Какво повече НЯМА да купя - 29

• 89 166
  • 819
  •   1
Отговори
# 795
Единствено взимам заквасена сметана и течната им сметана. Не съм намерила други марки, които да “стават”.

Колбаси, наденици и месо не харесвам техни. Каймата им е отврат.

# 796
Ох, с каймата им си съсипах едни сарми.
И да - сметаната е много добра

# 797
Все още киселото им мляко е хубаво. Другите им продукти още в началото не ми харесаха.

Въпрос на вкус, на мен киселото мляко не ми допада въобще.

# 798
В къщи много купуваме продукти на Добротица - киселото мляко 2%, сиренето, което е по БДС, телешките кюфтенца се харесват много в къщи. Кашкавалът също харесваме много, изварата ми харесва.
Елена купувах до преди две години, т.к имаме фирмен магазин до нас...но киселото мляко 2% е пълно с нишесте, сиренето започна да ми киселее. Изварата също...

# 799
С какво очаквате да е пълно кисело мляко с 2% масленост? Кравето мляко по БДС е с масленост 3,6%. Всичко под и над тези проценти е с незнайно какъв състав.
Не че има гаранция и 3,6% с какво е пълно...

# 800
Не знам с какво ги правят, но изварата на всички марки е ужасна. Една суха, не се яде дори с лъжица, няма и вкус на храна... Преди години каква хубава беше, сочна.

# 801
Аз купувам извара на Кортен и съм много доволна. Точно сочна е.

# 802
С какво очаквате да е пълно кисело мляко с 2% масленост? Кравето мляко по БДС е с масленост 3,6%. Всичко под и над тези проценти е с незнайно какъв състав.
Не че има гаранция и 3,6% с какво е пълно...

Точно поради тази причина харесвам млякото на Добротица, не оспорвам, че и там може би има някакъв процент нишесте, но поне аз не го усещам. По редичко е, но не очаквам гъсто мляко при 2% масленост.

Не знам с какво ги правят, но изварата на всички марки е ужасна. Една суха, не се яде дори с лъжица, няма и вкус на храна... Преди години каква хубава беше, сочна.

Купувам изварата на lidl, тази която е 0% масленост, или 0,2 ( но само ако харесвате такъв тип). Тя е с консистенцията на крема сирене, или фреш сирената.

# 803
Сигурно ще съм много непопулярна в темата, но заквасена сметана купувам предимно на Данон. Харесва ми, защото когато я сложа в ясгие, не се пресича. Готвя често бяло пилешко месо със сос и повечето сметани, които добавям се пресичат, колкото и да ги темперирам.

# 804
Пресичат се животински белтъци. Възможно е в сметаната на Данон да няма такива, да има растителен състав или повечко нишесте?

# 805
Елена купувах до преди две години, т.к имаме фирмен магазин до нас...но киселото мляко 2% е пълно с нишесте, сиренето започна да ми киселее. Изварата също...
Как доказа наличието на нишесте?

# 806
  • софия
Продуктите на Братя Пееви се тачат много вкъщи - сиренето и киселото млякото

# 807
Как доказа наличието на нишесте?
За Ясмин не знам, ама да ти кажа аз как го откривам - усеща се и е гадно.
И на следващо място, ако поръся с орехи (или капка йод, ама не ща да се цапам), става лилаво на цвят.

# 808
Аз обичам да тествам с йод, но от години не съм откривала нишесте, предполагам че ги сгъстяват с други неща вече. Но и не купуваме много марки де, повечето изброени тук за пръв път ги чувам.

# 809
За Ясмин не знам, ама да ти кажа аз как го откривам - усеща се и е гадно.
И на следващо място, ако поръся с орехи (или капка йод, ама не ща да се цапам), става лилаво на цвят.
Знам, че с йод се тества. Нарочно я попитах. Преди години имаше случаи да слагат нишесте, но вече не.

Елена са от добрите производители на сирене и мляко. Не вярвам да слагат толкова лесно улечаващ ги сгъстител като нишесте.

Общи условия

Активация на акаунт