Любители на котки - Тема 212

• 1 197
  • 31
  •   5
Отговори
# 15
  • Варна
Запис в новата тема на най-добрите котачета! Simple Smile
Тео

# 16
Благодаря за новата тема.

Аш скоро го показвах, ред е на другите двама убавци.

Днес Аш и Дейзи здраво се сбиха. Аш напада и гони, тя тича и квичи на умряло. Нищо им няма, но ми писна.
Дъщеря ми държи Дейзи в стаята си, само за пишкане и вода излиза.

# 17
Догонвам, че да не изпусна темичката.

# 18
Душичката ми 🖤
След месец ще стане една година от както го няма, сякаш беше вчера, така ми липсва и си мечтая да си дойде. Няколко пъти виждам да идва подобна на него котка да яде от храната им. Първият път направо изтръпнах, все я дебна да я огледам с надеждата да е Тобчо, но не е той 🥹

# 19
  • София
забавно ни е Simple Smile)
Трудна е загубата на животинче Sad

# 20
Ехааааа. Мноого яки фотки  Heart Eyes И моделът е топ !

# 21
Ох, как си стои на дупето и какви сладки пози😍!

# 22
  • Враца
Благодаря за новата тема.

Хем си имам кашонче да си играя, хем и някакви звуци чувам..

# 23
Здравейте, с голяма мъка пиша ...
Котката ми претърпя операция от херния на червата /не знам как се води/ на 10.01. Уж се възстановяваше добре, ядеше, посещаваше тоалетна редовно, беше жизнена и енергична, даже започна да се заиграва с любимите си топчета и ... на 20.01 вдигна температура, стана летаргична, отказваше да яде и да пие вода. На следващия ден я заведохме на ветеринар. След направените изследвания и преглед, включително и ехографски, неговото заключение беше "вирусна инфекция". Махна шевовете, които по принцип трябваше да махнем утре, защото ги е разкъсала.
От сряда - вече три дни има лека промяна - понякога ближе от пръста ми от лакомствата с риба тон. Вода не иска, друга храна също. Всеки ден ходим на вливки до кабинета на вет.
Сърцето ми се къса като я гледам. Не спирам да се обвинявам какво причиних на горкото животинче. Дали е усложнение от операцията, как се е заразила и дали въобще е вирус ...

# 24
  • София
мама на двама, всичко може да е. В момента има бум на вируси по клиниките. Дано  лекуват правилно котето и да се подобри по-скоро! Hug

Според мен трябва да храниш и поиш насилствено, иначе ще остане без сили. Или вливките са не само лекарства, а и нещо за подхранване? След тежка операция поне 2 седмици хранехме Рижко със спринцовка (без игла) с разтворен пастет във вода. Една част плюе, друга преглъща... По мъничко през кратки почивки.

За подобряване на апетита и за повече сили са ми изписвали мултивитаминна паста Кало пет.
https://zoomagazin.eu/products/vetoquinol-calo-pet-energiyna-pol … sta-taurin-120-gr
В клиниката ми бяха напълнили една спринцовка и "инжектирах" дозата направо в устата. Пастата е вкусна и високо калорийна.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 15:44 от Таня67

# 25
мама_на_двама,  в периода 10-20 януари котката излизала ли е от дома, посещавали ли сте вет? Ако не е излизала, малко вероятно е да е вирус. По-скоро усложнение.
Ако е излизала, всичко е възможно.

Наистина вземи от тази хранителна паста, много е ефективна.

Дано да се подори бързо!

Навремето имахме котка, която се зарази от панлевкопения в клиниката при рутинно посещение за обезпаразитяване. Но нейните симптоми се развиха в рамките на 1-2 дни след посещението.

# 26
мама_на_двама, стискам палци да се пребори.

ММ отворил широко вратата на балкона и заспал.
Аш хубаво се е наиграл с хибискуса ми. Целият балкон е в пръст, едното клонче беше прекършено.
Силно се надявам да се раззелени и да цъфне.

# 27
мама_на_двама,  в периода 10-20 януари котката излизала ли е от дома, посещавали ли сте вет? Ако не е излизала, малко вероятно е да е вирус. По-скоро усложнение.
Ако е излизала, всичко е възможно.

Наистина вземи от тази хранителна паста, много е ефективна.

Дано да се подори бързо!

Навремето имахме котка, която се зарази от панлевкопения в клиниката при рутинно посещение за обезпаразитяване. Но нейните симптоми се развиха в рамките на 1-2 дни след посещението.
Точно на 20 беше на контролен преглед.  И всичко беше наред. И си казах - хайде всичките ми опасения бяха напразни, възстановяването сега е по-леко от кастрацията, а то ...
Започвам да си мисля, че се е заразила от кабинета, друго не знам. Доктора й прави тестове и всички бяха отрицателни. Категоричен е, че всичко с червата е наред. Казва, че няма нужда от рентген.
Да, вливат и глюкоза и NaCl.
Днес е дал пастет някакъв на мъжа ми и точно това е казал - разреден с вода и със спринцовка да даваме.
А тази паста е с изчерпана наличност навсякъде, където проверих.

# 28
  • София
А тази паста е с изчерпана наличност навсякъде, където проверих.
В три онлайн магазина ми излиза, че може да се поръча, но в Петисимо например пише, че доставят за 5 дни. По-скоро трябва да се търси във ветеринарните кабинети и аптеки около вас. Възможно е да имат останала. А могат да препоръчат и нещо друго подобно.

От този сайт съм поръчвала друга добавка и дойде бързо, но дали и сега биха изпратили бързо, не се знае - https://www.zoodobavki.com/shop-2/%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b3 … %d0%ba%d0%b8-120/  Но може да се попита по телефона след колко време ще го изпратят.

# 29
Във ветеринарните клиники имат такава паста. Малцова паста мисля, че се казва.

Общи условия

Активация на акаунт