца.
Ох този Авирон нещо не го хареса , че бил кисел.
Бързо възстановяване на болните.

# 848
На мен ми отказаха да ми изплатят ехография на млечна жлеза, само защото в листа пише че имам фамилна обремененост. 😱 Тоест считат че съм отишла профилактично, а аз имах оплаквания.
Друг път ми отказаха да изплатят ЯМР, защото трябва предварително да заявя услугата. Ами беше спешно ЯМР на главата....

# 849
На моето кръвните са ок, CRP обаче 18. Направиха й бърз тест за разни вируси и излезе много бледа черта на human metapneumovirus, продължава да вдига температура и да кашля. Изписаха изопринозин и инхалации с пулмикорт. Ако до сряда няма подобрение - пак да ходим. Просто прекрасно…

# 850
Преди около 30 минути заспа.
За сега не вдига температура.
Измери го лекарката 120 см висок,25 кг
На пролет трябва да отидем отново на очен преглед.
Ще го  следя и дано не вдига температура.

# 851
The doors, бързо оздравяване! Все по-често чувам и чета за този вирус. И браво на личния че тества Simple Smile

# 852
  • shumen
The doors,бързо оздравяване!Браво,че личния тества.
Frozen,при нас излишно казаха,че за ЯМР трябва да заявим предварително.
Танче,дано не вдига Т повече детето.
Ние минахме кожен.На ръката на детето са гъбички това.Изписа Ломексин за 10 дни и пак да го заведа.
Аз ходих и си пуснах урина и кръвни отново.Обикновенната урина е чиста.Кръвните CRP онзи ден ми беше 6,75,а днес е 13.Ще изчакам и стерилната урина.

# 853
  • София
Танчето_30 , бързо да минава, дано това да е било и да сте го уморили гнусния вирус.
 Авирона и моето голямо момче не го харесва, колко го плюеше, а той така гадно боядисва 😡 После започнахме да взимаме на прахчета и там вече нямаше проблем, но със сиропа беше зор.
thedoors ,бързо оздравяване!

FrozenBubble, чудят се за какво да се хванат!
На мен Уника ми ги правеха тези номерца.

# 854
Пожелавам бързо излекуване на всички болни дечица Hands Pray
Дани и I.R на вас също бързо да се излекувате. Heart

Общи условия

Активация на акаунт