Мили родители, търсете правата на децата си! - тема 2

• 56 414
  • 679
  •   1
Отговори
# 90
Бай бай, Ананеее!

# 91
  • в полите на Балкана
това исках да кажа, да. Мерси. Да не стряскаме хората.
Още ми е сутрешно. А и нервирано.
На Личната и намалили направленията и не щя да даде за рехабилитация. Един път годишно стигало. А, че е с изкривяване на някои стави, че не може да си изпъне дясната ръка напълно и че куца, на кой му пука.

Уф, сори, оплаках се.

Личната може да не е виновна. За всяко заболяване има определен лимит на рехабилитация по здравна каса. Първо провери за тази диагноза какво се полага по каса.
При нас рехабилитацията е от жизненоважно значение но от две години е намалена на 1път на тримесечие. Управляващите ЗК са решили,че е подобре да си плащаме от и без това скъсаните си джобове, а тяхните да се пълнят.Това е реалността в БГ.

# 92
  • София
То може и тъй да е, но на моето му откриха и Скулиоза. Или Сколиоза, както и да се пише. Така че си е фактически друго заболяване, макар и произтичащо от първото. Както и да е, аз си платих вече и му правят рехабилитацията сега. Но.........

# 93
Кати имам един въпрос към теб- картата, която получаваме за безплатно пътуване  с влак, важи ли и за спалните вагони или само за 2-ра класа на обикновените? Тези безплатни пътувания могат да бъдат общо 2 с влак или автобус, или 2 с влак и 2 с автобус?
Благодаря  bouquet
Ия, извинявай, че ти отговарям чак сега.
По въпроса за спалните вагони трябва да попиташ на гарата. Пътуването по ЖП транспорт е за сметка на републиканския бюджет и не минава през нас /нали БДЖ е една/. А и тук, където живея, няма ЖП линия, и съответно и няма кого да питам. Знам само, че се представя удостоверението за безплатно пътуване на касата и там го заверяват, без да се заплаща нищо. Да напомня само, че удостоверението ежегодно се заверява в Дирекция "СП", откъдето е издадено. Да не пропуснете да го заверите и да ви върнат от гарата.

Имате право на 2 пътувания с автобус и 2 пътувания с влак за календарната година.

# 94
Кати, благодаря, така поне отговори на няколко хора.   bouquet

# 95
Кати, благодаря  bouquet аз мислех, че имаме право на 2 пътувания независимо дали с влак или автобус.

# 96
аз мислех, че имаме право на 2 пътувания независимо дали с влак или автобус.
Не, имахме някакви указания, че пътуванията по ЖП и автобусния транспорт са по две, а и в правилника пише "ЖП И автобусен транспорт", а не "или".

# 97
kati_v, изчисти си малко кутията за лични съобщения Praynig

# 98
Момичета, на нас ни дадоха 66% ТЕЛК. Почти са запазили старият %, даже малко са го увеличили. Сега започваме на ново ходене по социалните. А някой знаели как точно се изчислява % ?. Не е с натрупване , това ми е ясно, но ми е любопитно как точно изчислиха че е 66%

# 99
А някой знаели как точно се изчислява % ?. Не е с натрупване , това ми е ясно, но ми е любопитно как точно изчислиха че е 66%

Може би по това, а може би по симпатия Thinking.
Потърси вашето заболяване и виж дали съвпада Peace

# 100
aynur   bouquet,ще го разгледам малко по късно, благодаря.

# 101
 Писах за това  в акушерски парези но се изкуших да пиша и тук,преди няколко дни моя сестра по съдба се явиха на релк с 2г.я си син с ап-беше с 95% с тотална пареза сага му дали само 65% това е резил #Cussing out #Cussing outдетето е много зле с ръчичката.Казах на майката да обжалва дано да пробват,но самите лекари казали,че ще режат за какво....да не си вадят парите от джобовете

# 102
Кати моля те не подвеждай Анане, че може да си получи добаката по чл.43 от ЗИХУ със задна дата. Изплаща се от датата на инвалидизация или от 01.2005г.само в  случаи на освиделствуване, а при нейния ще е преосвидетелствуване.

# 103
При повторно освидетелстване и аз мисля, че не се получават парите от задната дата, те вече са получени. А се питам и дали датата на инв. няма да е друга newsm78

# 104
Ще поживеем  и ще видим...
Аз на ТЕЛК вече съм му....(три реда тучни точки)...Ще се справим,както досега...Ама такива ще ги надипля на въпросната комисия,че отсега усещам как ми се раздвоява езика!Много съм им насъбрала...

Общи условия

Активация на акаунт