ECG

• 118
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте .
На 28г съм жена. От повече е от половин година се случва да имам понякога болка в гърдите и веднага си мисля ,че е инфаркт.
Преди две седмици си направих екг и се установи че имам завишен пулс 105 и ST-t депресии. Лекарите тук в Англия ми казаха че мога да сложа екг Холтер за 48ч за да се види защо става така, но не било спешно и може да отнеме и месеци докато чакам.
Тропонина е в норма, ехограф норма, пкк включително калий и калций в норма.
Но пак си имам така болка понякога между гърдите или пробождаща потякога в ляво. Понякога и лявата ми ръка изтърва.
Има ли тук специалист който да ми каже дали съм застрашена според тези изсредвания и на какво би се дължало?
Може ли да е заради стрес или ?

# 1
Не мога да знам дали при Вас е така, но съм правила такива неща няколко пъти и винаги се е оказвало на психическа основа. Включително, че съм ходила и в спешното на токуда с много реална остра болка в гърдите.
Все пак е хубаво и лекар да каже.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 17:36 от Moderator3

# 2
Тази кардиограма е в норма, предвид ускорения пулс, ST депресия - на границата на нормата. Предвид нормалните всички други изследвания, вероятно се дължи на стрес, претоварване, недоспиване.
Може да пробвате да приемате магнезий около 250 до 300 мг дневно за около 20 дни. Дайте си повече почивка. Намалете кофеина, ако пушите намалете цигарите.
Направете холтер в планов порядък - нищо спешно няма наистина.

# 3
Благодаря . Доктор ли сте?
Тази кардиограма е в норма, предвид ускорения пулс, ST депресия - на границата на нормата. Предвид нормалните всички други изследвания, вероятно се дължи на стрес, претоварване, недоспиване.
Може да пробвате да приемате магнезий около 250 до 300 мг дневно за около 20 дни. Дайте си повече почивка. Намалете кофеина, ако пушите намалете цигарите.
Направете холтер в планов порядък - нищо спешно няма наистина.

Общи условия

Активация на акаунт