Отговори
# 135
А, може и такава да е била, но тогава трябва да се радва, че е нямало втора среща..

# 136
  • Обран бостан ;)
Може да си сговорчив и съвсем не мачо. Проблемът не е в това, а в текста, където възхваляваш жената за това, че мъкне и се съобразява нон стоп. Ето, от там са възраженията. Изглежда, че доста повече хора разбират семейството като заедност, в която си помагат и се подкрепят, а не мъжът да носи парите, а жената да е кротка и разумна и да върти домакинство и деца. Просто почти няма такива семейства, затова и почти никой не се припозна във въпросната изстрадала женица, каквато, ей богу, и аз не бих искала да бъда.

Кое точно не ти допада в описания от теб модел на семейство ?

Ако аз бях жена, подобен модел щеше напълно да ме удовлетворява.

# 137
Като започнете с тия модели...
Няма модел има разбиране и заедност и гледане в една посока, иначе не се получава.

Бънди, може и обратния модел- мъжа да е кротък и разумен, жената да носи парите,а ? Устройва ли те ?

# 138
  • Обран бостан ;)
Напълно !

# 139
  • София
Скрит текст:
Може да си сговорчив и съвсем не мачо. Проблемът не е в това, а в текста, където възхваляваш жената за това, че мъкне и се съобразява нон стоп. Ето, от там са възраженията. Изглежда, че доста повече хора разбират семейството като заедност, в която си помагат и се подкрепят, а не мъжът да носи парите, а жената да е кротка и разумна и да върти домакинство и деца. Просто почти няма такива семейства, затова и почти никой не се припозна във въпросната изстрадала женица, каквато, ей богу, и аз не бих искала да бъда.

Aма не си WinkWinkWink

# 140
  • Обран бостан ;)
Ами не съм, за това питам.

# 141
Абе няма лошо, има и такива жени
Майка ми по природа винаги е имала нужда някой да е водещия, а й е харесвало да си бъде домакиня и да се занимава с деца.
Повече се ентусиазираше от първия учебен ден и от мен, все й е тая за кариера.И не обича да взима решения също, дори сега.

На мен обаче ми харесва да изкарвам пари, дава ми усещане за сигурност, за стойност и някак за тежест в самото семейство, не искам да съм длъжна на мъжа ми, защото видите ли изкарва пари .

# 142
  • София
Този модел работи добре в богатите общества, сред които българското трудно спада.

# 143
  • София
Ал, жената не е слугиня, нито си е донесла децата зестра от мама и тате, та само тя да се грижи за битовизмите.
Пък той нека носи парите, но да се сеща, че не си е наел домашна помощница, а уж си е избрал партньорка.

# 144
  • Обран бостан ;)
Ал, жената не е слугиня, нито си е донесла децата зестра от мама и тате, та само тя да се грижи за битовизмите.
Пък той нека носи парите, но да се сеща, че не си е наел домашна помощница, а уж си е избрал партньорка.

Това напомняне трябва да се отнесе и към жените (особено тези във Франция), които смятат, че секса не е задължение, а именно, че мъжът не е само банкомат, а и сексуален партньор, които има нужда от секс. Wink

# 145
  • София
Стига да не е по задължение. Всичко е хубаво, когато има взаимност.
Пък и не само мъжете имат нужда от секс.
Но пък ако той чака тя да прави всичко и после и кротко да си изпълни "задълженията", трудна работа.

# 146
  • Somewhere far away

Това напомняне трябва да се отнесе и към жените (особено тези във Франция), които смятат, че секса не е задължение
Всъщност не е  задължение , да. напълно съм съгласна.

# 147
  • Обран бостан ;)
Стига да не е по задължение. Всичко е хубаво, когато има взаимност.
Пък и не само мъжете имат нужда от секс.
Но пък ако той чака тя да прави всичко и после и кротко да си изпълни "задълженията", трудна работа.

Напротив, за мен би било много по-лесно да си изпълня "задълженията" ако жената прави всичко друго.

Всъщност не е  задължение , да. напълно съм съгласна.

Тоест, отпада и задължението да си верен съпруг. Wink

# 148
  • София
Ал, ти нали нямаше да правиш секс по задължение?

Мен не ме удовлетворява това, че при този модел съм напълно зависима от благоволението на мъжа и трябва да стискам зъби за да не вземе да си тръгне с всички блага, което пак не е гарантирано, че няма да се случи. Тоест, хем трябва да подтискам себе си, хем всичките ми придобивки са несигурни и могат да изчезнат всеки един момент. Аз съм пас.

Но след като толкова мъже харесват този модел, защо мрънкат, че жените били меркантилни? Точно при този модел парите на мъжа са от първостепенно значение, защото се очаква той да може да осигури достатъчно, че жената да може да стои вкъщи да е майка и домакиня. Разбира се че в такава ситуация жените ще приоритизират финансовите възможности на мъжа.

# 149
  • София
Напротив, за мен би било много по-лесно да си изпълня "задълженията" ако жената прави всичко друго.

Абсолютно аналогично е и при жените. Wink

Общи условия

Активация на акаунт