Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 24 334
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Mila, тези дерматолози, дали ще са ми полезни за проблем с клепачите. Изсъхват много и започват да се цепят, ако пропусна да ги намажа с крем. Обикновен крем за клепачи на биодерма, не някакво лекарско мазило. Ако да, моля те да ми дадеш координати. Бях обикаляла преди време, но така и не ми решиха проблема лекарите, които посетих. И съм се решила пак да тръгвам да търся трайно решение.

# 601
Мини,

Тук съм малко разколебана, защото клепачите са работа и на дерматолозите, и на офталмолозите.
Аз лично имам проблем с клепачите, но от очно естество, не е като твоя и си ходя на очен. Давам ти координати за всеки случай - очен център “Корнеа”, д-р Хюлия Рюстемова. Там дават много насоки за козметика и грим в околоочна зона, аз много съм научила от тях какво точно да избягвам като съставки.
Иначе - дерматолог - смятам, че д-р Петя Петкова от Дерма Акт ще ти свърши работа. Тя доста често изписва и правени лекарства (кремове), от които съм много доволна.

# 602
Много ти благодаря, Mila. Hug Записвам си ги и ще запазя час възможно най-скоро. Simple Smile

# 603
Имате ли информация за физиотерапията в Пирогов, как е нивото?

# 604
Пиши после отзив, Мини, ако искаш. Ще ми бъде интересно какво се е оказало.

# 605
Ще пиша задължително. Simple Smile

# 606
Маргарита, препоръчвам ти д-р Лукова от Кожния диспансер. Не работят с касата, вземи си зелен талон от ЛЛ, за тях лимит няма. Там 15 лв. доплащах, сега не знам колко ще е.

# 607
Може ли вашето мнение за щитовидните хормони? Знам, че да са в граници и да са оптимални са две различни неща. През идната седмица ще ги види и лекар.
/за ИР си знам, тя е отдавна/

Скрит текст:

# 608
Аз отново плахо ще добавя - не мехлем ще оправи тези мокрещи повърхностни рани, а антибиотична пудра. С мехлем ще стане по-зле. Не е открито място, което да намажеш и да стои така, освен че има допиране на тъкани в тези гънки и става "пакетче".

# 609
Аз отново плахо ще добавя - не мехлем ще оправи тези мокрещи повърхностни рани, а антибиотична пудра. С мехлем ще стане по-зле. Не е открито място, което да намажеш и да стои така, освен че има допиране на тъкани в тези гънки и става "пакетче".

Имаш право, но ако наистина бактерията не е чувствителна към антибиотика в пудрата нищо няма да стане. Слагала съм обикновена бебешка пудра и течната пудра на цикатридина - нищо не постигнах с тях. Това подмокряне си продължава. Като пипна бельото след един час стоене на компютър и е влажно. Трябва едва ли не да се събувам, за да проветрявам засегната област.

# 610
Баба ми имаше такова подсичане под гърдите и лекар каза пудра - антибиотична, бебешка..различни. Слагаше и памучен плат, за да попива влагата, без сутиен, т.е. нищо стягащо и синтетично (това за проветрението може да звучи странно, но всъщност е вярно, мястото трябва да се държи сухо). Аз съм почитател на природните антибиотици - сребърна вода, клеева тинктура на водна основа. Може да се опита на мястото да се слага хума на прах, лекува много успешно кожни бактериални инфекции.

Щитовидните изследвания са много добри с изключение на ТСХ, който не е най-оптимален. Може да се потърсят други дефицити и да се опита да се сваля още през тях, например вит. Д. Но дори и така не би трябвало да създава проблем, освен при бременност.

Знаете ли как да се пребори Стафилококус ауреус в око? Има антибиограма и се работи по нея, но няма съществен напредък.

# 611
Чувствителна е според антибиограмата към Хлорнитромицин (Хлорамфеникол), но го има на капсули и трябва да отваряш капсулата, и да пудриш със съдържанието. Няма го като отделен продукт на пудра.

# 612
Стафилококите са много упорити, лекуват се с капки и мехлеми според Антибиограмата. Понякога става много бавно и се налага да се сменят няколко вида.
Ако персистира - да се пусне и носен секрет, нерядко от там именно идват тези стафилококи.

Аз лично не бих си изсипвала директно отворена капсула хлорамфеникол. Това не е пудра и не е ясно дали ще проникне достатъчно в кожата, за да убие ентерокока, който не е обикновена бактерийка, която хоп, пудричка от аптеката без рецепта и се оправя.
Борила съм се през живота си с какви ли не тъпотии като инфекции, къде ли не, е това чудо, ентерокок е едно от най-упоритите.
Баща ми в момента има такова нещо в пикочните пътища, след като беше с катетър 3 месеца и вече е на 2-ри курс АБ, само че той ги пие по 3-4 седмици и пак не се повлияват гадините. А всичко е по антибиограма.

# 613
Иска ми се да мога да видя как мокреща рана в ингвинална гънка ще се излекува с капки или мехлем. Лекувала съм такава... не става с тези неща. С лекарство с такава консистенция става по-зле.

# 614
С капки е абсурдно, факт.
Само че случаят е особен, заради резистентността на бактерията. Ако някои от АБ, които са подходящи може да се направи на пудра, която да прониква достатъчно, за да лекува - супер, но аз не съм чак толкова голям специалист по екстемпорални форми на лекарствата и не знам дали е възможно и дали би било ефективно. Това може да го каже специалист фармацевт и лекар-венеролог.

Общи условия

Активация на акаунт