Мамник -Тема №2

• 18 032
  • 422
  •   14
Отговори
# 405
Не ми пречи майката на Божана да търси начин да я задоми, ако доведе някой приличен, колега, приятел, познат и тя в такъв човек да вижда потенциален зет, да го приема и да се опитва да натресе щерка си. Чудно ми е, че още не влязъл в къщата, вижда мъж за дъщеря си в един напълно непознат, окъсан, бос, мръсен и чорлав левент, който може да е потенциален престъпник, хванат баш от гората, даже по лошо направо от гробищата. Да не говорим, че бива настанен в дом с две сами жени, нищо, че едната е полицайка. Ами, странно ми е, но така е решил автора, така ги е нагласил. Пък и Лазар е изключително важен в цялата история и все някак е трябвало да бъде приобщен, за да може да се разгърне замисъла и сюжета. Така, че в този смисъл няма да придирям много много. Все пак той в крайна сметка е добро момче.

# 406
Далеч от нормалното,даже налудничево е поведението на майката на Божана. Аз обаче си представям,че някъде там ,в някое село има една такава жена, която може да постъпи по подобен начин  Дори би ми било приятно да я опозная. Въображението ми рисува интересни диалози с подобен човек 😂
 А,как ви се струва постъпката на сина на Емил ?! Зарязва колата през нощта в  гората и тръгва пеша през деретата ,за да стигне до старческия дом и да отведе баща си. И всичко това ,след като половин куче се стоварва от небето върху капака на автомобила ! Кой нормален човек ще го направи!? Няма ли да тръгнеш да търсиш помощ,да звъниш по телефони на полиция или нещо такова! ? Аз не познавам някой ,който ще постъпи като него, било той и най- нацепения! 😂😂😂
 Обаче тук не търсете логика. За да има история героите трябва да бъдат точно такива.

# 407
Ами Емил? Уж наритан, уж нежелан, пък сина му на крака идва да му се моли да се прибере, че са притеснени за него заради вируса, барабар с лошата снаха. И той, вместо да си даде сметка, че поведението на сина му е повече от отговорно, той се фръцва, ама, хайде, да речем от стар човек може да се очаква.

# 408
  • Другата България
Каква логика в хорър и фентъзи? Blush
Като понапредне сериала съвсем ще изчезне логиката.

# 409
За Делян моята логика е - има КПП на входа на селото, заради Короната и не може да премине с колата. Затова решава да премине пеша, да вземе баща си, да се върнат двамата до колата и след това -към София. Не знам обаче доколко е адекватна логиката ми.

А Емил е изключително обиден на Делян и Лора, че са го оставили в старческия дом. Той винаги си е представял, че там оставят хора, които не могат да се обслужват сами. То си личеше, че много им е обиден, дори телефон не им вдигаше

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 18:14 от Jupiter sea

# 410
Добре де, къде тогава гледах как Емил разказва, че играли шах с комшията, щял да го матира и тогава ... Обяснява какво се е случило и защо е в дома.

# 411
  • Sofia, Bulgaria
Аз пък си мисля, че един полицай не би завел вкъщи при възрастната си майка престъпник, така сигурно и Неда предполага, че може би е претърпял някаква злополука или друго. Защо да не го хареса, защо да не го види зад дрипите и мръсотията

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 18:12 от borislavaaa

# 412
  • Галифрей
Спойлер да отварят само тези които са чели книгата!!!

Скрит текст:
Като се замисля цялата тази голяма драма,касапница е заради Наталия ( малката сестра на Лазар). Венета изрод гаден, колко хора изтреби….  думи нямам. А тя е жива Наталия, изобщо не си направи труда да я потърси,да провери,че в съседната държава. Ама не трябваше да избие сумати народ за едното нищо 😑😒   

# 413

Скрит текст:
Като се замисля цялата тази голяма драма,касапница е заради Наталия ( малката сестра на Лазар). Венета изрод гаден, колко хора изтреби….  думи нямам. А тя е жива Наталия, изобщо не си направи труда да я потърси,да провери,че в съседната държава. Ама не трябваше да избие сумати народ за едното нищо 😑😒    

Спойлер! Не отваряйте, ако не сте чели:

Скрит текст:
Как прокле Лазар като го видя да се връща без бебе Наталия на ръце.. Това майка ти така да те прокълне... Ужас! Обаче тя самата е била мъжемразка ми се струва. Нали мъжът й я откраднал, за да се ожени за нея, тя едва ли го е обичала, просто историята й е такава...
 След това се е опитвала да има отново дъщеря, щото е родила 3 момчета.., които сама жертва.
Много ме впечатли моментът в книгата, когато за първи път някой заподозря Венета - това беше Емил и реши да излъже, за да провери дали тя стои зад всичко...
Той всъщност се сети, че всичко започва на следващия ден след като Георги разказва на Анита какво са направили със Страхил, Ангел и кой още беше (забравих)... че наред с другите са застреляли и едно момиче с белег. Тогава Венета мисли, че се отнася за нейната дъщеря Наталия и започва да отмъщава.. Вечерта е земетресението и с него започва историята.
Само ми се губи как така пък трите сестри се захващат да възраждат Мамника.. как трите сестри и Венета са свързани... това съм забравила. Някой, ако се сети, ще се радвам да ми припомни 🙂

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 19:35 от Jupiter sea

# 414
Добре де, къде тогава гледах как Емил разказва, че играли шах с комшията, щял да го матира и тогава ... Обяснява какво се е случило и защо е в дома.

Емил разказваше на Венци история от детството на Делян, това е било единствения случай, в който се ядосал и го ударил.

# 415
  • Sofia, Bulgaria

Скрит текст:
Като се замисля цялата тази голяма драма,касапница е заради Наталия ( малката сестра на Лазар). Венета изрод гаден, колко хора изтреби….  думи нямам. А тя е жива Наталия, изобщо не си направи труда да я потърси,да провери,че в съседната държава. Ама не трябваше да избие сумати народ за едното нищо 😑😒    

Скрит текст:
Как прокле Лазар като го видя да се връща без бебе Наталия на ръце.. Това майка ти така да те прокълне... Ужас! Обаче тя самата е била мъжемразка ми се струва. Нали мъжът й я откраднал, за да се ожени за нея, тя едва ли го е обичала, просто историята й е такава...
 След това се е опитвала да има отново дъщеря, щото е родила 3 момчета.., които сама жертва.
Много ме впечатли моментът в книгата, когато за първи път някой заподозря Венета - това беше Емил и реши да излъже, за да провери дали тя стои зад всичко...
Той всъщност се сети, че всичко започва на следващия ден след като Георги разказва на Анита какво са направили със Страхил, Ангел и кой още беше (забравих)... че наред с другите са застреляли и едно момиче с белег. Тогава Венета мисли, че се отнася за нейната дъщеря Наталия и започва да отмъщава.. Вечера е земетресението и с него започва историята.
Само ми се губи как така пък трите сестри се захващат да възраждат Мамника.. как трите сестри и Венета са свързани... това съм забравила. Някой, ако се сети, ще се радвам да ми припомни 🙂

Скрит текст:
майката на сестрите е била вещица поклонница на Марен, май е предсказала, че мамника ще се върне и да са на първия ред, че да не ги напада тях

# 416
Цитат
borislavaaa
Спойлер!
Скрит текст:
майката на сестрите е била вещица поклонница на Марен, май е предсказала, че мамника ще се върне и да са на първия ред, че да не ги напада тях

Скрит текст:
Значи цигането, дето хвърля гущера, прави жив огън и то без да иска възкресява Мамника. Сестрите го виждат и следват заръката на майка си и го правят по-силен. А Венета се възползва от всичко това да отмъсти...

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 19:49 от Jupiter sea

# 417
  • Sofia, Bulgaria
Цитат
borislavaaa
Спойлер!
Скрит текст:

Скрит текст:
Значи цигането, дето хвърля гущера, прави жив огън и то без да иска възкресява Мамника. Сестрите го виждат и следват заръката на майка си и го правят по-силен. А Венета се възползва от всичко това да отмъсти...
Скрит текст:
да, но първата вечер когато това става с гущерчето, сестрите мисля ги няма, на втората вечер когато циганетата се връщат да си догорят огъня, мисля че виждат сестрите да са ги изпреварили и се крият да гледат тогава и Делян се появява там

# 418
  • Другата България
Цитат
borislavaaa
Спойлер!
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:
да, но първата вечер когато това става с гущерчето, сестрите мисля ги няма, на втората вечер когато циганетата се връщат да си догорят огъня, мисля че виждат сестрите да са ги изпреварили и се крият да гледат тогава и Делян се появява там
Скрит текст:
И Делян “спасява“ ромчетата, като се предава на сестрите, те чуват шума.

# 419
  • Sofia, Bulgaria
Цитат
borislavaaa
Спойлер!
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
И Делян “спасява“ ромчетата, като се предава на сестрите, те чуват шума.
Скрит текст:
да, те виждат Делян. Не го хващат веднага, отива в старческия дом и на връщане през ждрелото, мисля че двете истински сестри го отвличат, после го крият от осиновената, която има съвест и иска да ги предаде. И тук се обърках значи май излиза, че втората вечер мамника е хубаво събуден и кога стана земетресението и нали Делян първо през КПП-то мина, където Аякс умря.

Скрит текст:
Като се замисля цялата тази голяма драма,касапница е заради Наталия ( малката сестра на Лазар). Венета изрод гаден, колко хора изтреби….  думи нямам. А тя е жива Наталия, изобщо не си направи труда да я потърси,да провери,че в съседната държава. Ама не трябваше да избие сумати народ за едното нищо 😑😒   
Скрит текст:
мда знае как да си направиш Мамник, но как да стигнеш до съседното село, през което минава границата и да питаш някой за момиче с голям белег на лицето

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 20:58 от borislavaaa

Общи условия

Активация на акаунт