Мили родители, търсете правата на децата си! - тема 2

• 56 415
  • 679
  •   1
Отговори
# 570
Май те чакат чудото повече от нас,щом ни привикват толкова често-аман от простотии...
Истината в същност е в нормативната база. Четох, че становищата се дават за срок от 1 до 3 години. Така че не се сърдете толкова.

А за орязаните проценти... Може ли някой да ме упъти? Подготвям се за обжалване на нашето ЕР пред НЕЛК. Каква точно е процедурата? В четвъртък ще ходя да видя решението. Трябваше ли да се подпиша за получаване или дирктно се обжалва? Забравил съм вече какво беше преди 2 години...

# 571
Френд, Ия беше писала, че е обжалава, така, че може да те опъти Peace

# 572
Френд,успех ...
Мисля,че се подписваш,когато вземеш решението и после атакуваш...
Подписваш,че си го получил,а не ,че си съгласен.
Вземи един телевизионен екип да документира.(кисел майтап)
Аз се уморих да се боря с вятърни мелници.
Грохнах.

Имам лошото усещане,че само се чудят как да игнорират децата ни,как да ги изхвърлят от живота-пък аз тъпо и упорито да искам да живее нормален живот моето дете...
Много се уморих.

# 573
Така и така няма какво да изгубим (за нервите не говоря, започнах да свиквам).
Не мисля, че ще има положителен за нас резултат от обжалването, но мисля, че въпреки това трябва да обжалвам.

# 574
Френд, щом не си съгласен, обжалвай, дано не те забавят много?! А дали ще ти изплащат соц.помощи по време на обжалването, че сега имат в ТЕЛК-овете такъв проблем..

Какъв ви беше %-та..  newsm78

# 575
по време на обжалването соц. помощи се спират. Имама прятелка която работи там . Подкрепям който ще обжалва. Преди 2 години ми намалиха процента от 89 на 70 и съжалявам че не обжалвах  решението . Но сега на 6 март сме на телк и съм решила че  ако пак ми го намалят ще обжалвам. Просто нямам какво да губя вече. и знаете ли какво ми каза жената която ми приемаше документите ooooh! че комисията предваритепно ражглеждала документите и въз основата на някаква си таблица определят колко процента ще дадат за еди кое си заболяване. 
    Абе все едно си правиш каско на колата . Година едикоя си  еми толкова пари.
  Изобщо ебаси държавата сме направо не ми се говори.

# 576
...
комисията предваритепно ражглеждала документите и въз основата на някаква си таблица определят колко процента ще дадат за еди кое си заболяване. 
... 
Да, така е аз съм виждала тази таблица, ако не се лъжа това е закон за определяне процентите. И в нея е описано за какви заболявания - какъв процент се дава. Като процентите могат да варират в зависимост от това, дали има други заболявания или усложнения, вследствие на основното.

# 577
Да, така е аз съм виждала тази таблица, ако не се лъжа това е закон за определяне процентите.
Не е закон, а приложение. ЕТО ГО ТУК - отправни точки за оценка... За сведения на всички, нормативната база не се е променяла от 2005 г. Забележете също, че именно тогава е премахната групата "генетични увреждания", което според мен не е правилно, но...

Френд, щом не си съгласен, обжалвай, дано не те забавят много?! А дали ще ти изплащат соц.помощи по време на обжалването, че сега имат в ТЕЛК-овете такъв проблем..

Какъв ви беше %-та..  newsm78
Да, по време на обжалването НЕ се изплащат помощи. Което също действа демотивиращо за тези, които искат да обжалват. Понеже се влачат с месеци. А би трябвало да взимат решение в същия месец...

До сега бяхме с 60%, сега се очертават 10%  #Crazy КАК ДА НЕ ОБЖАЛВА ЧОВЕК?

# 578
Френд, ти сега ме разби ooooh! какви 10%, а защо са били 60% преди, трябва да сте поне с 90% Crossing Arms

Явно държавата, не я устройство да има генетични увреждания в таблицата си за %-те, че ще трябва да плаща  Crossing Arms
Ще обжалваш, разбира се!!!

Съгласна съм с последното изречение на Катрин74 Peace

# 579
  Ние подадохме молба за преосвидетелстване на 5 февруари и вече имаме насрочена дата за явяване на ТЕЛК на 17 март. Това е за град Пловдив положението, явно сега става доста по-бързо. Пиша го тук в темата , защото на някой може да му свърши работа като информация.

# 580
  Ние подадохме молба за преосвидетелстване на 5 февруари и вече имаме насрочена дата за явяване на ТЕЛК на 17 март. Това е за град Пловдив положението, явно сега става доста по-бързо. Пиша го тук в темата , защото на някой може да му свърши работа като информация.
Така е !аз подадох молбата края на януари и днес получих дата за 04.03.само дето ми искат толкова изследвания,които на дали ще мога да осигуря за толкова малко време.
Първия сблъсък е с ЕЕГ,дали са ми насока за една лекарка във Варна,която ми записва час за 06.03./това е два дни след датата на ТЕЛК/
Знаете ли дали мага да отида при друг специалист,при положение,че в писмото пише при "еди кой си"?

# 581
  • София
Явно за всеки град си е различно.Аз подадох молба за преосвидетелстване през октомври,тъй като ТЕЛК-а ни изтичаше декември.е,минахме едва миналата седмица,тоест около 5 месеца след подаване на молбата. Confused

# 582
  • Русе
В този ред на мисли да питам кога се подава молба за преосвидетелстване?По-рано или след датата на изтичане?Например нашия изтича ноември тази година.Кога да подам?

# 583
Щом изтича ноември, може да го подадеш още през септември поне след 15-ти, защото преди това е лятно време и знаете тогава отпуски и т.н....  та до ноември или края на октомври да получиш "повиквателна" Wink

Зависи и от заболяването на детето, някои изследвания/задължителни за заболяването/, ако са по дълги може да си ги  направите предварително, ето на нас например ни искаха само невролог и психолог и за една седмица ги направих.

# 584
  • София
Аз директно отидох в ТЕЛК-а и попитах кога да подам молба,като нашия изтича декември.Казаха ми-октомври.И въпреки това минахме чак февруари.

Общи условия

Активация на акаунт