Боледуването на децата ни - тема 94

• 13 738
  • 951
  •   2
Отговори
# 930
Все повече емпатията липсва в хората ,да не говоря в младото поколение ..едно момиче онзи ден ме изблъска на тротоара ,нито се извини ,нито се обърна да погледне какво се случва ..

# 931
Дани, малката е, да. Сополива е, гърло я боли, не изглежда червено, но едната сливица има някаква подутина. Не е цялата уголемена, а само част като цицина и като пипнах отвън изпищя, явро доста я боли. Няма температура, но е отвратително вкисната.
Ти оправяш ли се, бъбрека как е? Не е ли вариант да ги разбият тия песъчинки, знам ли и аз.

# 932
  • shumen
Танче,дано това е било и да сте се разминали с АБ.Дано не боледува повече.
Ваня,офф,милата.Да не е гнойна ангина или лимфен възел?Аз си покашлям и носа ми е запушен.Изследванията са чисти,но бъбрека ме боли.Пясъчинки не съм чувала да се разбиват.Утре ще ходя при доки и ще искам поне една слушалка да ми удари.
Емпатията липсва в младите хора навсякъде.Вчера в автобуса ми направи впечатление,че никои не отстъпва място на възрастните хора.

# 933
Дани, не е гнойна ангина. То сливиците са си лимфен възел, просто някак странно изглежда.

# 934
При мен и голямата е с варицела от вторник. Почти непрекъснато е с температура, носът е бетон. Имате ли спомени от варицела на кой ден спада тази температура и как да разбера, че не отиват на добре нещата? Малката вдигна два пъти и всичко свърши. Проклинам се, че не съм ги ваксинирала....

# 935
  • shumen
Ваня,да се оправя скоро малечка.
Hexe,мисля,че докато избиват пъпките ще вдига Т.Дано мине скоро и при нея.

# 936
Големиа изкара варицелата с 12часова температура с окола 50пъпки,без отпадналост без други симптоми.Малкия се зарази на 12ден,първите дни с малки пъпки единични по една две изкаря пъпките,ден 3 температура 39градуса до 7мия ден изкара на пресулки около 300пъпки може би,но също не е имал придружаващи други неща,но ние я изкарахме лятото това ако има значение.

# 937
Точно вчера гледах видео на един лекар и обясняваше за дете отишло в болница с болки във врата и гърлото
Показа снимка как отстрани на слвицата има подуто и самият мъжец е изкривен. Оказва се абцес до сливиците. Не че вашето е таково, но се сетих като писа.

# 938
Да ти кажа и аз за това си помислих, но като цяло сливицата и нещото са малки. При абцес бих очаквала нещо по-драматично, както и температура.

# 939
Моя приятелка имаше абсцес на сливицата като бяхме на 13-4. Беше адски отпаднала, с температура, едва ходеше, не можеше въобще да преглъща и в болницата като я приеха ходеше се с едно легенче да плюе слюнка. Следобяд го дренираха и я държаха 5 дни на венозен антибиотик. Дано не е това.

Аз да се оплача. Днес заведохме малкото пак на преглед, както каза педиатъра в понеделник - ако продължава да кашля и да вдига температура. Тя вчера вдигаше, дори скъси интервала за антипиретици от 8-10 часа на 6-8. Последно дадохме към 5 сутринта и до следобяд нямаше, като накрая като тръгвахме към болницата пак беше вдигнала малко (37.5-6-7). Вчера много кашляше, следобяд и вечерта като ларингитно, дори след сироп и инхалации с пулмикорт, днес вече кашля по-малко. Пуснахме кръвни - бетон от всякъде, CRP 12 (в понеделник беше 18). Обаче лекарят отсече антибиотик 🙁 кашляла лошо, 4-ти ден температура - това е. Няма да крия, че този път имам съмнения, че това е най-доброто за детето ми, а вярвам на човека и разчитам в подобни ситуации да нямам съмнения, но ей на - имам. Криво ми е дали не трябваше да изчакаме още 1 ден и да видим накъде ще тръгне… оф 🙁

# 940
То и моето имаше абцес на сливиците и след 10 дни с 41° последва операция, но във видеото ставаше въпрос за 12 годишно дете, което предните дни го е боляло гърло, а после само болки във врата. Други оплаквания не, при прегледа се вижда ясно, но са направили и ЯМР за да видят, че е абцес, който е бил до сливиците, а не в тях.
Ами избързвате с прегледите...

# 941
  • shumen
Ваня,при абцес трябва да има Т според мен.
The doors,то да беше изчакала и днес,но то човек знае ли.

# 942
  • София
Дани, малката е, да. Сополива е, гърло я боли, не изглежда червено, но едната сливица има някаква подутина. Не е цялата уголемена, а само част като цицина и като пипнах отвън изпищя, явро доста я боли. Няма температура, но е отвратително вкисната.
Ти оправяш ли се, бъбрека как е? Не е ли вариант да ги разбият тия песъчинки, знам ли и аз.
Мен ми се е поддувала така без да съм болна или да ме боли гърло даже. Отмина само за няколко дни

# 943
Ще я видя как ще е утре, дано няма нищо притеснително, защото хич не ми се тича по лекари отново, тамън не сме ходили тази седмица.

# 944
  • София
Добро утро, как са болните днес?
 Ние си правим инхалациите, надявам се да подействат вече, утре сме на контролен преглед.
Поне тази нощ спахме относително спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт