Любители на котки - Тема 212

• 3 150
  • 94
  •   2
Отговори
# 75
  • Швейцария
Сега ще почна да се ровя да търся упътване в интернет. Лошото е, че не знам дори модела, само марката. Не може да няма комбинация, то трябва да има защита за деца.
Мия е толкова добро коте, пък тази простотия я върши редовно.

# 76
Нямах предвид такива крачета, а има едни, май подложки се водят, които да повдигнат дъската над нивото на котлоните. И тапите за краката на стол биха свършили работа.

такива имам предвид:
https://mr-bricolage.bg/podlmebeli-br-kafyavi/p/908981

# 77
# 78
Ами ние така го купихме апартамента. Всичко е чисто ново и няма да се сменя. Трябва да има някаква комбинация за заключване. То иначе бандитката ще ни подпали, че и себе си.

Виж в интернет за конкретния модел, трябва да има комбинация child lock

# 79
  • София
Сега ще почна да се ровя да търся упътване в интернет. Лошото е, че не знам дори модела, само марката. Не може да няма комбинация, то трябва да има защита за деца.
Мия е толкова добро коте, пък тази простотия я върши редовно.
Обикновенно марките имат един и същи вариант за заключване независимо от модела. Моят е Gorenje,те обаче са си със защита от такива набези,стария почва да пищи и не се включва,новия реагира на преминаване и почва да светка(няма възможност да се пусне ),а ако се застои на бутона за включване повече от 3сек директно се включва защитата сама.

# 80
Братовчедка ми си е купила протектори от Икеа. И аз се каня да купувам, че сега като са двама и като се подгонят да играят, скачат където им падне.

# 81
  • София
В студентската квартира дъщеря ми беше разрешила проблема със стъклени дъски с "лепки" против плъзгане. Мисля, че от ИКЕА или Лидл ги беше купила. Ето ги:

И бонус с една рожденичка от преди 10 години:

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 13:26 от Таня67

# 82
Хора, имам един тъп въпрос. Мия вече няколко пъти се качва на плота и включва котлоните, които са тъч скрийн. Чудя се какво да направя. Нямам упътване да видя има ли нещо за предпазване от деца. Засега слагам дъската за рязане, ама е много грозно. Някой да има опит с котка-бандит и печка?

Би трябвало да има функция за заключване. Не съм виждала тъч скрийн котлони без заключване.

Хора, Лусито ме ядосва - мръщи се почти на всякаква храна. Както съм ви споменала, понеже тя е вече на 11 години и зъбките, като на бивша бездомна, не са й в добро състояние, предпочита да се храни предимно с мокра храна. Въреки че си има и суха на разположение.
Случи се заради кучето да правя последните седмици на няколко пъти пилешко месо. Лусито много обича пилешко и риба. И не знам дали се разглези, но напоследък дори и сутрин - уж ме посреща гладна, а като й сложа пауч и едва го опитва. С консерва същата работа. Ако й дам чисто месо - яде. Хм.

# 83
  • Свети Влас
По-добре прочетете упътването там със сигуронст ще го пише. Лео вчера малко спа в моята стая, не го снимах, после спа при мама. Обикновено спи при баща ми.

# 84
Нашия котлон има функция заключване и след като взехме Бети я разучихме.  Така че, наистина трябва да намерите упътване.
Определено котката ни дисциплинира - не се оставя храна на плота или по масата, особено ако не е захлупена с капак. Завита с найлон не помага.

# 85
Из съм с такива стъклени протектори, след като счупиха самата витрокерамика и имаше реален шанс от подпалване. От Айко ги купих, но и в Лидл често пускат.

За тия лепки не се бях сетила - ще копирам. Yum

Оо, Харко, мислех си за него онзи ден (покрай Снежко - имат същия поглед) ... Simple Smile

# 86
  • София
И на мен ми се въртеше, че са купени от Лидл, но твърде много години са минали и реших, че бъркам. Joy

amy_nka, какво стана с котето с болните клепачи?

# 87
Здравейте маци и котараци Simple Smile

Може ли да ви помоля да предложите хубава автоматична хранилка и фонтачне за вода?

Да ви кажа, от автоматичната тоалетна съм много доволна. В началото я гледаше и душеше със страхопочитание, вече свикна със звуците при чистенето, а аз получавам съобщение в момента, в който е ползвана. Все още сме на ръчно почистване, но скоро ще минаваме към автоматично май. Няма никакви миризми, но аз сменям торбичката на 10-тина полздвания вместо на 25 както препоръчват, защото ми се струва прекалено дълго препоръчаното. Спря да ползва другата и макар че не съм я махнала още.

# 88
  • София
Лошото е, че това еластичното "легенче", което помага да се отлепят по-лесно топките, при нас вече се умириса, макар вече няколко пъти да мием цялата тоалетна. Продават го като резервна част, но е 25 долара.

При нас се появи още един проблем, който не е задължително да го има при други котки. Наско и Киро не клякат, докато пишкат. Съответно струята отива към задната стена, а там има дупки с винтчета и голямата дупка за изтичане на водата при миене, които не са съвсем уплътнени. Така подлизва и върху долната част на тоалетната става локва. Sad

# 89
Таня, мерси за предупреждението. За сега не съм забелязала пропускане някъде.
Аз в момента повече се притеснявам да не скъса дъното, че доста рие вътре. Ще си пазим обикновената тоалетна за всеки случай като резервна.

Общи условия

Активация на акаунт