Любители на котки - Тема 212

• 3 649
  • 113
  •   5
Отговори
# 105
  • Свети Влас
Лео започна да пиша извън тоалетната му и му купихме затворена. Явно му беше малка.

# 106
Посипи върху пелетите ползвано от него.

# 107
Тяхната е закрита и аз това си мислих да не му идва малка на височина. Макар че той не е някакъв едър котарак затова не мога да преценя размера ли е причината или пелетите.
Тя като няма сито при почистване на напишканите все остава и малко разпрашено т.е според мен трябва им мирише на тях. Явно тази дървесина много добре абсорбира миризми и не усеща, че там трябва  да си върши нуждите или пък усеща аромат, който не му харесва и затова не иска да влиза вътре. Манди редовно я ползва трябва да усеща аромат от нея.

# 108
Всички котета край мен харесват пелетите. Преимущество е освен адсорбацията и изхвърлянето в канала, още, че не се закачат за лапите и не се разнасят.

# 109
Така се случи в началото ори Сакура, че сменях почти всички налични видове постелки. И с никоя нямаше проблем. Мисля, че си зависи от котката.
Аз имам автоматична, която не ползвам. За постоянно, сме се спрели на пелети. На мен ми мирише от всички постеки, ама аз има някакво купешко обоняние. Купувала съм озонатор, имаме пречиствател, сега съм сложила над тоалетната и ароматизатор в контакт.

# 110
  • Варна
Момичета, аз да ви питам според вас - дебел ли е моя Теодор?
Омръзна ми да слушам как бил голям, дебел, огромен, пълничък и т.н., какво ли не ми чуват ушите.
На почти 3 години е, между 6 и 7 кг, не стои мирен да го претегля точно. Ще пусна няколко снимки... то по снимки трудно ама Sad Няма достъп постоянно до храна, огладнява си стабилно между храненията.
Сериозна съм ... в моите очи си е перфектен и това няма да се промени ама ако правя нещо не като хората и то му вреди, искам да знам.
Скрит текст:

# 111
Прекрасен е Теодор. Според мен и породата си му е такава - да е по-як.

Пиратчето също стабилно огладнява между храненията.
Снощи правих мусака и ми се получи много добре. По някое време през нощта нещо се събудих и така ме затегли към тавата. Не издържах и станах. Сетих се за една хубава приказка, която съм срещала из руски канали: "Самый лучший друг — это кот. Он никогда не упрекнет, что ты жрешь по ночам. Он будет жрать вместе с тобой."
Сипах му щедро, за да покажа, че ценя неговото приятелство.Laughing

# 112
Теодор и на мен ми е пухкав на снимките ❤️. И аз бих го нарекла дебеличък🤭. Много е хубав!!!
Обаче аз много обичам дебелички животни, и като кажа така за някоя котка не влагам никакви лоши мисля и критика към собственика. Просто им се радвам.
Така че не го приемай лично и не се засягай, че правиш нещо нередно. Има едри животни,  а зимата като пускат зимната козина изглеждат огромни.
Поне моите са така, целогодишно почти са на едни и същи килограми, ядат когато си решат и колкото искат, лятото изглеждат като недохранени бездомници, а зимата както ми ги нарекоха "дюнерджийки котки😂 ". Манди, са ме питали дали не е бременна 😂точно в есенния период, а вече беше кастрирана.
Отделно и всяка порода си е различна. Не слушай хората какво ти говорят, а ветеринаря, ако той ти каже, че теглото му е повече тогава вземай мерки.

# 113
  • Швейцария
Ами дебеличък е. Ясно се вижда, че има шкембе. Иначе е прекрасен. И моята Мия беше така. Ветът ни каза, че ще получи проблеми със ставите и сърцето и я сложихме на диета. Колкото и да са сладки пухкавите животни, за тях не е добре да са такива. Мия цял живот ще е на диета, тя е вечно гладна.

Общи условия

Активация на акаунт