Пътуване с бебе

• 208
  • 5
  •   2
Отговори
Здравейте,
Искаме да посетим тазгодишните коледни базари в Европа като използваме личен автомобил.
Търся съвети, препоръки и всякакъв опит за дълго пътуване с едногодишно бебе.
Какво е нужно като документи, багаж, почивки и тн и тн.
Ние сме свикнали да обикаляме много, включително когато бях бременна направихме една скромна обиколка на централна Европа с личен автомобил. Обаче сега вече ми е много притеснено, тъй като има нов шериф в града. 😅
Благодаря предварително за всяко мнение!

# 1
Много вода ще изтече до тазгодишните коледни базари. Поживейте, опознайте се с бебето, пък като дойде ноември, тогава си правете плановете. Универсални съвети почти не съществуват, особено от сега с бебе на два-три месеца за такова на една година.

# 2
  • София
Паспорт на бебето и сте вие. Не знам кое ви притеснява в случая…
Количка, топло одеяло, топли дрешки, малко подготовка на храната и нищо друго не е различно.

# 3
Повече ме притесняват почивките, които е редно да се правят, тъй като пътя е дълъг. Досега винаги сме го взимали "наведнъж", без паузи. На колко часа е редно да се спира, какво е максималното време, което може детето да седи в столчето. И като цяло дали подобно "приключение" е възможно и приложимо с бебе.

# 4
На 2-3 часа поне трябва да спирате според мен. Столчето за кола запарва и моята дъщеря винаги се потеше на гърба, ако стои твърде дълго. Та по -добре да се избягва това потене, за да не се налага преобличане на пътя.

# 5
Първо да е живо и здраво бебето и да расте здраво и щастливо!
Лично аз не бих предприела такова пътуване с толкова малко дете зимата. Не си споделила, къде точно мислите да ходите. Коледните базари има навсякъде в Европа.
Ще ти дам два примера с неща, които да обмислите.
Зима, тръгваме за кино. Затварят напълно магистралата пред нас заради катастрофа. Стоим 2 часа в студа и не се движим. Постепенно я отварят. Излизаме от първия изход, с нас излизат съответно много коли. Прибираме се. Селските пътища са също задръстени. Отсечка около 45 мин я караме поне 1,5 часа. Детето беше на може би 5 години и пак не беше най-приятното преживяване. Случва се често по немските магистрали.
Лято Хърватска. Колата дава грешка и не можем да продължим. Търсим сервиз, наемаме стая. Чакаме да я оправят и продължаваме. Ако е зимата и около празници може и да се окаже трудна задача.
Нашето дете започна да прави продължителни пътувания с кола около 4тата година, преди това със самолет. След дълъг път с кола е кисело, изморено, иска да си почива. Няма да му е баш да слезе от столчето и да седне в количката за да обикаля коледни базари.

Общи условия

Активация на акаунт