Пътуване с бебе

• 483
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Планирайте си пътуването в подробности, разгледайте всякакви варианти за нощувки.
Но не резервирайте с предварително плащане нищо преди да тръгнете. Често едногодишното дете може да ви изненада с всякакви неща - от разболяване до нежелание да прави нещо.
Водете се според детето и планирайте съобразено неговото усещане за комфорт.
Зимата по коледните базари не е най-приятното метеорологично време, но ако детето е свикнало с излизането навън в студено време, това също няма да е проблем.
Конкретно по дълго пътуване с кола + бебе нямам опит, но със самолети доста съм летята с дете.

# 16
Както и преди мен са писали, зависи за кои коледни базари говорите.
Ако е за Крайова и сте от София примерно, това са 5 часа път. Аз бих ги направил за един ден, като по средата някъде направя голяма пауза за някое кафе, детска площадка или обяд, в зависимост от фазата на деня. И отделно още някоя мини почивка (докато се зарежда с гориво и т.н.)
До Виена примерно бих правил по една нощувка и в двете посоки, за да разделя пътя.
Ако детето сега се е родило, то тогава ще е на близо годинка, т.е. много нови играчки, книжки, лакомства за да има занимание по пътя. Отделно не знаете как ще е, може да му става лошо, да мрази да пътува с кола и т.н.
Това, което може да направите дори и сега, е да си направите груб план къде и кога искате да ходите и дори да запазите нощувки с безплатно анулирине. Всичко останало бих го мислил месец преди пътуването, когато си познавам детето вече.

# 17
  • София
С уточнението, че аз лично не разбирам културата на коледните базари и не бих се вдигнала с тази цел из Европа.
Правили сме много пътешествия с децата с автомобил, включително София-Анталия със спирки, нощувки и забележителности.  Никога не ме е било страх от дълго пътуване, но е факт че моите лични две деца го понасят съвсем различно.
Големият, само да потегли автомобила, почти сигурно е заспал, и може да спи с часове. Изобщо не усещахме, че пътуваме с бебе или малко дете, и си се възползвахме на максимум, много пътувахме. И до ден днешен може да заспи на околовръстния и да се събуди в Солун. Дъщеря ми обаче, съвсем не обича да спи в колата и с нея е вечно Стигнахме ли, играчки, Скучно ми е, имали сме случаи с прилошаване и повръщане.
Може да има и елемент на свикване, тя се роди през 2020 и не пътувахме много докато беше съвсем малка. Възможно е и това да й се е отразило.
Като си знаете детето и наближи време, ще може да прецените дали да тръгнете и колко далече. Но зимата винаги е по-сложно за мен, и с пътищата, и с багажа, и със спирките. Летните пътешествия са много по-лесни и безпроблемни, стига да не включват Калотина и онзи маршрут.

# 18
  • София
Има и елемент на свикване, но си е до дете.
Най-голямата все искаше някой да я занимава, втората и досега (голяма жена е) заспива като пън още като чуе двигателя, третата повръщаше, четвъртият обожава да зяпа наоколо и се вълнува, петият все едно нищо не се случва и изобщо не се впечатлява и все едно си е на дивана в хола и се хили като зелка.
Важното е обаче, че се променят с времето и е трудно човек да предвиди какви ще са им нуждите след месец, камо ли след година.

Общи условия

Активация на акаунт