Детска стая за две деца

• 2 247
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Ние сме с едно дете, но детската стая е малка и на мен също ми се иска да оптимизирам пространството максимално. По тази причина също сме се насочили към детските легла от Икея, които "растат" с детето и са сравнително ниски. Но от няколко места чувам, че не били стабилни - няколко пъти ги гледам в магазина, не съм останала с такива впечатления.

В момента има един гардероб Платса в стаята - висок е и вътре е основно с кошници, които се изтеглят - супер удобни са ми. Отделно има релса за закачалки - рокли, якета, жилетки и т.н. отиват там.
В послествие мисля да едната стена да добавим няколко стенни шафа, които не стъпват на земята и са достатъчно високо, за да не ограничават движението и да не отнемат място. Предполагам, че трябва да са някакви модулни, но все още не съм започнала проучване.

# 31
Имате ли наредък с детската стая? Grinning

Аз исках ниски гардероби, 120 см, но май ще склоня на 180 см.

# 32
Имате ли наредък с детската стая? Grinning

Аз исках ниски гардероби, 120 см, но май ще склоня на 180 см.

Да - каката вече е отделена и си спи в стаята! Simple Smile

Избрахме гардероб от серията на Икеа Pax и по-конкретно - две рамки по 75 см, една до друга. Високи са почти до тавана. От едната страна оставихме лост за закачалки + няколко рафта, чекмедже и кошница. Другото крило е изцяло с рафтове, едно чекмедже и кошница. Остана ни малко място между гардероба и стената (пада се до врата на тераса и нямаше как да е плътно до стената) - обмисляме да го уплътним с едно плитко шкафче от серията Billy. Там ще отидат всички кутии от уредите за бебето (стерилизатор, нагревател, уред за готвене….). Взехме и Tigerfink за плюшените играчки и съм много доволна.

За момента госпожицата спи в кошара и оставихме едно легло за възрастен, ако се наложи по някаква причина. Когато се роди бебето, ще видим дали ще се използва и евентуално ще го махнем. За момента го използваме като диван, когато си играем с каката или четем книжки. Планът е в някакъв момент да заменим кошарата с легло с дължина 160 см, но не го усещам като правилното време за това. Ще бъдат две отделни легла под ъгъл. За играчки май се спряхме все пак на Trofast, високия вариант. Харесва ми, че има и по-плитки кутии. Това ще позволи всички играчки тип пъзели и легота реално да се използват, в момента са разпилени по дъната на двата дълбоки коша за играчки. В най-високата кутия ще сложа играчките на бебето, които бива да си останат максимално чисти.   Давам зор на мъжа ми да поръчваме вече шкафа за играчки и Billy-то, че нямам търпение да си подредя всичко изцяло. Grinning

Последна редакция: пн, 04 май 2026, 00:15 от Кики Доки

# 33
Браво на вас! Много сте бързи Grinning Ние само гледаме този 5Д планнер, ходихме два пъти до Икеа, плановете претърпяха промяна, понеже Икеа спират рамките Платса, които са широки 80 см и май ще се ориентиране към 60 см рамки. Не искам да купуваме нещо, което е на изчерпване и после край. Каквото си си сглобил в началото - това е.

Също така, май ще се ориентирам към рамки с височина 180 см, а първоначално исках 120 см, но подозирам, че бързо ще запълним всичко...

Трофаст и на мен ми харесват много. Имаме 4 кутии с дребни играчки, които в момента са под Kallax, който е задигнат от пода, но ми се иска вече да ги съберем в една по-висока рамка.

Имам 3 варианта на разположение на мебелите, но ММ се е заинатил за неговия вариант, но на мен не ми харесва много. Ще пусна по-късно скрийншотове, за да си кажете и вие мнението Grinning

При нас също има балконска врата, до която сме сложили кош за плюшени играчки, за да може да се отваря, но с новите мебели, е много вероятно там да сложим едното легло и на терасата ще се излиза само през хола, но не ни е проблем това.

# 34
Барбалена, нямахме избор - бебето ще се роди през юли и не знаехме как ще се случи отделянето на каката. Имахме голям късмет госпожицата сама да пожелае да спи отделно, но можеше и да не мине така безболезнено.

Аз също не обичам да трупам вещи, не знам колко много излишни дрехи и други неща разкарах през последните месеци, но мястото сякаш никога не стига. Особено сега като пазим всички бебешки дрешки. 120 см за мен е скрин, а не гардероб. Дори 180 ми се вижда ниско, предвид че почти 240 см четирикрилен гардероб за детската започва да отеснява. Просто малките деца бързо цапат и израстват дрехите си.

Да, непременно пусни вариантите. Simple Smile Ние не сме запушили още вратата, но ползвам холната така или иначе. Там обаче имаме и парно и няма как да дойде легло, най-много бюро след време.

# 35
Съгласна съм, че мястото никога не стига, но сега всичките им дрехи, без якетата, са в два скрина MALM по 80 см с по три чекмеджета. В единия скрин са дрехите на каката в две чекмеджета. В третото чекмедже са чорапогащници и някои извънсезонни или рядко носени дрехи. В другия скрин първото чекмедже е за ластици, фиби, капки за нос, спрейове за гърло, физиологични разтвори, сешоар. Във второто са дрехите на малкото, а в третото са памперси, чорапи/бельо за двамата. Не че това място е достатъчно, почва вече доста да не ми стига и нямам търпение да минем към нещо по-голямо. Мисля, че и 120 см ще ни свършат работа, но ще е за кратко. Затова склоних за 180 см. Изобщо, ама изобщо не искам за пълня стаята с високи гардероби Sad Само 13 кв.м е... Вече ако и това не е достатъчно, ще надградим с още 40 или 60 см шкафове. Аз затова и харесвам Икеа, защото можеш да правиш промени според нуждите. Кеф ти чекмедже, кеф ти рафт, кеф ти по-ниска врата, така че да остане отворена част от гардероба. Влюбена съм в тази гъвкавост Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт