Как спряхте накъсването на косата и я пуснахте дълга?

• 484
  • 16
  •   1
Отговори
Много жени споделят, че косата им расте до някаква дължина и след това започва да цъфти и трябва да се подстриже. Те вземат мерки, слагат козметика, за да я пуснат дълга, да предотвратят накъсването, но като достигне същата дължина, отново цъфти. И никога не могат да я пуснат да порастне повече, защото вечно цъфти на същата дължина.

А някои жени споделят, че преди са били така, но после са започнали да използват нещо, което е направило така, че косата им да не цъфти толкова и най-накаря да достигне някаква задоволителна дължина.

Вие, ако преди сте имали такъв проблем, успяхте ли да го решите и да намалите значително цъфтежа на косата и тя най-накаря да достигне дължина доста под раменете?

# 1
Моята коса е тънка, цъфтяща, но въпреки това последно я бях пуснала до под кръста, почти до дупето. И така бях повече от две години, като периодично си подстригвах върховете. Иначе поне ми е гъста, ако не друго. Единственото решение при мен, беше ламинирането, което се прави в салон. Проверете цените, защото всичко се променя. Скоро не съм ходила и не знам как вървят. Но, това беше при мен, може на някой друг нещо друго да му помага. Има маски, има други процедури, може би.
Пп- Ламинирането не спира цъфтежа, а по скоро запечатва съществуващия такъв, за известно време. Но да кажем, че все пак забавя цъфтенето до известна степен.

# 2
  • София
С често подстригване. По малко. Реално фризьорката ми реже по-малко, отколкото расте. Ако не отрежеш цъфтежа, ще тръгне нагоре.

# 3
  • София
Не мога да говоря за моята коса, тъй като я боядисвам и подстригвам до раменете почти всяка пролет.
Но на дъщеря ми се беше получило нещо такова - след балеаж преди 2 години, сякаш спря да расте, а тя се е накъсвала отдолу. Ноември най-после се реши да изреже остатъците от балеажа и вече си личи, че косата е по-дълга.

# 4
Първо започнах да я мия с по-хладка вода, а не гореща както обичам. След това разресвах внимателно за да не се къса. Суша я на хладка температура, а не гореща. Слагам освен балсам при миенето и олио след това. Подстригвам редовно. Спрях да я мия често. Косата ми е слаба, тънка и хвърчаща, въпреки това успях.
Лятото и зимата са най-проблемни. Сега си взех една подхранваща маска за през нощта и олио против цъфтене, но още не съм ги ползвала и не мога да споделя опит.

# 5
С често обиране на краищата, леко скъсяване, много серуми за коса, масла, маски и то хубави подхранващи. Съответно без изрусявания или каквито и да е резки промени в цвета. Без ежедневно използване на преса, маша и т.н.
Приема на витамини и минерали също помага.
Общо взето оставете си косата на мира и ще расте - минимални грижи - фризьор на 2-3 месеца, хубава маска и масло за коса и това е.

# 6
  • София
Фризьор на 2-3 месеца може да е прекалено рядко. При мен оптималният вариант е подстригване на месец и десетина дни, ако искам да расте и да няма цъфтежи. Зависи от косата.

# 7
Фризьор на 2-3 месеца може да е прекалено рядко. При мен оптималният вариант е подстригване на месец и десетина дни, ако искам да расте и да няма цъфтежи. Зависи от косата.

Всяка коса различно , моята расте много бързо , но ако ходя на фризьор всеки месец прекалено ми я подкъсяват. А на 3 месеца ми махат около 2 см и обират връхчета. Като вземе много да ми тежи т.е. стане прекалено дълга, съм махала наведнъж по 20-30 см.  Но е важно и фризьорът какъв е , как умее да оформи без да скъсява и т.н. Някои не умеят и това си е.

# 8
Първо започнах да я мия с по-хладка вода, а не гореща както обичам. След това разресвах внимателно за да не се къса. Суша я на хладка температура, а не гореща. Слагам освен балсам при миенето и олио след това. Подстригвам редовно. Спрях да я мия често. Косата ми е слаба, тънка и хвърчаща, въпреки това успях.
Лятото и зимата са най-проблемни. Сега си взех една подхранваща маска за през нощта и олио против цъфтене, но още не съм ги ползвала и не мога да споделя опит.

Вие какви видове масла за коса използвахте, за да порастне косата? На суха коса ли ги слагате или на мокра или и двете?

# 9

Вие какви видове масла за коса използвахте, за да порастне косата? На суха коса ли ги слагате или на мокра или и двете?
Аз ги слагах за спиране на цъфтеж. Първо слагах някакво на Орифлейм на влажна коса. Не помня какво точно беше, положителното беше разресване, друго не видях. След това започнах да ползвам Olaplex N7 може да се слага на суха и на мокра. Слагала съм го и по двата начина. На суха ми харесва повече, косата става много лъскава и жива. Не знам защо тук пишат, че е за къдрава и чуплива коса. Аз съм с права, не съм обърнала внимание да пише така на опаковката
https://douglas.bg/olaplex-n7-bonding-oil-67227

Сега си взех на Jean&Len (не знам защо го няма в българския DM) но само веднъж съм го ползвала и още не знам. Би трябвало да предотвратява сплитането и цъфтенето на краищата.

# 10
След това започнах да ползвам Olaplex N7 може да се слага на суха и на мокра. Слагала съм го и по двата начина. На суха ми харесва повече, косата става много лъскава и жива. Не знам защо тук пишат, че е за къдрава и чуплива коса. Аз съм с права, не съм обърнала внимание да пише така на опаковката
https://douglas.bg/olaplex-n7-bonding-oil-67227

Значи само от олиото на Olaplex сте успяла да спрете накъсването на косата си?

# 11
Едва ли е само от олиото, за мен е комплекс от всички неща, които промених. Пропуснах да кажа, че аз много грешно я миех като слагах шампоан и по дължините. Започнах т.нар. секторно миене. Шампоан само на скалпа, масажиране и никакво търкане по дължините. Като изплакна шампоана нанасям балсам. Останалите неща ги писах по-горе - температура на водата, сушене ..

# 12
Без боядисване, къдрене, изправяне и прочие процедури. Косата на плитка или нисък кок, за да не се накъсва, миене само с хладка вода и някакъв максимално лек шампоан или сапун. Шампоани, ампули, маски и т.н. нямат ефект (поне не видим и не при мен), но масаж с четка всеки ден задължително. Така ще расте максимално и ще се износва минимално, докато стигне генетично заложената дължина. Моята е под дупето (все още). На прабаба ми беше до коленете.

# 13
  • SF
Изправям я. Ежедневно съм със сешоара. Подстригвам по малко на 2 месеца. И ползвам хубави шампоани и задължително термозащита.

# 14
  • София
Цял живот съм била с много дълга коса. Познавам и много други жени с такива. И смея да твърдя, че това се постига с въздържане от често подстригване! Рязането на "връхчетата" на 1-2 месеца е чиста лъжа от страна на фризьорите с цел да печелят Simple Smile
Вече относно състоянието на дългата коса има редица фактори като възраст, хормони, ген, начин на живот и т.н. Поддръжката е на последно място в списъка, без в никакъв случай да я омаловажавам.

Общи условия

Активация на акаунт