Боледуването на децата ни - тема 94

• 13 134
  • 910
  •   1
Отговори
# 870
  • shumen
Бръм,не е ли след 18 да са сами в болницата.Веднъж лежахме с моя и имаше по-голямо дете,което беше с майка си,но не помня на колко беше.А и моя какъвто е страхлив може и да избяга.
Frozen,не е възможно това.Не може да са под карантина със задна дата.

# 871
При нас по частните не и проблем да си с детето, просто си плащаш.

# 872
Дани, след 12 години е. Миналата година дъщерята беше хоспитализирана сама за срязване на юздичка (не знам дали така се казва) в УНГ отделение. Разбира се, могат да хоспитализират и с майката, ако тя желае.

# 873
  • shumen
Бръм,ако могат и сами бих го пратила,за да види как е.Той и от инжекции го е страх и не ме питай миналата година как го удържах за ваксина.
Ваня,при нас частна болница няма.

# 874
Дани, добре е. Вчера го пуснах на градина след почти двуседмично отсъствие...И каква ми беше изненадата...Сборна група с първа група..Миреше на спарено и на застоял въздух...Всичко ми се преобърна. Тая сутрин стана несвойствено рано и се разкиха зверски. Запуши му се носът за кратко и после се отпуши...Ще гърмя още отпуска явно...На 17.02 е рожденник - торти, аниматори, украса...Всичко съм организирала. Трепери ми под лъжичката....Ще се гръмна. Здрав и прав некашлящ го изпратих...Реве ми се, много ми се реве.
На това отгоре снощи ми сервира, че още 2 зъба са му се разклатили...Викам му "Айде да не се клатят" ама се клатят...много му се срива имунитета при зъбоникнене и лепва всичко едно след друго докато избият..

Не търся съвет...Просто ми е мъчно и споделям.

# 875
  • София
Аз взех от алиекспрес празни пръскала за нос, пълня с физ рр и се оправят сами, пръскат, духат, и двете са особено доволни, че не ги гоня със спринзовката да капя в носа.
Аз още не съм дала Сингулара, хич нямам и желание, но не знам дали не греша. Може би ще пробвам, но събота примерно, да е вкъщи и да я наблюдавам. Някакви идеи защо си дава вечер?
Интересно, може ли да споделиш?

# 876
От снощи и другия близнак с Т. Писна ми.
Сваля я сам, не е упорита като на брат му. Пуснахме изследвания, ЦРП 5.6, левкоцити 13. И той с анемия.
Да видим какво ще излезе.

# 877
Аз също съм докарвала отит на дъщеря ми с едни промивки на носа, от тогава не смея.
Карантината може да е със задна дата, зависи кога са поставили диагноза. Ако детето примерно е отсъствало от 5ти, но е отишло на лекар на 9ти, карантината е от последната дата, на която в присъствало. Дъщеря ми като беше със скарлатина се получи така. Последно беше във вторник на градина, диагноза поставиха в събота, занесох документа в понеделник и всъщност почти беше изтекла карантината. За приемането на неконтактни деца вече е друг въпрос..

# 878
  • София
Бръм,ако могат и сами бих го пратила,за да види как е.Той и от инжекции го е страх и не ме питай миналата година как го удържах за ваксина.
Ваня,при нас частна болница няма.
Едно малко братче ви трябва, Дани 😁 Моят много се засрамва брат му как гък не казва, като му взимат кръв, а той на 8 лее крокодилски сълзи всеки път!Голяма драма с тези игли, а като се налагаше като бях бременна всеки ден сама да си слагам Фраксипарин инжекции, много му беше жал за мен.Все едно той ще си ги слага, с такава мъка ме гледаше 🤣

emiliq.nikolova88 , наистина и на големите им се срива имунитета при зъбоникнене, не само на бебетата.
 Дано удържите до рождения ден, разбирам те идеално, като се наруши "микрофлората" на групата и се почне със сливания ,винаги има някакви "щети".
Много гадна ситуацията, напълно те разбирам.Моето голямо момче е родено в началото на март и вечно за рождения му ден има болни, които не могат да дойдат, както и веднъж самия той за едната бройка не си посрещна рождения ден в болницата с грип А (два дни преди това го изписаха), разбира се партито пропадна (изместихме го с две седмици напред)
Бях дала на баткото един спрей Zyme с лизозоми да си пръска в носа, обаче децата пък му се подигравали, че си носил капки за нос и вече само преди училище слагаме, но ако можеш опитай веднага преди и веднага след да пръскаш с нещо такова.Не знам колко действа, ама то надеждата умира последна.Омнибиотик Имун Д му давам сега да смуче.

За промивките аз съм ви писала и преди как УНГ ми ги забрани категорично, точно зареди риска от отит.Миналия месец друг УНГ също не предупреди, ако промиваме носа в никакъв случай да не правим налягане.

# 879
  • София
Ами да вземат да обеснят как се прави не само един и също репертоар да пеят. Аз промивките не си ги заменям. Наясно съм, че не трябва да има налягане и да не излиза през другата ноздра. До тук друго нещо като това не ми е почиствало носа на мен.
Като цяло вече и не мога да си напрая, защото банка с физиологичен няма...Една аптекарка ми каза, че Браун си ги изтегляли и така и не намерих.
Иначе за страха от игли..деца са. И мен ме беше много страх едно време докато не минаха операции, раждания и т.н. Не съм им фен ама като се налага - налага се и това е.

# 880
Аз на 12-13 лежах в болница с пневмония и помня, че бях сама, но не знам сега как е.

# 881
  • София
Ами да вземат да обеснят как се прави не само един и също репертоар да пеят. Аз промивките не си ги заменям. Наясно съм, че не трябва да има налягане и да не излиза през другата ноздра.
Да,да, това е идеята, да не излиза през другата ноздра, но Назопюр например, точно така се прави, трябва да излезне през другата ноздра.

# 882
Дани, аз те помня от преди ,когато съм писала с каката още.
Според мен малкия има проблеми с поведението. Голям е вече, пък така да отказва лекарства и всичко. Още повече, че по мой спомен доста боледува. Правили ли сте консултации с имунолог? Има ли причина? Покрай мен всички спират да боледуват така около 4-5-6 годишна възраст, най - късно.

# 883
  • София
Ами да вземат да обеснят как се прави не само един и също репертоар да пеят. Аз промивките не си ги заменям. Наясно съм, че не трябва да има налягане и да не излиза през другата ноздра.
Да,да, това е идеята, да не излиза през другата ноздра, но Назопюр например, точно така се прави, трябва да излезне през другата ноздра.
Не харесвам аз такива неща. За мен са си фармацефтичен трик. Спринцовка и банка физиологичен разтвор вършат същата работа и не са толкова скъпи.

Marthina Имам 7 годишна дето още боледува Simple Smile

# 884
Трети ден вдига температура моето, хем вчера бяхме на преглед и изследвания, хем място не си намирам и както педиатъра ни казва - нямате търпение. На 8-10 часа давам Нурофен и Панадол и “чакам” да се подобри положението. Проблемът е, че имаме резервация за уикенда (за влюбените хаха 😆), а вече съм разколебана дали детето ще е достатъчно добре, че да остане с баба си уикенда…

Общи условия

Активация на акаунт