Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 24 286
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Наистина в Рамус недейте. Надписват резултати наизуст, лично аз се съмнявам дали реално провеждат изследвания или си фалшифицират някакви резултати.

# 721
Имам черни изпражнения. Снощи късно ядох боровинки. Сутринта бяха черни, после ядох филия с филаделфия и кашкавал, към 17 часа леща. Преди малко имах разстройство, пак беше черно. Боли ме корема, пих дуспаталин, малко ме отпусна. Сега са почивни дни, на лекар ще мога да отида чак във вторник. На някой случвало ли се е?

# 722
  • Пловдив
Ако пиеш Авирон Рапид, от него е.

# 723
Не пия авирон рапид. Преди 10 дни бях болна и пих антибиотик. Преди няколко дни ядох сладолед, бисквити, шоколад. Заболя ме корема и пих два дни дуспаталин, но не го продължих. Не знам дали това е от значение.

# 724
Изчакай да минат един-два дни и виж дали ще се промени цвета. Твърде вероятно да е от боровинките (и на мен ми се е случвало точно от този плод, както и да имат зелен цвят след като ям спанак например).

# 725
Благодаря, Маргарита!

# 726
Както и червени от цвекло.

# 727
Може и да е язва.

# 728
Ако е мелена, досега щеше да стане ясно. Лъскави, черни изпражнения - кръвоизлив в горната част на гастро-интестиналния тракт. В случая най-вероятно е от храна или лекарства. Ако желае съфорумката да каже какво е развитието.

# 729
Исках да Ви попитам преди дихателния тест за СИБО в Геника, 1 месец преди теста какво трябва да ям, и не трябва да ям . Диета се спазва само 48 часа преди теста или?

# 730
Ако е мелена, досега щеше да стане ясно. Лъскави, черни изпражнения - кръвоизлив в горната част на гастро-интестиналния тракт. В случая най-вероятно е от храна или лекарства. Ако желае съфорумката да каже какво е развитието.

Здравейте! Бях на диета, сега изпражненията са кафяви, нормални. Не ме боли нищо.

# 731
Симона,
Звънни в Геника и ги питай всичко, което те интересува. Защото в интернет има подвеждаща инфо, която може да не отговаря на критериите им.
На мен лично не са ми казвали нищо за храната, обсъждахме само лекарства.

# 732
Исках да Ви попитам преди дихателния тест за СИБО в Геника, 1 месец преди теста какво трябва да ям, и не трябва да ям . Диета се спазва само 48 часа преди теста или?

Ето я брошурата на "BioVis" - всичко е посочено по дни и дори часове най-долу в страницата от линка.

Също - преди да направиш теста, образовай се как се вземат пробите. Ето едно полезно видео. Понеже си е малко завъртяно - аз уж четох бая, но по спомен, оплесках първата проба. Simple Smile

Звънни в Геника и ги питай всичко, което те интересува.

Тия кляфки на рецепцията са просто ужасни. Triumph Неведнъж съм си късала нервите с тях. Единия път едната спореше, че те такова изследване, каквото аз съм искала, категорично не правели. Когато настоях, си позволи да ми повиши тон. След близо 5-минутен спор, все пак - се изясни, че си правят въпросния тест, но разбира се, извинение не получих... Simple Smile
Та, според мен, нищо няма да ѝ обяснят като хората.

# 733
Нормално ли е изписването на Фраксипарин при счупен крака? Няма операция само гипс... Отказах да го взема, ама сега пък взех да се притеснявам.... Някой от вас ако е имал счупване на крака, изписвали ли са му кръворазреждащи?

# 734
Мерси за инфото, Гърненце.
Всъщност - аз не съм ходила лично до Геника, обадих се по телефона. Служителката, която ми вдигна също не беше наясно, но ми даде телефона на някаква Ирина, ако си спомням добре, която беше отлично запозната с теста.

Общи условия

Активация на акаунт