Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 24 315
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Моите болки след раждането значително намаляха. Но може би не при всички е така.

# 256
Е, щом така смяташ, тук едва ли ще намериш правилния за теб отговор.
Приятелките ти са с болки откакто имат цикъл, при теб се появяват внезапно, а вероятно имаш цикъл от години, в които си нямала болки.
Както и да е, дано намериш причината и да овладееш нещата.

# 257
Не са ми внезапни болките, имала съм и преди много години когато се хранех с доста захар. Винаги съм имала болки, но само първи-втори ден. Единични са случаите месецът да мине безболезнено. Сега може и магнезий да ми трябва още. Тук търсех болкоуспокояващо, а не диагноза. Намерих го, добре ми е с аналгина.

# 258
Здравейте, моля ви посъветвайте ме колко вигантол капки на ден да взимам. При реф. ст-ти 80-250 nmo/l при мен е 45.9. Бях го вкарала в норми, но уви, отново съм надолу. В понеделник съм при ендокринолога да кометира, но имам вигантол за малкия така и така.  С кърменето няма проблем нали така. Възможно ли е да ми е депресирано и отпаднало от недостига?

# 259
Възможно е. Съвместим е с кърменето, но по-добре схемата да я отпредели лекар.
Аз за първи път открих, че съм с дефицит именно при кърменето.

# 260
Абсолютно възможно и при мен беше така. Дори и да вдигнете нивата,не спирайте с Вигантола. Аз пия 2-3 пъти в седмицата по 5 капки. Скоро ще си пускам да видя как са нещата,въпреки че аз едвам го бях вдигнала в долните граници на нормата и лекарката каза добре е. Предвид, че кърмя изобщо не мисля да го спирам,въпреки че тя ме посъветва да не го пия след края на зимата.

# 261
Здравейте, моля ви посъветвайте ме колко вигантол капки на ден да взимам. При реф. ст-ти 80-250 nmo/l при мен е 45.9. Бях го вкарала в норми, но уви, отново съм надолу. В понеделник съм при ендокринолога да кометира, но имам вигантол за малкия така и така.  С кърменето няма проблем нали така. Възможно ли е да ми е депресирано и отпаднало от недостига?

При дефицит има депресивни състояния и тревожност, както и голяма умора, така че да вероятно ти е от това. Но може да имаш и други дефицити на витамини, желязото също е хубаво да си видиш, В12. Иначе от Вигантола може да си вземаш по 6-7 капки дневно (това са 3000-3500 единици) докато отидеш на лекар. Но с вит.Д е хубаво да си вземаш магнезий, защото е кофактор за усвояването!

# 262
Много ви благодаря за отговорите! Малко се притесних защо се чувствам така и се надявам това да е причината. Иначе това ми пусна като изследвания. Щитовидната ми била леко уголемена, но в граници и каза да ползвам йодирна сол. Ще пусна и желязо  б12 значи и магнезий ще запиша да го питам как да взимам. Благодаря ви!

Последна редакция: ср, 04 мар 2026, 21:52 от InYan238

# 263
Вигантол пия по 6 капки дневно, постоянно, при нива към горната граница.
Т.е. това е поддържаща доза.
За такъв голям дефицит трябва по-сериозно попълване, но за момента може да пиеш по 6. Докато лекарят ти назначи доза.

# 264
Това е много тежък дефицит, а натрупването е бавно. Аз бих пилa по 10 капки дневно за доста време, задължително с К2 и магнезий. По толкова пием и ако някой вкъщи е болен. Майка ми пие по толкова от месеци заради друго и го е докарала едва до средата на референтните стойности.

Последна редакция: чт, 05 мар 2026, 11:04 от soul81

# 265
Здравейте, някой пил ли е желязо на Solgar? Дали имате впечатления - помага ли са ниски нива на феритин и желязо и води ли до запек или някакви други стомашни проблеми?

# 266
синът ми на 17г беше болен преди 2 месеца и от тогава му стои цепка на долната устна и не заздравява
Нещо да препоръчате

# 267
  • Burgas, Bulgaria
Някой пил ли е Моксистад, това е като Авелокс?
Вчера ми го изписаха ,като изпия хапчето и след час съм парцал . Гадене едно на ръка ,лошо ми е ,главата ме боли като при мигрената ,направо смазана се чувствам.  Днес 11и30 го изпих ,е сега дойдох на себе си .
За,първи път ми се случва такова нещо .
Внушавам ли си ? Не мога да разбера.
Лл каза ,че е доста силен АБ , но гърлото ми е с пришки рани ,които някои  днес са побелели (по стената на гърлото се виждат)  .
Отзад възлите в основата на врата ми били подути ,отпред също .
Трябва да ви кажа ,не съм вярвала, че едно хапче може да повлияе ,но има огромна промяна от започналото вчера лечение .

# 268
Не си внушаваш, силен антибиотик или антимикотик могат да ти го причинят това, за съжаление. Убиват много неща и наведнъж, а не само това заради което са ти предписани. И т.нар. die-off може да бъде много неприятно нещо, както и сама си видяла.

# 269
Само за ъпдейт и евентуално за ваше мнение, че ми е интересно. Докторът ми изписа Солигамма 20 000 IU две седмици по х2 седмично и три месеца по 1 на седмица. Според него няма значение дали е течен или капсула/хапче и няма нужда от вит К или магнезий. Аз съм чувала, че течна форма е най-добре усвоим витамина. Не ми и предписа да взимам паралелно нищо. Също каза, че за да усетя нещо като депресия, тревожност и тн.. трябва да е по ниско от 15 нивото.

Общи условия

Активация на акаунт