ГИС магистър

• 83
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! Интересувам се от специалност магистър “Географски информационни системи и картография” и “ Геопространствени системи и технологии” в Софийски университет. Много бих се радвала ако имате някакви мнения за специалностите. Завършила съм бакалавър туризъм в СУ. Искам мнение за развитие с този магистър и възможности за работа.

# 1
Не е ли идеята, да избереш професия и да се развиваш за нея?
По-разумно ми се вижда, отколкото да запишеш нещо, а чак после да се чудиш дали ще може да го работиш.

# 2
Според моята информация относно ГИС, това е нещо много интересно но и сложно донякъде. Добрите гисаджии засега са малко. Незнам в момента дали се търсят много кадри в България, може би познаваш хора и имаш представа от бранша. Най-малкото можеш да работиш в някой кадастър или частна фирма ( геодезия и подобни, за имоти, разни планове и пр. )

# 3
Верно, че е сбъркан трудовият пазар вече, но   на мен ми звучи, че с тази специалност, за ГИС касаещи позиции, човек ще е винаги след програмистите, ако е засегната софтуеърната част или след завършилите геодезисти или географи, ако се касае до техническата част.
Но може и да бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт