Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 24 361
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Да да, благодаря за поправката, mibobo, К2 значи. Аз уж знам, но вероятно щях да пропусна тази подробност в аптеката.

abadjieva благодаря за съветите. Изкоментира, че калцият ми е нисък, но в граници 2.21 при реф. ст-ти - 2.15-2.50. И да хапвам повече такива храни. Попринцип хапвам всеки ден прясно, кисело мляко, сирене, кашкавал..ще включа някоя друга подходяща храна
Б

Мисълта ми е, че ако не приемате достатъчно калций с храната може да се наложи да приемате и калций.
Един бърз калкулатор, но е на английски.
https://osteoporosis.ca/calcium-calculator/

И още нещо, ние тук даваме съвети, но не познаваме цялостното здравословно състояние на жената. Най-важното е да прочетете какви са противопоказанията и warnings and precautions преди да започнете да пиете каквото и да е.

# 286
Благодаря, за отговорите, момичета.
Т.е.само веднъж се пие глюкозата.

# 287
Да, само веднъж.

# 288
Да,в лабораторията би трябвало да дадат указания.Без храна 8-10 часа,най добре 12

# 289
Цикатридина спрей може ли да се ползва върху рани с кора, но не са все още зарастнали? Има шевове плюс серизоно охлузване.

# 290
Аз лично след 2-те ми коремни операции с шевове, имаше доста кори, не мазах нищо, докато не паднаха. Така ми бяха казали лекарите. Върху кора - не, като падне - да.

# 291
  • Бургас
Здравейте,
Има ли някакви изследвания, които човек може да си направи за диагностика на начален стадий на деменция.

# 292
Позната ходи при невролог, който й прави когнитивни тестове които хващат начална деменция

# 293
Привет, как се процедира с противозачатъчни? Личната лекарка може ли да изпише или трябва да ходя на гинеколог? Правят ли се изследвания или просто разговор за общото ми състояние? Има ли преглед някакъв?
Въобще нямам представа как става това... Благодаря предварително.

# 294
Още докато бях с шевове имах рецепта от лекаря за цикатридина. Да я пръскам няколко пъти дневно. Оказа се, че не върши работа, защото прахчето от спрея моментално падаше на пода и все едно нищо не се задържаше върху самата рана. Питай за йодасепт.

# 295
  • София
Здравейте! Д - Димер 1.13 при норма 0-0.65 малко завишен, искам да го повторя в Бодимед София,  ако има някъде добра лаборантка, която да не ми се кара за вените че били лоши и набождания на двете ръце, ако знаете?

# 296
Позната ходи при невролог, който й прави когнитивни тестове които хващат начална деменция
И мен ме интересува, това всеки невролог ли може да го направи?

# 297
Мисля, че не всеки, но не съм на 100% сигурна. Този невролог работеше в отделение "Съдова неврология" доколкото помня.

# 298
Чела съм, че в Александровска имат отделение за деменция.

# 299
Момичета , сина ми на 17 е с Варицела. Моля за нещо ефикасно за пъпките . Много го сърбят .Други съвети за по-леко преминаване през тази болест? Докторката ни ме чу по телефона и и изпратих снимки. Каза мажи го с това червеното и толкова. Кое точно не разбрах. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт