Любители на котки - Тема 212

• 1 631
  • 46
  •   3
Отговори
# 30
  • София
Във ветеринарните клиники имат такава паста. Малцова паста мисля, че се казва.
Малцовата е друга. Тя е за по-лесно разграждане на погълнатите косми. Дава се на здрави котки. Кало пет е за котки, които не се хранят и се предписва от ветеринар. Даже в един от сайтовете трябваше да се отбележи, че сме запознати с дозировката и  кога се прилага.
Скрит текст:
Много състояния на организма изискват по-значителна или по-умерена общоукрепваща терапия с микро- и макроелементи, витамини, антипатологични добавки и енергия, както и таурин – аминокиселина с ключово значение при изтощение на организма и тъканите, вкл. сърцето. Всяко гладуване, особено при млади организми, изисква бърза реакция. Кало-пет е идеален продукт при напълно или частично гладуващи пациенти, при нуждаещи се от изброените молекули, при бъбречно болни (умишлено съдържа 0 % фосфор!), при които кахексията и енергийният недостиг са смъртоносни, за даване на диспергирани в него медикаменти и добавки.
КАЛО-ПЕТ допълваща минерална храна под формата на високоенергийна паста с таурин, омега 3 и омега 6 мастни киселини, минерали и витамини за кучета и котки. Състав: масла и мазнини, зърнени продукти, захар, витамини и микроелемент. Добавки в 1 кг: Vitamin A 200 000 I.U., Vitamin D 8 500 I.U., Vitamin E-acetate 1 200 mg, Vitamin B1 400 mg, Vitamin B2 40 mg, Vitamin B6 200 mg, Vitamin B12 400 μg, Biotin 50 000 μg, Calcium-d-pantothenate 400 mg, niacin 400 mg, Taurine 4 000 mg, Iron as ferrous sulphate monohydrate 100 mg, Iodine as potassium iodide 100 mg, Manganese as manganous sulphate 200 mg. Препоръчителна дневна дажба: кучета 1 супена лъжица (15 g)/10 кг тегло дневно, разделени на 2-3 приема; котки 1 чаена лъжица (5 g)/3-5 кг тегло дневно, разделени на 2-3 приема. Дневната дажба може да бъде удвоена или утроена, ако го изисква състоянието на животното и особено ако приемът на храна е почти напълно или напълно преустановен..

# 31
Благодарим за новата тема 🤗
Мише седи където си иска 🤷

# 32
Каквото е пипнато, то не е пипнато на 20.01 по време на контролния преглед. Много е кратък инкубационният период. Дори панлевкопенията има 3 дни инкубационен период. По-скоро е пипнато по време на операцията или е реактивиран вирус поради спад в имунитета след операцията.
Една ПКК + биохимия би могла да насочи дали е вирус или бактериална инфекция.

КалоПет на Ветокинол е витаминна паста. Може да се замени и с НутриГелПлюс на Вирбак (както и със всяка друга висококалорична витаминна паста, предполагам).
Вместо да се разрежда храна с вода и да се дава паста, може да се дава Royal Canin Recovery пастет. Той е полутечен и се дърпа лесно със спринцовка и върши същата работа. Досега не ми се е случвало болна котка да приеме да ближе витаминна паста, само когато са здрави.
Ако имаш резултати от пкк и биохимия, можеш да ги споделиш, да видим какво е... А котето ваксинирано ли е някога? На каква възраст е?

# 33
  • София
amy_nka, не случайно написах, че във ветеринарната аптека или кабинет могат да дадат нещо подобно на КалоПет. Със сигурност всяка фирма, производител на ветеринарни продукти има свой вариант. Иначе наричат КалоПет паста, но реално е нещо като гъст сироп. Не съм чакала някой да я ближе. Бутах директно със спринцовката в устата. А за Рижко никой нищо не ни беше казал. От клиниката ни дадоха буквално едно "умряло" коте, отказващо всякаква храна, не можещо да се изправи на краката си и ни казаха да се оправяме. Това с разредения пастет в спринцовка беше наша идея, след като се опитвахме да ближе от пръсти и подобни. За пастата изобщо не сме се сетили, въпреки че знаехме за нея покрай болестите на Мъро.

Как е твоето коте с болните клепачи?

# 34
Кой от двата спрея според вас е по-хубав.
https://zoomagazin.eu/products/dr-seidel-spray-with-chlorhexidin … alen-sprey-100-ml
https://zoomagazin.eu/products/diafarm-derma-care-sprey-s-hlorhe … pochistvane-50-ml
Имам спомен, че Таня беше препоръчала някакъв спрей с хлорхексидин, който много бързо заздравява раните на животните.

# 35
  • София
Кой от двата спрея според вас е по-хубав.
https://zoomagazin.eu/products/dr-seidel-spray-with-chlorhexidin … alen-sprey-100-ml
https://zoomagazin.eu/products/diafarm-derma-care-sprey-s-hlorhe … pochistvane-50-ml
Имам спомен, че Таня беше препоръчала някакъв спрей с хлорхексидин, който много бързо заздравява раните на животните.
Не, сама бях разредила Хибискръб в едно парфюмено шишенце и с него пръсках. Вкъщи винаги имаме и не съм търсила друго.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 20:06 от Таня67

# 36
От снощи имаме напредък. Хапна сама от пастета, пи водичка. Днес й сварих пилешко - и от него хапна. Сякаш има светлина ...
Котето не e ваксинирано. Прибрахме го миналата година и решихме, че е на година и малко, а данни от изследвания нямам.
Ние пръскаме раната с https://www.sigmaprovadia.com/product/sanditan-%D1%81%D0%B0%D0%B … 1%80%D0%B5%D0%B9/

Ето я калпазанката

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 19:56 от мама_на_двама

# 37
Миличката ми тя котанка. Ще се молим за нея.

# 38
Бързо да се оправя тази красота!

Не ми се отваря продукта в Амазон на мен.
Явно аз нещо съм ги объркала продуктите в българските сайтове го виждам само под формата на сапун този хибискръб.
Ох, онзи ден видях едно котенце цялото в кръв по главата, от ухото май му течеше кръвта и там му беше раната. И се сетих, че нямам нищо за такива случаи и не знам как се третират рани при животни.
Такива продукти подходящи ли са и след кастрацията?

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 19:46 от Morkovelka99

# 39
  • София
Мама на двама, добре е, че е започнала да похапва! Все така да напредвате и скоро да се възстанови напълно! Hug

Морковелка, точно сапун е. Свекърва ми работеше в Пирогов. Преди операция хирурзите си миеха ръцете с него. Счита се, че след 3 минути миене, ръцете са стерилни. Затова всякакви рани ги мием с него. Освен, че дезинфекцира идеално, не щипе. За ветеринарна употреба ме подсетиха в клиниката в Слатина, защото ми го предписаха за котешкото акне на Боги. После пръскахме раните на 2 бездомничета, които идваха пред входа и доста бързо им заздравяха. 

Не знам защо не се отваря линка (веднъж се отваря и след това спира). Ето как изглежда шишето:

След кастрация раната обикновено е чиста. По-скоро алуминиевият спрей, който показа Мама на двама, защитава шева от операцията. Ако има замърсяване и възпаление, тогава трябва да се използва нещо антибактериално.

Бях писала, че си имаме нов входен любимец. Преди седмица дойде стъпвайки на 3 крака. Уж беше се пооправил и започна да стъпва на крачето, но днес пак е трикрак. Не знам какво да го правим. Sad

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 20:39 от Таня67

# 40
Танче, като каза сега за новопоявилия се външен котарак се сещам да те питам... кое е онова котараче едно едро-едро, което преди много години бяхте намерили във входа?
Веднъж, ровейки в стара тема от 2014-та, попаднах на твота публикация за него. И все искам да те питам той сега с вас ли е, какво стана с него? Един едър оранжево и бяло.

# 41
  • София
Танче, като каза сега за новопоявилия се външен котарак се сещам да те питам... кое е онова котараче едно едро-едро, което преди много години бяхте намерили във входа?
Веднъж, ровейки в стара тема от 2014-та, попаднах на твота публикация за него. И все искам да те питам той сега с вас ли е, какво стана с него? Един едър оранжево и бяло.
Еми живя няколко години пред входа заедно с майка си (сам я доведе заради угощенията), после през 2019 г. пострада и му шиха спукания пикочен мехур и сега лежи до мен на дивана. Joy А майка му си остана в мазето.

# 42
О, Танчеее, ама той е сред сегашните ти!!! Боже, ти понеже имаш много аз малко се обърквам. И съм решила, че този голям момчок е изчезнал. Покажи го някой път като имаш настроение да снимаш.

Ама знаеш ли какво ми стана хубаво, че този голям момчок е жив и здрав.
Аз, знаеш, доста години почти не влизах във форума. Та извинявай дето така някои нишки не съм ги схванала правилно.

# 43
Таня, от нас с момчетата Heart  Flowers Hibiscus
Сина само търчи и сега се отчитам  първо с най-малкото дете

# 44
Ох, Балу ми е също голям любимец🥰
Толкова е сладичък и какви опияняващи очи има.На някои снимки изглежда един такъв миловиден сладък глупчо. Като му гледаш муцунката и бузите и ти идва да го хванеш с пръсти от двете страни и да го мачкаш и дърпаш.
https://tenor.com/bg/view/poacaury-mmm-gfi-gif-21854791
И Сина е хубав, но от двамата май повече ми харесва Балу.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 22:47 от Morkovelka99

Общи условия

Активация на акаунт