Любители на котки - Тема 212

• 3 890
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
Аз имам проблем с това, че самата пластмаса се вмирисва много повече, отколкото предишната обикновена тоалетна. Дори и току-що измита смърди на гадна смес между урина и ароматизатор.

# 91
  • София
Аз в момента повече се притеснявам да не скъса дъното, че доста рие вътре. Ще си пазим обикновената тоалетна за всеки случай като резервна.
Точно това дъно се вмириса много. То е нещо подобно на мушама. На други тоалетни е гумено, но и гумата е пореста и ще поема повече от твърдата пластмаса. Но в един момент сигурно ще се прежалим и ще купим ново за 25 долара. Simple Smile

BundleOfLove, сигурно и при теб смърди от него.

# 92
То зависи на колко време се налага такава смяна. Може да се окаже по-изгодно да се инвестира в по-висок клас автоматична тоалетна, вместо да се сменя често. Thinking

# 93
Скрит текст:
Забравих да покажа какво ми излиза в българските сайтове за хибискръб https://www.helmed.bg/bg-product-details-396.html
.
Аз си мислих, че е разтвор и затова се изненадах като го виждах само под формата на сапун.
Сега какво да купя според вас, от това за хора или направо от нечовешкия магазин за животни едно от двете, които показах?

За какво ви трябва хибискръб?
По принцип го има като дезинфекциращ разтвор за кожа, който не се отбива след ползване - ползва се в операционните, и като дезинфекциращ сапун, който трябва да се измие след това.
Не ми трябва той точно, а нещо, което става за дезинфекция и бързо зарастване на рани при животните. Просто Таня беше писала за него, че го е използвала и за улични животни.
Видях една котка цялата в кръв по главата, някъде имаше рана май в ухото. Много ми стана жал и ми се искаше да и помогна по някакъв начин. Ако имам под ръка някакво такова пръскало, можеше да я прилъжа и почистя.
Отделно и за моите, ако ми потрябва да си имам нещо, защото не знам как се третират рани при тях.
Тобчо, ми беше направил два пъти апцес, който сам се пукаше и му ставаха големи рани. Единият път виках лекар, би му инжекция, но раната не се третира с нищо и така си стоеше. Вторият път се случи по време на празници и лекаря да не работи. Мазах го с йод, но много го болеше отделно май не е препоръчителен за тях.
Та за такива случаи се чудя какво да купя и да си имам, ако някога ми се наложи евентуално.

# 94
Аз в момента повече се притеснявам да не скъса дъното, че доста рие вътре. Ще си пазим обикновената тоалетна за всеки случай като резервна.
Точно това дъно се вмириса много. То е нещо подобно на мушама. На други тоалетни е гумено, но и гумата е пореста и ще поема повече от твърдата пластмаса. Но в един момент сигурно ще се прежалим и ще купим ново за 25 долара. Simple Smile

BundleOfLove, сигурно и при теб смърди от него.

Не знам, и самото чекмедже смърди, хем акото стои в торбичка вътре....всичко смърди, аз го сменям може би веднъж седмично, но то си остава леко влажно в това чекмедже ииии, да. Моята тоалетна е висок клас и пак...

# 95
И аз си купих от тези за котлоните, които Таня показа. Обаче не ги ползвам, защото като го сложа (имам голямо парче и две други, които заедно са с размерите на голямото), котлоните започват да пищят, много са чувствителни. Хубавото е, че ако включиш котлон, но не избереш степен, на която да готвиш (от 1 до 9), той се изключва след три секунди. Като бяхме на почивка го заключих. Има нарисувано ключе, което натискам продължително за няколко секунди, после така се отключва.
Като се преместихме в къщата, Мишето редовно се разхождаше нощем по котлоните, но след два-три месеца й омръзна.
Тя е първата котка, която не "пипа" храната ни. Редовно оставям храна на плота (готвя след 18:00 ч., след работа и често го прибирам сутрин в хладилника), дори в момента има пилешко филе с ориз и печени кренвирши с яйца. Нищо не пипа, толкова е добричка. Свикна си на суха храна и един пауч на ден. Не досажда, когато се храним, само понякога иска да подуши какво ядем и след това се оттегля. Може би има значение, че не сме й давали от нашата храна.

# 96

Не ми трябва той точно, а нещо, което става за дезинфекция и бързо зарастване на рани при животните. Просто Таня беше писала за него, че го е използвала и за улични животни.
Видях една котка цялата в кръв по главата, някъде имаше рана май в ухото. Много ми стана жал и ми се искаше да и помогна по някакъв начин. Ако имам под ръка някакво такова пръскало, можеше да я прилъжа и почистя.
Хибискръб е хлорхексидин в състава си. Такова "пръскало" с хлорхексидин за котки има, но не ти препоръчвам да пръскаш към непозната котка, не знаеш как ще го понесе. Laughing Айде първия път ще го понесе, ама втория ще бяга като те види, а само с един път пръскане не става, поне два пъти трябва да се промие. Когато котката е много страхлива е мисия невъзможна и тогава пръскам на клечка за уши или тампонче за грим, в зависимост от големината на раната. Аз имам ето такъв спрей Виоцид, който оцветява раната в тъмносиньо. https://www.sigmaprovadia.com/product/viocid-spray-%d0%b2%d0%b8% … 1%80%d0%b5%d0%b9/
Връхчето на спрея е много тънко, за да може да се пръска по-прецизно, дори в дупка от ухапано. Много съм доволна от този спрей. Спестявал ми е ходене по ветове. Мъжките като се бият понякога си правят големи бели, та чак гноясват и се подуват раните от ухапвания. Веднъж се наложи да водя един юнак побойник да го шият (и милият го шиха без упойка) и от тогава като видя подуто ухо с рана промивам първо с физиологичен разтвор да изтече мръсотията и след това пръскам няколко дни с този спрей. До седмица раната зараства и се избягва абсцес.

Танче, няма промяна засега. Дебна възможност да го заведа в Пловдив на преглед. Като му правя дренажен масаж по нослето се облизва и преглъща, но и хърка горкия при дишане, и не смея да го капя и мажа с нищо засега, дразнят го очите, много-много не дава да му ги пипам. Confused

За тоалетните... Аз стигнах до заключението, че най-перфектната тоалетна (без мирис) трябва да е ето такава, от неръждаема стомана, със сито, затворена или полузатворена, с натурална постелка дървени пелети или соеви пелети.

Цените на тези от неръждаема стомана вървят от 90 до 190 лв в Тему, в зависимост от големината.

Ако измислят такава за пелети самопочистваща се - записвам се.

Цялата ми къща е в прах от пелети, но миризмата е наполовина от преди... Трябват ми затворени тоалетни... И един робот да минава пода... Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 02:13 от amy_nka

# 97
  • Швейцария
Намерих в интернет упътването за котлоните и комбинацията за изключване. Проблемът е решен.
Аз имам най-обикновена закрита тоалетна от ТЕМУ. Не мирише изобщо. Ползвам парфюмирани соеви пелети., които ги хвърлям в тоалетната. Всеки, който влезе у нас, казва, че изобщо не се усеща присъствието на котка.

# 98
То и автоматичната, понеже е затворена, не се усеща, освен ако не се навреш в нея да я душиш. В хола стои инсче. Обаче като я отворя за миене припадам.

# 99
Аз ползвам царевична постелка в момента. Няма грам миризма дори да си завра носа в барабана и за сега не съм забелязала да залепва нещо по дъното, а нашия въпреки че вода не пие, пишка доста обилни количества. Налага се обаче допълване на 2-3 ползвания, че доста материал отива в торбичката. Обикновената тоалетна е пластмасова и тя си мирише. За това и е в банята, където върти вентилатор по цял ден. Автоматичната е в кухнята, че в банята няма на близо контакт.
Ние сме с такава от скоро, така че в дългосрочен план може и да се появявт проблеми. За сега обаче доволно всичко.

# 100
Каква царевична? Дай линк, моля. За автоматичната трябва да нещо като бентонит, което е дребно, фино, и прави хубави топки. Приемам всякакви немиризливаи предложения!

# 101
Ето тази Super Benek Corn Natural Clumping Cat Litter
Дребна е, малко по-прашна е обаче, но грам не мирише, само леко дървесен аромат има, ако я душиш.

# 102
Хубави топки ли прави?

# 103
Ами не знам какво разбираш под хубави Simple Smile Става на буци където е мокро и не се разпада.
Ето така изглежда след като извъртя почисване. Аз съм доволна.

# 104
Аз още не съм ходила из зоомагазини да разгледам тоалетните.
Не мога да преценя малкият дали вече не иска да използва тоалетната, защото му е малка или заради пелетите.
Манди няма никакви проблеми, влиза и си я ползва, но това малкото се инати.
Ще купя пак бентонит да го видя какво ще прави, ако се окаже, че материала е причината май ще трябва още една тоалетна да взема и за него. Ако се окаже големината май ще търся направо закрита голяма със сито.
Тези за ъгли ми се струват компактни, ако ми се наложи втора сигурно ще търся такава.
Макар че с тези пелети и аз не усещам миризми, но се чудя как да го науча да ги ползва и той. Пробвах да го вкарвам аз и както се учат бебета ми не иска.

Общи условия

Активация на акаунт