Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 24 388
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,
Преди седмица удариха сина ми с топка за ханбал по ръката и малкия му пръст се поду. Снимаха го и не е счупен. Още е леко подут, но много го боли. Може да го свива. Въпросът ми е с какво да го мажем, за да облекчим болката? Нищо не ни изписаха.
Опита ми показва РЕПАРИЛ ГЕЛ!
И естествено лед няколко пъти на ден.

# 556
Здравейте! От януари до сега съм с едно много упорито и болезнено подсичане в кожните гънки на краката (ингвиналните гънки). Опитах всичко възможно - течна пудра, крем Бочко, бариерен крем Дермалибур, мазах с Бетазон трио, с Фусидин Н - от нищо не се повлиява. Кожен лекар първо започна да ме лекува за гъбична инфекция - пих през устата итраконазол и мазах гънките с канестен - никакъв резултат. В крайна сметка реши да ме изследва за бактерии с тампон който втри в кожата и излязоха ентерококи. По антибиограмата са чувствителни на Ципрофлоксацин, Левофлоксацин и Ампицилин. Докторката ми изписа Ципрофлоксацин, но сега чета в интернет че този антибиотик се използва при грам отрицателни бактерии, а ентерококите са грам положителни. Някоя лекувала ли е кожни инфекции с Ципрофлоксацин и дало ли е резултат? Забравих да кажа, че и кръвна захар изследвах, която е нормална. Измивам се всеки ден с крем сапун Бочко смрадлика, сменям бельото, .. И НИЩО. Омръзна ми

# 557
Аз имах такова подсичане едно лято.Не съм се изследвала,но се оправих с масло от чаено дърво.

# 558
За удареното и аз препоръчвам Репарил гел.

За подсеченото - гентамицин за мазане? То е антибиотичен крем.

# 559
Бетазон трио съдържа Гентамицин. Не даде резултат.

За маслото от чаено дърво не съм опитвала, благодаря. Но щом има бактерии няма да ми се размине антибиотик. Въпросът е дали Ципрофлоксацин ще свърши работа, че прочетох разнопосочни мнения в интернет.

# 560
А компреси със смрадлика? Скоро научих в друга тема за благ мехлем. Прочети и за крем Рачев. Знам, че не отговорих на въпроса ти, извинявай.

# 561
Като не действа противогъбично и АБ, пробвай с кортико.

# 562
От неделя ме боли гърлото, нито кашля, нито температура, но не минава. Смуча хексоралетен и пръскам тантум верде. Някой да е бил така

# 563
Здравейте! От януари до сега съм с едно много упорито и болезнено подсичане в кожните гънки на краката (ингвиналните гънки). Опитах всичко възможно - течна пудра, крем Бочко, бариерен крем Дермалибур, мазах с Бетазон трио, с Фусидин Н - от нищо не се повлиява. Кожен лекар първо започна да ме лекува за гъбична инфекция - пих през устата итраконазол и мазах гънките с канестен - никакъв резултат. В крайна сметка реши да ме изследва за бактерии с тампон който втри в кожата и излязоха ентерококи. По антибиограмата са чувствителни на Ципрофлоксацин, Левофлоксацин и Ампицилин. Докторката ми изписа Ципрофлоксацин, но сега чета в интернет че този антибиотик се използва при грам отрицателни бактерии, а ентерококите са грам положителни. Някоя лекувала ли е кожни инфекции с Ципрофлоксацин и дало ли е резултат? Забравих да кажа, че и кръвна захар изследвах, която е нормална. Измивам се всеки ден с крем сапун Бочко смрадлика, сменям бельото, .. И НИЩО. Омръзна ми
Нали има антибиограма,на кое ще повярвате? Многото четене в интернет,понякога само ни тревожи и обърква. Доверете се на изследването и на лекарката. Старото бельо най-добре да се изхвърли и да си купите памучно,без дантела за да не дразни мястото. Има безшевни биники и боксерки,които мисля ще са подходящи.

# 564
От неделя ме боли гърлото, нито кашля, нито температура, но не минава. Смуча хексоралетен и пръскам тантум верде. Някой да е бил така
Да, първо болки в гърлото - доста силни при това, после силна хрема. Без температура. А аз май ще се размина с кашлицата, но у дома и кашлят със същия вирус.

# 565
Да, първо болки в гърлото - доста силни при това, после силна хрема. Без температура. А аз май ще се размина с кашлицата, но у дома и кашлят със същия вирус.
И с какво се лекувате😌

# 566
С това + Синупред. Като се появи хремата и почнах да пръскам и да пия Синупред, днес е значителтно по-добре от вчера. Носът тече яко, но поне не е запушен.
Скрит текст:

# 567
Margarita1976 С ципрофлоксацин не се лекуват ентерококи. Ходете при личния да ви изпише Уназин.

# 568
Margarita1976 С ципрофлоксацин не се лекуват ентерококи. Ходете при личния да ви изпише Уназин.
Да, и аз се зачудих че няма да свърши работа. Или Уназин или Амоксиклав трябва.

# 569
  • Бургас
Момичета, някой да знае тайна, за слаби капиляри в носа?
Моите нали тренират бокс, големия от нищото му шурва кръв, едвам едвам ако го докоснат.
Предстои им спаринги в събота и на двамата.
Чудя се как да процедираме с този нос!
Всеки път е едно си също с кървенето!

Общи условия

Активация на акаунт