Колко ви излезе строежа на къща?(цялата)

• 321
  • 11
  •   3
Отговори
Вече незнам откъде са тези цени...
Нека да си сверим часовниците, нормално ли са тези цени? ConfoundedWeary
Пиша общо офертите които имам от фирми и то от няколко и вече незнам нормално ли е?

Къща -450кв.м , с много и големи прозорци, на стръмен терен, София (в лв)
1. Груб строеж до акт 14 - 350К
2. ОВК - с подово и конвектори- 80К
3. Вик и ел- 30К
4. Дограма- алуминиева Алумил, премиум,без прекъсвания (по 2.9 вис)- 120К
5. Вертикална (голям двор 1000кв, стъмен с тераси и подпорни стени) - 120-150К
7.Озеленяване -30- 40К
8. Фасада 300кв.м (мазилка - 50-60К, окачена фасада- 180К)
9. Цялостно завършване до акт 15- бани стълби, стени, тавани, навсякъде гипсокартон- 140К
.....

от интериорна известна къща имам оферта за 50К само за интериоредн дизайн! от по-неизвестни за 25-30К
....

а въобще не слагам офертите за обзавеждане - кухни, гардероби, ...
Кухня по мой проект ми оферираха - 25К

FlushedWeary

# 1
Абе, аз не съм в час, ама сумата от всичко изброено е накъде около половин милион евро. И при 450 квадрата къща това прави 1100 - 1200 евро на квадрат за завършен дом. В същото време апартаментите вече гонят 4000 евро на квадрат, при това на шпакловка и замазка. Та това вашето си е направо далавера Simple Smile

# 2
Кеф цена няма! Simple Smile

Скрит текст:
Не разбрах – оплакваш ли се, или се хвалиш?

# 3
  • София
Това са цените. То и вие добра квадратура сте намислили - 450 кв.м.къща, това как изобщо се чисти 😄

# 4
Ами напълно нормална цена за 450кв.м. къща

# 5
Това са цените. То и вие добра квадратура сте намислили - 450 кв.м.къща, това как изобщо се чисти 😄

То ,който има пари за такава къща,надали ще я чисти той....

# 6
Моля за наистина нормални мнения, с например колко е вашата дограма или фасада?
Бюджетът ни е много по-малък , планиран през 03.2025, а цените имам чувството че са ги обърнали от лева в евро директно 1:1. Та, това искам ако може да ми дадат инфо строящите в момента какви цени плащат - дали аз ли съм в грешка нещо.
П.П. с тези цени аз ще си чистя, даже и съседните за да припечелвам,  за да плащам вноските по кредита.

# 7
Моля за наистина нормални мнения, с например колко е вашата дограма или фасада?
Бюджетът ни е много по-малък , планиран през 03.2025, а цените имам чувството че са ги обърнали от лева в евро директно 1:1. Та, това искам ако може да ми дадат инфо строящите в момента какви цени плащат - дали аз ли съм в грешка нещо.
П.П. с тези цени аз ще си чистя, даже и съседните за да припечелвам,  за да плащам вноските по кредита.
Да разбирам, че вече имаш одобрен проект и РС и изведнъж сега си се сетила, че къща от 450 кв.м. в София ще ти е над планираният бюджет?! Това сериозно ли? Или още си далеч от проектиране и сега само проучваш цените, които докато ти одобрят проекта и получиш РС може още толкова да се увеличат. Надявам се да си във втората хипотеза, иначе който тук каквото и да ти сподели и напише за неговите цени, с нищо няма да ти помогне. Всеки проект е различен и цената зависи от много обстоятелсва. Дограмата и фасадата ще са ти най-малкият проблем. Ти гледай поне до Акт 14 да го докараш, че и с кредит, майко...450 кв. м. е сериозна квадратура и то в терен с денивелация и нужда от подпорни стени, което яко оскъпява строежите, не се надявай на нещо евтинко и за без пари.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 21:01 от Fatalina

# 8
  • София
В момента на равен терен в София област приятели строят с оферта грубо колкото са ви дали на вас, но за по-малка квадратура. Тоест, тази цена е или доста изгодна, или е възможно да не са ви включили разни пера и впоследствие да набъбне. Ние строихме преди години, цените отдавна са коренно различни, така че няма смисъл да споделям.

# 9
Как някой да отговори за фасадата, като дори не се казва с каква площ е или какъв вид? Последно работихме по проект за фасада на къща (къщище) в софийски квартал която само като себестойност е към 200 000 евро, без да се включва проектирането и монтажа.
Разлай кучетата е тая тема.

# 10
Как някой да отговори за фасадата, като дори не се казва с каква площ е или какъв вид? Последно работихме по проект за фасада на къща (къщище) в софийски квартал която само като себестойност е към 200 000 евро, без да се включва проектирането и монтажа.
Разлай кучетата е тая тема.

ако сте прочели пише мазилка и окачена, и на мен за окачена ми дадоха близо 200К

# 11
Прочела съм. "Окачена" е толкова конкретно, колкото "къща". Със същия успех може да питате колко струва "едно бижу" или "една рокля".
Както казах, темата е пълна глупост.

Общи условия

Активация на акаунт