Бързи здравословни въпроси и отговори – 55

• 24 282
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Аз си пия В комплекса в момента. Действа ми. И на мен пръстите ми изтръпват, много си претоварих ръцете скоро, язък ми за санаториума...
Действай и ти с него.

# 691
И двата продукта са с много ниска концентрация и ако проблема е сериозен едва ли ще повлияят особено.Ако не ти е правено ЕМГ ти препоръчвам да си направиш ,да видиш до колко са ти увредени нервите.Може да се наложи и по-сериозно лечение от Б-витамини.

# 692
  • Пловдив
Да, ясно ми е.. Б вит.са временно облекчение.
Благодаря!

# 693
Всяка година правя ЕМГ. От 8 години я следя ръката. И я лекувам. При претоварване е така. Знам си.

# 694
Оффф какви са тези вируси тази пролет. За 2 месеца три пъти се разболяваме със сина ми. Първо се разболява той, домъква го от училище или кой знае от къде. След няколко дни съм и аз. То верно че сме малко кекави, но до сега не е било с такава честота. Онзи ден му текна носа, от тази сутрин мен пък ме стяга гърлото.
Да кажа как е с този вирус: при мен започна с доста силна болка в гърлото, после носа текна и след три дни бях добре, НО на четвъртия започнаха болки в гърдите, кашлица и носът продължи да тече като река. Кашлям вече 4 дни, на АБ съм вече, няма температура, не ми е било студено, напротив - даже ми е топло. ММ започна с лека хрема, няма сливици и не го боля гърло, а направо кашлица. Той е с проблемни бели дробове, докторката веднага му даде АБ и вече е добре, въпреки проблемите му, кашля по-малко от мен. Аз имам мускулна треска на корема от кашляне... А количеството течност, която извира от носа ми, просто не разбирам къде се генерира и съхранява. Сигурно мога да напълня една кофа!
Не съм боледувала от ковидно време и не съм пила АБ 5 години.

# 695
  • Бургас
И ние не бяхме се разболявали почти цяла година и сега три пъти едно след друго Frowning1

Относно Б комплекса аз така и не съм намерила добавка, която да съдържа от всички Б витамини. Все някой липсва. Иначе от време на време пия Невробекс, помага ми за проблемите със схващането на врата.
А някой пил ли е Инозитол, водят го Б8. Пише, че помага при инсулинова резистентност.

# 696
Има един б комплекс хубав се води, понеже е коензимиран на NOW, но е по-скъп. Аз веднъж съм взимала ей така, за разнообразие (от iherb). Там и на други марки има коензимирани б комплекс. А в момента пия холин+инозитол пак на Now, уж за ИР и за холестеролите.

# 697
  • Бургас
Ох, не мога да смогна да следвам новите тенденции. Толкова бързо никнат. Сега и коензимиран. Anguished

# 698
Ох, не мога да смогна да следвам новите тенденции. Толкова бързо никнат. Сега и коензимиран. Anguished

Ааа, не е задължително. Уж най-добре се усвоявали. Аз си начесах егото веднъж и това беше. Но пък холин + инозитол на NOW си го харесвам (той не е коензимиран Heart Eyes) , мисля, че ми оправи холестеролите малко. Уж и за ИР е добре.

# 699
Пих само холин, без инозитол. И дори ми се вдигна холестерола. Но бях карала КОВИД скоро и вероятно от това.

# 700
Не знам уж се оправя времето и хоп пак се разваля.
От два дни ми е запушен носа.
Лимфни възли зад ушите и долната челюст са ми подути.За капак под дясната гърда ме боли.
Нямам температура и не съм отпаднала.
Пръсках Виброцил и Нурофен стопколт по една таблетка пих.
Личната е днес следобед на работа и тогава ще отида.
Аз си го обяснявам с времето защото ти е много топло ту много студено на вън.
Вчера имаше много силен вятър.
Днес също има вятър.Направо вятъра да те продуха.
Правя си чай . Пия и вода.
Сега легнах да си почивам.
Ще отида по късно до кабинета да видя какво ще каже лекарката.

# 701
Този В комплекс съм ползвала, уж повечето му форми са добри има и холин и инозотол https://remedium.bg/biocoenzymated-aktiv-v-kompleks-h60-kapsuli- … -factors-154950/p

# 702
Винаги бих се доверила на лекарствения продукт пред хранителната добавка . Едното е минало тестове, проучвания, проверки.... другото не се знае много, много какво е минало.

# 703
Аз съм пила няколко години Инозитол, в комбинация с фолиева киселина, бях с СПКЯ, много добре ми се отрази и успях да си забременея съвсем нормално.
Добре, че ми напомнихте за витамините B, че съм схваната ужасно. Като стане така - директно си слагам няколко мускулни инжекции Милгамма N. Иначе - ползвала съм и спрея на Better you, но по-скоро за попълване на хранителни дефицити, а не за кризи и схващания.
Между другото, говорила съм с лекар по въпроса за витамините, казвала ми е, че орално се усвояват едва около 30%. Най-добре и интравенозно/мускулно или под формата на орален спрей.

# 704
И ние сме от болните. Всички се натръшкахме в къщи. Явно е вирус. Много болки в гърлото, много сополи ( и аз не разбирам от къде се вземат толкова много Rolling Eyes). Вече две седмици не можем да се оправим. Сина ми толкова дълбоко кашля, че мислех, че е пневмония вече. На шестия ден с Клацид вдигна температура . Каква е тази работа?! Как да спра сополите, нищо не помага?

Общи условия

Активация на акаунт