Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 24 313
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Нищо подобно! Винаги с аналгин съм успокоявала менструални болки.

# 241
Нещо ми стана и в последните месеци болката е много силна по време на целия цикъл, а не само на втория ден както беше преди. Кървенето не е прекалено обилно.
На колко години си?

# 242
Нищо подобно! Винаги с аналгин съм успокоявала менструални болки.

И аз така.

# 243
Спор няма, че Аналгина успокоява болката, но може да засили кървенето, това исках да кажа.

# 244
Няма такова нещо! Бъркате с аспирин, който усилва кървенето!

# 245
Потърсих инфо, защото аз цял живот за болки (вкл. и менструални) пия аналгин. Някой в тази статия твърди, че и той засилва кървенето, но моят личен опит, базиращ се на години употреба на аналгин казва, че не го прави.
https://ezine.bg/n-100968-%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D0%B4%D0%B5%D0%B9% … D1%8F%D1%82%D0%B0

# 246
Рядко съм имала силни, нетърпими болки, но в такива случаи и топли компреси са ме облекчавали., магнезий също е полезен за отпускане на мускулатурата

# 247
Айде прочетете малко повече за противопоказанията на Аналгина. При пациенти с кървящи язви е противопоказан  например, защо ли???? също като Аспирина, както и при пациенти на антикоагуланти с особено внимание.

# 248
Че това се отнася и за всички ибу и кето профени. Даже са по-опасни за пациенти с язва. Аналгин не ми е дразнил стомаха, но другите да, затова не ги пия.

# 249
Прочетох, но моят личен опит показва, че това, в моя частен случай, не е вярно за Аналгина. Имам подозрения, че изобщо също не е вярно. Когато родих със секцио и бях 24 часа в реанимация, постоянно сестрите ме питаха "как си, искаш ли аналгинче да ти сложим?!". Ами... те трябва да знаят най-добре.

# 250
При Вас може да не е имало никога проблем,при мен също. Трябва да се има предвид обаче,а не че,задължително ще доведе до кървене. Лично аз съм имала пациент с язва на стомаха, който след прием на течен Аналгин изкървя брутално.

# 251
Това е друго, в стомаха има пряко въздействие върху кървяща рана. Но по кръвен път не въздейства както аспирина, примерно.

# 252
Хващате се за една дума и спор да има, то се започва "ама при мен не е така,значи не е вярно'' и куп други ''доказателства". Мисля, че обясних какво искам да кажа още в първия си пост. Няма смисъл от спорове.

# 253
Е... Ти може да обясниш, а аз не може? Твоето е обяснение, а моето спор? 🙄

# 254
Годините не са фактор в случая ми. Мои роднини и приятелки са със силни болки всеки месец откакто имат цикъл и дори ходят за инжекции в болницата. По-скоро си мислех за висок естроген. Само да не стане разправия и по този въпрос сега.

Общи условия

Активация на акаунт