Аборт и нова бременност

• 343
  • 14
  •   4
Отговори
„Здравейте, моля за споделен опит и подкрепа.
Преди два месеца имах аборт, а сега отново съм бременна (5+4). Имам две деца на 15 и 8 години.
Със съпруга ми не се разбираме и не мога да разчитам на него, а и финансово ми е много трудно.
Чувствам се объркана, уплашена и претоварена. Не търся осъждане или заповеди какво да правя, а опит от жени, минали през подобно нещо – как се справихте и какво ви помогна да вземете решение.“

# 1
Като не се разбирате, най-добре спри да правиш секс с него. Сега направи аборт и после и без това не трябва да правиш секс известно време, а в твоя случай може би е добре да забравиш за повечко време за секса, докато не се решиш твърдо на някой сигурен метод за женска контрацепция.

# 2
  • София
Само да попитам.
Как така не се разбирате, а правите секс и той свършва в теб и ти си в овулация?
За Ескапел чувала ли си?
Противозачатъчни?

# 3
Благодаря за мненията. Ситуацията ми е сложна.В момента не търся обвинения или поучения, а човешко отношение и споделен опит. Моля за уважение.много жени забременяват в сложни отношения – това не ги прави глупави или безотговорни.Ако на има някоя като мен да каже как е постъпила или друга която би могла да ме посъветва.Не разбирате ли те съм в паника изпитвам страх ,раздвоена съм объркана и тъжна.

# 4
  • София
Разбирам те.
Седни и си направи план, на телефона или на тетрадка какво ще правиш, стъпка по стъпка. Така нещата ще ти изглеждат по-изпълними и ще внесеш ред във вътрешната обърканост.

# 5
Не знам що е сложни отношения.
Представям си го като Едип и майка му.
Ти си с две големи деца, с аборт преди два месеца, с мъж, който не се разбираш, но свършва в теб.
Т.е та него не му пука, че си правила аборт и то толкова скоро, ами....
Супер, тя годината е дълга.
Ти не си безотговорна, безотговорност е когато действията/бездействието ти, може да донесе до нежелани последици за другите.
Когато го правиш на себе си, значи не/можеш да/ мислиш.
С трето дете няма да стане по-малко сложно.

# 6
Веднъж като сте направила аборт, след това защо не внимавате повече, а вместо това продължавате да не се пазите, както трябва! Ясно е че не сте на 20 г. Сега ще направиш втори аборт, и какво, пак ли ще забременееш после!? Несериозно е за жена на тези години, съдейки по възрастта на голямото дете, което е на 15. Съветът, който мога да ти дам е, единствено да започнеш да прилагаш някаква контрацепция. Ескапел е вариант, но той е хапче за спешна контрацепция, а не за редовен прием. Не на всички жени организма им понася противозачатъчни, обаче. Било поради хормонални проблеми, заболявания, и т.н.. Вариант е спирала, но май пак не е за всеки. Ако  мъжа ти не желае да ползва презерватив, и не иска поне да свършва извън теб, по-добре наистина не прави секс със него. На мен ми е интересно, обаче, как изобщо имаш желание за секс с този човек, щом не сте в читави отношения!?

# 7
  • София
Независимо дали става дума за мъжа, с който планираш раздяла или за странична връзка, не ти ли казаха в болницата, че след аборт трябва да не правиш секс поне още 1 цикъл. Особено незащитен. И трябва да се пазиш с презервативи след това поне още 3 месеца.
Какво решение очакваш?
Нов аборт или раждане?
Бременност веднага след аборт е много рискова и с малък шанс за износване. Особено в кофти обстановка и емоционален стрес.
Докато имаш време за безопасен аборт, намери кадърен лекар и задължително го уведоми за предния аборт. Искрено се надявам, че е бил медикаментозен, а не хирургически.
След това не прави секс поне няколко цикъла и потърси вариант за трайна контрацепция, след като не желаеш повече деца.
Дори и да желаеш, изчакай поне 6 месеца и си разреши неяснотите у дома.
Постъпи отговорно към себе си и тялото си, защото имаш 2 деца и не е редно да рискуваш да си съсипеш здравето и да не си пълноценна майка за тях, заради незащитен и безотговорен секс.

# 8
  • София
Темата е Аборт и нова бременност, зададена в раздел Женско здраве.
Доколкото съм чела и помня, не трябва да се прави секс около 2 месеца след аборт.
След като грешката е станала, отивайте при специалист и вижте какво ще каже той/тя.

# 9
Благодаря за мненията. Ситуацията ми е сложна.В момента не търся обвинения или поучения, а човешко отношение и споделен опит. Моля за уважение.много жени забременяват в сложни отношения – това не ги прави глупави или безотговорни.Ако на има някоя като мен да каже как е постъпила или друга която би могла да ме посъветва.Не разбирате ли те съм в паника изпитвам страх ,раздвоена съм объркана и тъжна.

Не мисля, че ще се намерят други жени, които да правят 2 аборта в рамките на 2-3 месеца. Не знам какви съвети очакваш, освен да отидеш на лекар и да обсъдите вариантите. И за в бъдеще да наблегнеш на контрацепцията, щом не искаш повече деца и предвид семейните проблеми.
Аз друго се чудя – имаш 15-годишно дете, как обсъждате с него въпросите за контрацепция и как разчиташ да умее да пази или да се пази (зависи от пола), при положение че ти самата си толкова безотговорна към собственото си здраве?

Е, сигурно ще се намерят потребителки, които да закудкудякат: „Олеле, миличка, сладичка, горкичка, какъв ужас, много ми е жал за теб, пък на баба Пена внучката за 3 месеца 5 аборта направи и на, нищо ѝ няма“, но това с какво ще ти помогне? В тази ситуация не ти трябва успокояване, а да се стегнеш и да действаш разумно. Майка си, тези деца още дълго ще имат нужда от теб.

# 10

половината човечество прави секс е нелюбими хора. Нужда е. Добрите отношения и добрият секс нямат общо. Но все пак за да ти служи добре физиката за в бъдеще трябва да контролираш  живота си чрез психиката. Няма психика без физика. Осъзнаването че съсипваш физиката си като носител на психиката трябва да бъде на фокус. И най-важното в една подобна ситуация е преди всичко да помислиш за себе си. Предварително , И не е егоистично. В ситуацията няма кой друг да помисли за теб. Децата са малки, партньорът е само за секс.

Извън всичко това. Някакъв опит за трезво мислене.
1. Трето дете Би стояло на дневен ред ако сте добре финансово. тогава си стъпваш на гърлото раждаш го и си го гледаш. Преглъщаш лошите отношения. Помниш че ситуацията е такава защото си го позволила но не го изливаш върху детето. То не е виновно в твоите погрешни решения. Не го изливаш и върху партньора. Той си гледа своят интерес в секса. Като ви е гледал трима ще ви гледа и четирима.
2. Ако не сте добре финансово, то отиваш на консултация с гинеколог. Дали е възможно прекъсване на бременност без вреда за здравето ти. Кое афектира една таква манипулация в здравето ти. Ако е репродутивните си способности, съжалявам е трябва да го напиша, но в момента се държиш така, сякаш ти е  все едно ще се наложи да ги "пожертваш". Пак съжалявам но не става две дини под една мишница. ако специалистът каже,  че единствен шанс да спасиш здравето си е да родиш дете, то стоиш пред морална дилема на Колберг. Избираш себе си или детето, дето ще живее в среда като вашата, във вашите отношения и кръста че е било спасителен пояс. ТРябва много саморефлексия от теб от вас като родителите ,  за да не  се излива върху него отговорността за ситуацията. В тази част съвет никой не може и няма да ти даде. Твои постъпки, твои отговорности.

# 11
Предполагам, че има извънредно малко състояния и случаи, в които за безопасността на бременната е по-добре да роди, отколкото да прекъсне бременността (обикновено раждането крие много повече здравни рискове, отколкото аборта) , и не мисля че настоящият случай е от тези извънредно редки случаи, а даже обратното. Износване на бременност скоро след аборт често не е възможно и може да доведе до спонтанен аборт.

# 12
Лесно е да се критикува. Хората са казали:
„Бай, бабо, да не те срещне мечка“
Детето може да е от друг мъж.
Или пък от този,  хората имат нужда от секс, дори да са нещастни.
Но пък щом има големи деца, а сега се е случило в рамките на няколко месеца, значи нещо се е променило.
Ако бащата е друг, кажете му. Може пък да го иска и да се зарадва. Не сте щастлива в този брак, може да направите крачка за промяна.
Ако е от мъжа ви, как така изведнъж почна да прави деца. Много ми е странно.
Така си съсипвате тялото и психиката. Просто направете нещо. Иначе всеки път ще имате един и същи резултат.

# 13
Детето може да е от друг мъж.

Какво значение има от кого е детето? Необезопасен секс, толкова скоро след аборт, е пълно безхаберие, без значение кой е бащата.
Дори да става въпрос за непланиран секс, има спешна контрацепция. С баене не става.
За мен нищо не може да оправдае подобно неглижиране на собственото здраве. Защото тук точно за това става въпрос – за нейното здраве. Без значение дали ще абортира, или ще задържи детето. Не знам колко пъти трябва да настъпва мотиката, докато ѝ просветне. Хайде, първия път станало случайно, случва се. Но втори път, само два месеца по-късно???
На мъжа, който и да е той, му е през...

# 14
Има значение от кого е. Това може да е причината за аборта.
Случва се човек и 2 пъти да направи една и съща глупост.
Има много умни и начетени жени, които са пълна скръб в сексуално отношение.
Може да е била цял живот с 1 мъж и да няма опит.
Важното е сега да осмисли, че няма как да продължава по този начин и трябва да промени нещо.

Общи условия

Активация на акаунт