Любители на котки - Тема 212

• 33 135
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Привет!
Вчера ходих на изложението във Варна - Мейн Куун и екзотични породи котки.
До сега не бях ходила на изложба на котки. Много се разочаровах.
Котките бяха в най-разнообразни клетки и меки кутии с мрежа - общо взето събрани от кол и въже, всеки каквото има. За международна изложба очаквах да са в някакви по-предсдтавителни еднакви контейнери.  Съответно изобщо не можеше да се направи и една сносна снимка през решетки и мрежи.
Не бяха написани породите, трябваше да се гадае.
Собствениците бяха ужасно необщителни, все едно посетителите с нещо им пречат.
Повечето котки бяха стресирани.
Няколко Мейн Кууна имаше, които според мен още не бяха достигнали пълните си размери, бяха доста дребни.

Имаше бенгалски котки, абисинци, персийски, регдол, шотландска клепоуха и сфинксове.

Бенгалските котки ми се видяха доста едри и красиви.
Персийските и шотландските клепоухи не ме впечатляват. В смисъл - не са ми екзотични, виждала съм доста.
Редголите ми се стори, че имат много като пух козина, направо не знам как я предпазват от заплитане. Красиви са, харесвам ги.
Котката сфинкс никак не ми допада. Казаха, че я къпят всеки ден. И дори едната започнаха да я почистват с някаква пяна, докато бях там. Горката.
Само един абисинец успях да пипна. Беше много мек. Стопанката обясни, че не пада козина.

Ето няколко нескопосани снимки:

# 661
  • София
Горките животинки... Confused

# 662
Абсолютно....горките животинки! И всичко това  е породено от суета. Толкова да ми е противно, когато някой ме попита каква порода са котките ми.  Помияри отговарям, като мен и теб!
Будиста :

Марксиста:

# 663
  • София
utro, затова не ходя на такива изложби. Когато децата бяха малки отидохме 2 пъти. После и децата отказаха. Вярно, има котки, които са свикнали и не им пука, че са на изложба, но повечето са толкова стресирани! При нас имаше и много покрити с чаршафи клетки, за да изолират котетата от посетителите.

Не го правят толкова от суета, а заради развъждането. Колкото повече медали имат, толкова по-ценен и скъп е развъдника.

С билети ли беше? Нали тук коментирахме дали е платено или безплатно. 😃

# 664
Ей, хора, открих защо наш Джеки има фетиш да ближе обелки от моркови и да се въргаля в тях! Joy
Морковите съдържали летливи съединения и терпени, които по химичен състав напомняли на непеталактон - активното вещество в котешката билка (catnip). 
Същия тоя Джеки го анализирахме като поведение с Джеминай, защото мрази пелети (откакто смених бентонита с дървени пелети, Джеки отказва да ползва тоалетната по предназначение и вървя с парцала след него) и ботът ми предложи най-подходящата за него котешка тоалетна - Тофу със зелен чай. Сега остава да тествам предложението. Simple Smile

# 665
Таня67, да, с билети беше - 4 евро.
Наистина доста неприятно преживяване. Аз не бях ходила и много исках да видя наживо Мейн Куун.
Всички останахме много разочаровани.

# 666
  • До морето...
Amy_nka,на Тоби така му действат маслините😀Полудява по тях.
Беше поискала да дам отчет за профилактичната уринари храна на N&D-привършва пакета,хапва си я ,пишка си,всичко е наред.🙂
Ето го мечо

# 667
Утро, все едно мойто Синче-абисинче видях на снимката. Ние Сина го водихме сама веднъж на изложба и решихме, че няма да повторим.

# 668
  • Свети Влас
Добро утро, миличките котенца, кой знае колко са стресирани, че са в тези малки клетки.... Аз казвам порода Любов е котето ми.

# 669
  • До хладилника, който обичам
Виждат прашинките, носещи се във въздуха котките, понякога гледат тънки паяжинки, които въздухът движи и подобни, които ние виждаме трудно или изобщо не забелязваме.

Наистина ли абисинците не пускат косми?

# 670
Така се надявам да са мини мушици винарки или подобни материални хвъркала, защото другото ме смразява. Тера не само гледа, но става и настъпателна, а опашката й- на шомпел ( понякога).

# 671
Косъмчетата на абисинците са късички и много фини. Рядко се виждат косъмчета, основно върху тъмни дрехи.

# 672
Така се надявам да са мини мушици винарки или подобни материални хвъркала, защото другото ме смразява. Тера не само гледа, но става и настъпателна, а опашката й- на шомпел ( понякога).
Аз съм от вечно съмняващите се. Но в къщи няма дребни мушици. Вече им свикнах на странното поведение и на двамата😊
Не обичам животински изложби и никога не съм ходила.

# 673
  • Швейцария
За Мия никой не ме е питал каква порода е Laughing
Тофу пелетите са много добри. Може да се изхвърлят директно в тоалетната. И аз имам тези със зелен чай, поръчвам ги от Зооплюс. Изобщо не мирише с тях.

# 674
Таня67, да, с билети беше - 4 евро.
Наистина доста неприятно преживяване. Аз не бях ходила и много исках да видя наживо Мейн Куун.
Всички останахме много разочаровани.
Тези Мейн Кууни от снимките ти на мен не ми се сториха много "оригинални", ако мога така да се изразя. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт