Газове при бебе и трудно кърмене

• 220
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,  имам проблем с кърменето на детето ми. На 2 месеца е. От началото на втори месец забелязах, че доста се напъва като се храни, пръцка и тн.. Отдадох го на колики и зачаках да минат. До преди около седмица когато започна да отказва да суче. Повечето и дневни хранения са неефективни, започва, бори се известно време, напъва се, очевидно и е дискомфортно и спира. Вечер суче по-добре, започнах и нощем по- често да я взимам, дори да не е будна, за да суче.
Ходихме при гастроентеролог - газове и рефлукс, ходихме на консултация по кърмене - газове, рефлукс , съмнение за непоносимост .
Сега съм изключила алергените и чакам да видя, но четвърти ден, бебето продължава да има ужасни газове. Много трудно се поддържа и количеството кърма така, трябва да цедя, а нямам толкова време имам и друго дете. Имаме отделни , единични , по-добри дни, когато е спокойна, но са рядкост. Днес с тези газове предполагам, че до съм 17ч няма да има нито едно читаво хранене .
От шише не пие . Няма афти и други проблеми.
Има проблем е със наддаването, последната седмица е качила само 100 гр.
Направо съм отчаяна вече. Когато спи и е спокойна суче толкова добре, а като е будна не може да се нахрани. Сънена не успявам през деня да я нахраня, най-добре ми се получава след сън, но е рядкост.
Случвало ли се е на някой ? Може ли да ми дадете съвет, усещам че в газовете е проблема, но не знам как да и помогна. Давам лефакс, санколик и биогая.
Направо съм супер изтощена вече, на ръба съм. Ако пиеше от шише досега да съм и дала или изцедена кърма или АМ, защото все пак най-важното е да е нахранена..
Казват, че е растежен период, трябва да го израсте, ама докога и как, не знам.
Първия месец наддаде 1 кг, втори 760 гр, сега за една седмица 100 гр.
Често суче само от едната гърда. Всеки час суче по малко, надявах се че ще успява да си събере нужната количество, но при това наддаване явно не става ....

# 1
Спри тези капки, които взимаш. Не помня вече, но Лефакс бяха със симетикон, моята ЛЛ тогава нещо не ги одобри заради симетикона. Но ползвай повече от един вид капки наведнъж. Вземи някакви капки с храносмилателни ензими, които да раграждат кърмата по-лесно. Аз ползвах Био Амика, има и други видове, но за тези мога да каже, че бебето ги приема като приятни. Слагах в малка лъжичка капките с малко вода и направо облизваше лъжичката.

# 2
И аз съм на мнение, че трябва да спрете капките. При някои деца създават повече проблеми, от колкото да отстраняват един. Аз докато кърмех дъщеря си, пиех чай на Хип за стимулиране на кърмата, но в него има копър, който явно действаше на нейното коремче. Точно 3 пъти пробвах с капки и видях, че става по-зле.

# 3
Възможно е да поема повече въздух. Бих съветвала да смениш позата на кърмене. Най-добре питай консултант по кърмене. Ако сукането е едно в сънено състояние и друго в будно, то има нещо общо с това. Опитай повече легнала или футболна топка. Може би ако е будна и много гладна поема много въздух. Или пък да си забелязала да имаш силна струя? Но пък тогава ще се дави. Ако качва по 100 гр на седмица ще да 400 в месеца. Това пък малко ли е?

# 4
Капките съдържат симетикон, който при някои бебета може да запича – има ли запек? Възможна е и непоносимост към млечни протеини. По принцип, ако проблемът е от тях, ефектът се появява след 2–3 седмици от спирането. Тоест фактът, че на 4-ти ден няма подобрение, не означава, че това не е причината.

Успех!

# 5
Няма запек. За съжаление от цялото това притеснение кърмата ми от раз намаля жестоко ... Sad

# 6
Няма запек. За съжаление от цялото това притеснение кърмата ми от раз намаля жестоко ... Sad

А педиатъра какво казва?

# 7
При моето беше същата работа. Нищо не й помагаше особено за газовете. Но тя и 30мин. да се опитвах да я оригна не се получаваше повечето пъти. Упражнения тип каране нa колело изкарваха малко газове, но и това не беше особено ефективно. Споделих на гастроентероложката клипче, какво прави, когато се храни и според нея била лакомо бебе и затова гълтала много въздух и така. Отделно и кърмаческа стачки, цеденето и даването от шише пък съвсем приключихме с кърменето. Все пак последно пробвах Санколик и сякаш съм 1 идея по-доволна от тях.

# 8
Педиатъра каза да давам Лефакс за газовете. Утре сме при него, ще видя какво ще каже.
Проблема при нас е , че не иска да суче от шише, нито пък АМ. Ще се постарая да възобновя количествата кърма, дори и от шише да се храни, но трябва да намеря начин първо да я науча, защото в момента по никакъв начин не мога да я нахраня..... Съответно това ме притеснява супер много и кърмата просто не тръгва ....
Ако ядете от шише, ако ще и АМ да е, нямаше да ми е такъв проблем, въпроса е да е нахранена , а не да гладува.

Петя, при вас кога израсна периода с газовете.

# 9
Пак да попитам в каква поза я кърмиш?
Има ли разлика в различните пози?

# 10
В нормална, люлка май се казва. Опитвала съм други, но отказва.
Пак да попитам в каква поза я кърмиш?
Има ли разлика в различните пози?

# 11
А дали захапва добре или суче повърхностно? Странно гладно бебе да отказва заради позата.

# 12
Когато иска да суче, суче много добре.
В различни пози се размрънква, вероятно аз не го правя както трябва..
Днес цял ден зор с храненето, сега се наяде и започва маратона... Радвам се, че все пак има период в който яде, ама как да смогват гърдите , не знам...
А дали захапва добре или суче повърхностно? Странно гладно бебе да отказва заради позата.

Общи условия

Активация на акаунт