Мили родители, търсете правата на децата си! - тема 2

• 56 415
  • 679
  •   1
Отговори
# 555
Такива перипетии, за които Френд и Кунето разказват не сме имали ooooh!

Нали знаете, че в таз държава вече нищо не ме учудва.... Всичко е възможно Rolling Eyes

# 556
Диди здравей!Прочетох че си ходила отново на комисия телк.Моля те кажи ми тъй като и на нас ни предстои отново да ходим какви документи ти искаха,в смисъл някакви диагнози нови или мина със старите документи.Ще ми се това изобщо да не става и децата да са здрави но уви!! CryВие иначе как сте?Герата напредва ли?Знам че тази година ако не се лъжа трябва да сте на училище.Какво смяташ да правиш по въпроса?Мислиш ли да я отложиш.Това е за сега ще ти пиша пак че ние сме болни и съответно много кисели. Hug

# 557
Извинявам се за грешката!!! PraynigВместо на лични съм го побликувала във форума.И така ако някой може да ми помогне моля за съвет?Извинявам се още веднъж за нелепата грешка. Praynig

# 558
Извинявам се за грешката!!! PraynigВместо на лични съм го побликувала във форума.И така ако някой може да ми помогне моля за съвет?Извинявам се още веднъж за нелепата грешка. Praynig
аз ще ти отговоря на ЛС Joy, защото тук съм я писала по-рано таз информация.

Няма проблем

# 559
И такааа. Имам си вече писмо, с което ни викат на ТЕЛК другата седмица. Но не къде да е, а в Ловеч. До декември месец се провеждаше в Търново. За справка ние сме от Г. Оряховица. Мисля, че вече всичко ми е наред с документите, обиколих и си изисках квото ми трябваше /уж/ и ще вървим. Много се надявам всичко да е ОК, щото къде е Ловеч  ooooh!. Остава да ни върнат заради нещо си. И в тази връзка искам да питам /за да съм подготвена/ има ли някаква такса, която се заплаща при явяването пред такава комисия. Ако да - колко е.
Росонери, честито /ако мога така да се изразя/. Поне за три години си си спестила ходенето по мъките.

# 560
има ли някаква такса, която се заплаща при явяването пред такава комисия. Ако да - колко е.
На 11.02 минахме на ТЕЛК. Няма никаква такса.

# 561
Дааа, няма такса.

Пепи, мерси, и аз именно това си помислих, като разбрах, че сме за 3 години и си викам, малеее как ще минат и те сигурно и Гера вече няма е малка, ще е по-голяма и всичко ще е различно..

Ще се радвам, ако наистина се е оправила или поне да има доста голям напредък и да не ми трябва вече ТЕЛК и социални, а тя да ми е жива и здрава! Praynig Мечтая си го Praynig Hug

# 562
Благодаря Ви за отговорите   bouquet
Сега да питам друго. Какво представлява явяването пред Комисията. Само преглеждат документите или се разпитва на място. От какво зависи поставянето на оценка /%/. Абе ако може опишете с две думи. Сърдечно благодаря. Много ми е притеснено. Страхувам се , че той какъвто ми е миличък няма да преценят точно състоянието му. А детето колкото и да не ми се иска има нужда от помощ /квалифицирана/. А така ми се иска да не е така  Praynig

# 563
  • Бургас
Поне при нас - преглеждат детето /съответните специалисти според заболяването му/, разпитват какво е лечението в момента, какво ни е е казано занапред като метод и перспективи за лечение, разбира се  Mr. Green /има си хас/ какво са ни казали - какви са шансовете детето да се оправи /к'о може до ден-два #2gunfire/ и пишат най-лъскави диагнози!!! И до колкото разбрах - от лекаря, представител на НОИ зависи най-вече процента, който ще бъде даден, така да се каже - той произнася присъдата!!! Sick

# 564
При нас беше така: Влязохме в кабинета, седна Гери и тя мрънкаща да си отиваме на колата. Питаха я как се казва, ама тя няма да каже като не й е на кеф, искаха да и чуят гласеца, питахаме понятие от букви има ли - аз казвам не, нито от книжки се интересува, нито има понятие от цифри и букви, не гледа анимационни филмчета. Питаха ме какво сме взимали - медикаменти, казах, че ходи и на спец градина, разгледаха й епикризите... и така, аз разговарях с председателката на комисията.

# 565
  • София
И ние с Мишо минахме на просължение на ТЕЛК, на 7 февруари, вчера взех готовия ТЕЛК - от 90% са ни дали 92 %, и то защото сме добавили документи и за астмата му! Трябва да кажа, че сме един от малкото случаи, на които им вдигат за втори път процента, обикновено тенденцията е да ги свалят. Една жена точно това ми се оплакваше пред вратата за получаването на ТЕЛК-ове, бяха ги орязали жестоко! А аз незнам какво да кажа, на Мишето няма да му израсте нов хранопровод, какво искат от детето, че да се явяваме толкова често на ТЕЛК!

# 566
Иги, честито и на теб! Каня те на среща в чата Wink виждам че си будна още.

# 567
И ние с Мишо минахме на просължение на ТЕЛК, на 7 февруари, вчера взех готовия ТЕЛК - от 90% са ни дали 92 %, и то защото сме добавили документи и за астмата му! Трябва да кажа, че сме един от малкото случаи, на които им вдигат за втори път процента, обикновено тенденцията е да ги свалят. Една жена точно това ми се оплакваше пред вратата за получаването на ТЕЛК-ове, бяха ги орязали жестоко! А аз незнам какво да кажа, на Мишето няма да му израсте нов хранопровод, какво искат от детето, че да се явяваме толкова често на ТЕЛК!
Май те чакат чудото повече от нас,щом ни привикват толкова често-аман от простотии:онзи ден срещнах един татко на специално дете като нашите-и тях ги орязали с процентите.

# 568
Утре пътуваме за Ловеч. Надявам се всичко да е наред  Praynig Много ми е притеснено. Ще пиша като се върна как е минало.

# 569
Утре пътуваме за Ловеч. Надявам се всичко да е наред  Praynig Много ми е притеснено. Ще пиша като се върна как е минало.
pepi_r, късмет  Peace Дано попаднете на безпристрастна комисия, която да осъзнае защо се явяваме, че не е заради техните безкрайно малки помощи, а най-вече да помогнем на децата си, като им осигурим нормално съществуване и адекватна помощ.  Стискаме палци!

Общи условия

Активация на акаунт