Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 24 486
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Всичко по ДЗО. Направления не ползвам.
Ще го сваля все пак.

Днес бях на платен преглед, без направление и ми е отразен, лекарят ми е пуснал амбулаторен лист и го е отразил явно в системата.

# 436
Готова съм!
Благодаря и аз за идеята за Евротръст! 🌺

# 437
По принцип каквото е в НЗИС. Аз работя в частна болница и като пускаме или ми пуснат нещо изследване, рецепта, се отразява. Като лежах в болницата също и после и като родих. Даже се появи на детето профила веднага към моя. 😀

# 438
Всички ваксини за КОВИД са отразени. И една за тетанус. Simple Smile

# 439
  • Бургас
И на мен в приложението ми излизат някои прегледи и изследвания, които съм си направила на частно. Не всички де. Явно тези, които не укриват доход си подават съвестно нещата.
Ваксините ми излязоха, които съм си правила от 2005 насам.

# 440
Здравейте! Сутринта пих аденорик 80 мг за подагра. По грешка на обяд изпих още едно хапче-ще ми стане ли нещо?

# 441
# 442
Здравейте,
Малко съм объркана. Идвам от преглед при ендокринолог след обременяване. Като цяло резултатите са в норма но нома е 2,6 т.е. има лека ИР. Килограмите са ми доста и целта е свалянето им.
Директно ми препоръча оземпик. Казах й че трябва да го обмисля.
Според нея никакви добавки не биха ми помогнали за намаляване на килограмите.
Забравих да я питам кога се изписва глюкофаж и метформин  но за тях и дума не е казала.
Та имам нужда да чуя мнения.
Да търся ли още едно мнение на ендокринолог.
Отделно ми каза, че ще ми се промени начина на хранене. Аз си мисля, ако имам волята да не ям въглехидрати и сладко изобщо ще мога да сваля и без оземпик.
Хаос ми е в главата.
Добавям, че от 8г. съм на АД, а те влияят на метаболизма.
Резултатите от изследването съм качила в темата на д-р Въндева но не ми е отговорила все още.

# 443
Здравейте,
Малко съм объркана. Идвам от преглед при ендокринолог след обременяване. Като цяло резултатите са в норма но нома е 2,6 т.е. има лека ИР. Килограмите са ми доста и целта е свалянето им.
Директно ми препоръча оземпик. Казах й че трябва да го обмисля.
Според нея никакви добавки не биха ми помогнали за намаляване на килограмите.
Забравих да я питам кога се изписва глюкофаж и метформин  но за тях и дума не е казала.
Та имам нужда да чуя мнения.
Да търся ли още едно мнение на ендокринолог.
Отделно ми каза, че ще ми се промени начина на хранене. Аз си мисля, ако имам волята да не ям въглехидрати и сладко изобщо ще мога да сваля и без оземпик.
Хаос ми е в главата.
Добавям, че от 8г. съм на АД, а те влияят на метаболизма.
Резултатите от изследването съм качила в темата на д-р Въндева но не ми е отговорила все още.

Има тема за инсулинова резистентност, прочетете. Не започвайте с Оземпик. С хранене и движение ще овладеете проблема. Напишете какви са ви резултатите от обременяването на кръвна захар и инсулин?

# 444
За пореден път да отбележа,че резултати в норма не означава оптимални стойности.Според мен и режим на хранене и движение ще ти помогне.Килограми се качват и по други причини.Вероятно имаш и дефицити.

# 445

Имам дефицит на витамин д.

# 446
Джанъм Ако имате желание, може просто да си промените начина на хранене. Ако ви мързи, се започва с Оземпик, но ако искате постоянно да сте във форма, това означава, че трябва да се приема доживот.

# 447
Джанъм, инсулина на гладно трябва да е до 5, нищо че пише друга горна граница. Пишете в темата за инсулинова резистентност, там ще получите правилни съвети.

# 448
Аз бягам вече две години от Оземпик, хем имам преддиабет (даже ми го водят диабет) + ИР. Но аз пия глюкофаж (не че ми помага за килограмите, не ми.)

С режим на хранене е по-добре да се пробва. Сега, то може и АД да бърка работите обаче, там не знам какво да посъветвам.

Но ако не става с режим на хранене, чак тогава мисли за Оземпик. Мен си е ме шубе от него.

# 449
Кога се изписва глюкофаж?

Общи условия

Активация на акаунт